Revista

Asociația Junior Sport, în calitate de editor, are plăcerea de a vă aduce la cunoștință Revista „Născut pentru Sport” (care, până în martie 2019, s-a numit „Junior Sport”) – prima și unica revistă din România de promovare a excelenței juvenile în sport, dar și prima revistă din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

De la prima apariție din anul 2012 și până în prezent, atât sub titulatura precedentă – „Junior Sport”, cât și sub titulatura actuală – „Născut pentru Sport“, această publicație unicat în peisajul presei românești, a conținut și conține: poveștile de succes ale marilor valori ale sportului românesc de odinioară, dar și din prezent – ale seniorilor și juniorilor de excepție; profile de cluburi sportive în care activează copiii; istorii ale sporturilor; cronici ale evenimentelor sportive la care au participat copiii-sportivi etc.

Revista vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi de sport de performanță sau ca amatori, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o bună informare pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică, prin sport de performanţă, dar și prin cultură sportivă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac mai bine cunoscute cluburile sportive şi, nu în ultimul rând, o rampă de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. Marii campioni, fie legende, fie senori sau junior activ sunt prezentați în revistă ca modele de succes pentru copii (fie nepracticanți de sport, fie sportivi la început de carieră). Așadar, această revistă  este un real produs de educație a copiilor prin sport. Sportul în sine oferă modele de succes și modele formează caractere alese.

Această publicație – atât sub vechea titulatură – „Junior Sport”, cât și sub titulatura actuală – „Născut pentru Sport“ – este realizată atât în ediție online (www.juniorsport.ro & www.nascutpentrusport.ro), cât și în ediție tipărită – format A4, full color, minim 100 de pagini.

De-a lungul timpului, am realizat atât ediții naționale ale reviste (ediții distribuite doar în București), cât și ediții județene, cum ar fi ediția județului Mureș – cea editată în limba română cât și cea editată în limba maghiară – cu conținut exclusiv despre sportului mureșean și cu distribuție exclusivă în județul Mureș sau cum este ediția județului Timiș (revistă dedicată exclusiv sportului timișean, ce a fost distribuită în școlile din județul Timiș).

Lansarea proiectul național „Junior Sport”

Lansarea în sine a proiectul național „Junior Sport” a avut loc în 2011, în prezența a multor mari personalități ale sportului românesc, cum ar fi Ivan Patzaichin, Cristian Gațu, Octavian Belu, Andreea Răducan, Gabriela Szabo, Otilia Bădescu, Carmen Bunaciu. Ca un fel de jurământ simbolic, la finalul conferinței de presă prin care s-a lansat acest proiect, marii campioni au fost invitați să-și înmoaie palma într-o vopsea roșie și să-și lase amprenta palmei pe o foaie de hârtie, rostind următorul mesaj: “Să fie juniorii cu o palmă mai sus decât noi! Susțin proiectul Junior Sport! Trimiteți copiii la sport!” Practic, sub această formă atingătoare de suflet, s-a lansat campania permanentă a Asociației Junior Sport – „TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!” Prezent la acest eveniment de lansare a proiectului „Junior Sport” a fost și marele jurnalist Cristian Țopescu.

Pe acest link găsiți câteva fotografii care au surprins momentul amprentării palmelor marilor campioni:

https://www.facebook.com/beatrice.mercado2014/media_set?set=a.223863034308764&type=3

Revista „Junior Sport” 

Primul număr al revistei noastre – pe atunci numită  „Junior Sport” – a fost lansat  fix cu un an mai târziu, respectiv în 2012, iar director editorial a fost, de la bun început și până a murit, chiar Cristian Țopescu. La conferința de presă de lansare a primului număr de revistă au participat, din nou, mari nume ale sportului românesc, cum ar fi Alina Dumitru, Laura Badea, Carmen Tocală sau Corina Ungureanu.

Pe acest link găsiți aspecte de la conferința de presă de lansare a primului număr al revistei:

Cu ocazia lansării primului număr al revistei (lansare realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București), Asociația Junior Sport, a inițiat și organizat, în cadrul campaniei permanente „TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, un mare eveniment numit generic „ORA DESCHISĂ DE SPORT A BUCUREȘTIULUI”, în cadrul căruia a fost distribuit acest prim număr al revistei la mii de copii. Cu acea ocazie s-au amenajat, în parcarea de la Mall Băneasa, mai multe zone, în care sute de copii sportivi au făcut demonstrații, iar în incinta mall-ului s-a instalat o imensă scenă pe care, de asemenea, s-au făcut demonstrații sportive (chiar și tenis!). Practic, s-a făcut din sport un act artistic! Mesajul acestei pledoarii a fost unul generos – determinarea copiilor de a face sport, fie și doar de plăcere, nu doar de performanță.

