Damian Tudor Vlad Deheleanu, un model de succes ca antrenor și manager

The Great

Universul  karateka îl consider pe Damian un…“produs” al Karate-ului Kyokushin din Romania, “marca” Clubul Budo Gym Club, respectiv “marca” …Gruia Docan. Perfect adevărat! Chiar așa și este!

Iată cum îl prezintă, pe Damian, însuși mentorul și idolul său – Shihan Gruia Docan:

“Un adevărat maestru îți arată “ușa”pe care trebuie să intri în viață/pe “cale” iar tu trebuie să intri” singur, fără sprijinul nimănui! E adevărat că este foarte important cine este acel maestru și ce “cale” îți arată…Șansa de a avea un mentor care să-ți arate calea care ți se potrivește și să te învețe cum “să intri” în viață se numește binecuvântare și toți cei care o primesc sunt datori să-i mulțumească bunului Dumnezeu pentru ea și să profite din plin de această șansă! Tu ai profitat din plin de aceasta șansă și mă bucur să văd că ți-ai însușit aproape toate temele importante ca să reușești să intri fără ezitare pe cale! Ești elevul, instructorul, prietenul, omul cu care am construit un club puternic și care a a avut și are o contribuție majoră la construcția unei federații de Karate Kyokushin! Te felicit pentru tot ceea ce ai realizat până în prezent, dar mai ales pentru faptul că nu ai renunțat nicodată, nici chiar atunci când poate alții ar fi “plecat”de mult…”

Câteva…file din povestea de succes a acestui tânăr, de 35 de ani, poveste demn de reținut pentru toții tinerii zilelor noastre…

În primăvara anului 2002, Damian a avut primul contact cu Artele Martiale, sub îndrumarea profesorului său, Sensei (Sensei atunci, acum Shihan) Gruia Docan. Acela a fost începutul pregătirii sale ca budoka. Tot atunci el a început  lucrul, întai part-time apoi fulltime, în zona IT, media, în contextul promovării culturii scrise din România. Peste 9 ani, respectiv în 2011, a fost admis, cu succes, la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor – Școala Națională de Antrenori. Concomitent cu admiterea, a debutat ca instructor oficial în cadrul Clubului Sportiv Budo Gym. În anul 2013 a absolvit Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor – Școala Națională de Antrenori, devenind, înregistrat cu carnet de antrenor emis de Ministerul Tineretului si Sportului, antrenor pentru disciplina Arte Marțiale de contact – Karate Kyokushin. Din anul 2013 până în prezent, Damian Deheleanu este antrenor Asistent la Clubul Sportiv Budo Gym. “În anul 2014 am obținut centura neagră 1 dan în Karate Kyokushin, un am mai târziu am obținut licența de arbitru internațional categoria C, iar în 2017 am obținut centura neagră 2 dan în Karate Kyokushin, sub supravegherea comisiei formată din Shihan Yasuhiro SHICHINOHE-8 dan (Japonia), Presedintele IKO Kyokushinkaikan Union si Shihan Shigeru TABATA (Japonia)-8 dan, Vicepresedintele IKO Kyokushinkaikan Union” ne-a precizat Deheleanu. În anul 2018 el a obținut licența de arbitru internațional categoria B, an în care a fost admis și la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, la programul de licență  Sport și performanță motrică. Un an mai târziu, în augst 2019, a fost numit președintele Comisiei Centrale de Competiții a Federației Române de Karate Kyokushin. În iulie 2020 a fost numit Director de programe în cadrul Fundației pentru Tineret a Municipiului București, iar în decembrie același an a fost ales președintele Fundației pentru Tineret a Municipiului București, funcție pe care o ocupă și în prezent.  În acest an a absolvit, cu succes, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, programul de licență  Sport și performanță motrică și apoi a fost admis la aceeași universitate, dar la programul masteral Educație fizică și sport pentru timpul liber. Tot în acest an a fost ales în funcția de Secretar General al Federației Române de Karate Kyokushin.