A se vedea pe acest link-uri câteva aspecte de la acest frumos eveniment:

Publicația noastră, în formatul său tipărit, încă de la primul număr, a avut DOAR o distribuție gratuită, (în școli și/sau la competițiile sportive). Revista are și format online (mai întâi a fost pe portalul www.juniorsport.ro și acum este pe portalul www.nascutpentrusport.ro).

Caracteristici tehnice ale formatului tipărit: A4, full color, între 80-108 de pagini.

De-a lungul timpului, revista tipărită sub titulatura „Junior Sport” a fost realizată în mai multe ediții naționale (cu distribuție doar în București), cât și într-o ediție județeană – ediția județului Mureș – cea editată în limba română cât și cea editată în limba maghiară – cu conținut exclusiv despre sportului mureșean și cu distribuție exclusivă în județul Mureș.

A se vedea, pe acest linkuri, câteva dintre edițiile evistei noastre sub titulatura – „Junior Sport”:

Ediția națională:

https://www.juniorsport.ro/revista/

Ediția județului Mureș – în limba română:

Ediția județului Mureș – în limba maghiară:

Lansarea proiectului national „Născut pentru Sport” și transformarea Revistei „Junior Sport” în Revista „Născut pentru Sport” 

În martie 2019, Asociația Junior Sport, în calitate de editor, a decis să lansare proiectul național „Născut pentru Sport” și, implicit, să schimbe numele revistei.  

Ca și sub titulatura precedentă – Junior Sport” și sub titulatura actuală – Născut pentru Sport“, revista conține povești de succes ale marilor valori ale sportului românesc de odinioară, dar și din prezent – ale seniorilor și juniorilor de excepție, conține profile de cluburi sportive în care activează copiii, istorii ale sporturilor, cronici ale evenimentelor sportive. Revista vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi de sport de performanță sau ca amatori, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o bună informare pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică, prin sport de performanţă, dar și prin cultură sportivă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac mai bine cunoscute cluburile sportive şi, nu în ultimul rând, o rampă de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. În revistă sunt promovați și marii campioni legende și senori activi ai României, ca modele de succes pentru micii sportivi, dar și penru cei care încă nu practică vreun sport.

Primul număr din ediția națională a Revistei „Născut pentru Sport” a fost lansat pe 20 noiembrie 2019.

Această ediție națională a fost editată în 10.000 de exemplare – 5000 au fost realizate cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 (partener principal al proiectului) și 5000 au fost realizate cu sprijinul venit de la: Federația Română de Lupte (FRL), Federația Română de Tenis de Masă, Federaţia Română de Tenis, Federația Română De Canotaj, Federația Română de Handbal, Federația Română de Kempo, Federația Română de Haltere, Federația Română de Rugby, Federația Română de Karate Kyokushin); de la cluburile sportive – CS Zimbrii București, CS Budo Gym Club Kyokushin, CS Shiro Tora, CS Club Sportiv Vulturii București, C.S. Dragon București, CS Radu Sensey, CS Academia Sport Team, C.S. Phoenix); de la sponsorii: Cabinetul de stomotologie M Dental și Asociația Bio Cătina.

Partenerii susținători ai Asociației Junior Sport pentru acest proiect au fost: Ministerul Educație Naționale, Fundația pentru Tineret a Municipiului București, cabinetul de avocatură Adam și Asociații, compania de psihologie sportivă Sport Psy 1, programul educațional Sports Business Academy, Asociația Împreună Pentru România Modernă și Asociația Politici Noi ale Sportului în România.

Lansarea a avut loc în cadrul unei conferințe de presă, unde au fost invitați mari campioni ai României (juniori, seniori, legende), manageri din sport și partenerii Asociației Junior Sport, ocazie cu care s-a lansat atât revista, cât și noua ediție a acțiunii numită generic „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”.

A se vedea pe aceste linkuri aspecte de la lansarea primului număr al Revistei „Născut pentru Sport“ – ediția națională:

A se vedea, pe acest link, primul număr din ediția națională a Revistei „Născut pentru Sport“:

Lansarea Revistei „Născut pentru Sport“ Timiș

Pe 10 septembrie 2020, la ora 11.00, a avut loc, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, cea mai importantă manifestare a „CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, respectiv lansarea Revistei  „Născut pentru Sport“ Timiș (format A4, full color, coperți plastifiate lucios, 108 pagini, tiraj 11.000 de exemplare), revistă editată de Asociația Junior SPORT. Această publicație vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi sau amatori de sport, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o dezvoltare fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică şi sport de performanţă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac cunoscute marile valori ale sportului, originare din acea parte a țării, dar și a cluburilor sportive de perfomanță locale şi, nu în ultimul rând, o rampa de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. Suntem convinşi că, având alături de