Despre Clubul Sportiv ”Budo Gym”

Clubul Sportiv “Budo Gym”, înființat de Shihan Gruia Docan în anul 2007 în București, este unul dintre cele mai titrate cluburi de Karate Kyokushin din România. Sensei Gruia Docan, președintele clubului, este promotorul și organizatorul celei mai cunoscute competiții de Karate Full Contact din țara noastră și anume “Bucharest Challenge Cup”, eveniment sportiv ajuns la cea de-a V-a ediție și care se bucură de un mare succes, atât pe plan național cât și internațional. Activitatea clubului sportiv “Budo Gym” se adresează tuturor categoriilor de vârstă, aceasta fiind axată în general pe selecția, inițierea și pregătirea de sportivi în domeniul Artelor Marțiale, precum și pe organizarea și participarea la competiții, stagii interne și internaționale de profil. Artele Marțiale pe care clubul sportiv “Budo Gym” le promovează sunt îndreptate pe trei mari direcții și anume: sportivă, aplicativă și de sănătate, în aceeași măsură, aceastea fiind considerate unele dintre cele mai eficiente forme moderne de educație a tinerei generații, în cadrul antrenamentelor punându se accent atât pe dezvoltarea calităților fizice și motrice, dar mai ales pe disciplină, respect față de semeni și dezvoltarea stimei de sine.

Despre Fundația pentru Tineret a Municipiului București

Tinerii sunt cea mai importantă resursă umană din procesul de dezvoltare durabilă a Capitalei. Acesta este crezul Fundației pentru Tineret a Municipiului București, care a elaborat și a organizat nenumarate programe și activități speciale pentru instruirea, educarea și formarea tinerilor în ultimii ani. Fundația are trei obiective clare: tinerii să cunoască și să respecte regulile care să le asigure succesul in viața cotidiană, să folosească rațiunea înainte de a trece la fapte și să își folosească la maximum spontaneitatea creativă. Sună minunat, iar cum se pot atinge aceste obiective am aflat de la unul dintre oamenii care stau în spatele acestui proiect, Damian Deheleanu. Fundația pentru Tineret a Municipiului București are în spate o activitate îndelungată, care se întinde pe…31 de ani de existență. “Noi de 31 de ani de activitate elaborăm, organizăm și finanțăm proiecte de și pentru tineret. Este un scop măreț, în momentul în care intrăm în contact cu orice asociație realizăm un parteneriat prin care le punem la dispoziție gratuit niște spații în care dumnealor își pot desfășura activitatea, îi putem spriji financiar, le putem oferi consultanță”, a explicat Damian.  

Fundația a fost înființată în 1990: “Ca și fundație suntem o persoană juritică de drept privat, de utilitate publică neguvernamentală și nepolitică. Suntem înfințați din 1990, avem 37 de membri, 37 de organizații. Am ajuns la acest număr în vară, ne-am îmbogățit. Fiecare la rândul lor defășoară activități de și pentru tineret. Noi îi ajutăm cu ce au nevoie, facem tot ce putem ca să ne implicăm”, a mai precizat președintele Deheleanu, completând: “Cel mai interesente proiecte ale fundației sunt cele pentru persoane cu dizabilități, iar cel mai impresionat, pe același nivel mi s-a părut asociația Climb Again care realizează trasee montane pentru persoane care au incapacitatea de a vedea”. 

Asociația Junior Sport – editorul Revistei Născut pentru Sport, este, de peste 2 ani, membră a Fundației pentru Tineret a Municipiului București.

Mai multe despre FTMB găsiți aici:

Damian Deheleanu, ambasador Născut pentru Sport și WoW Europe

Damian este unul dintre ambasadorii Revistei Născut pentru Sport, dar și al Proiectului WoW Europe. Din poziția sa de președinte la Fundația pentru Tineret a Municipiului București și, implicit în numele FTMB, Damian s-a implicat în organizarea modului din București al acțiunii PEDALIADA, eveniment desfășurat în România, dar și alte 9 țări, ca parte din Proiectul WoW Europe (proiect de nivel European inițiat și coordonat de Asociația Junior Sport). Rezonanța sa cu această acțiune este motivată de faptul că Damian are o slăbiciune la…biciclete! Iată ce ne-a spus chiar Damian: “Prima mea…întâlnire cu bicicleta am avut-o în copilărie, moment când tatăl meu m-a învățat să merg. Apoi a fost dragoste la prima vedere. În 2006 mi-am luat o bicicleta modernă de tip MTB, cu cadru de mărimea mea, moment în care am început să adun km. Din 2011 am început să particip la concusturi MTB pentru amatori, clasificându-mă în primii 40% dintre participanți. În 2017 mi-am cumpărat și o cursieră, moment când mi-am dat seama că nu ești biciclist dacă nu ai cel puțin 1 cursieră și 1 MTB.”

Frumos…tot respectul pentru ceea ce ai făcut, faci și vei face Damian Tudor Vlad Deheleanu…

Material realizat de Beatrice MERCADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *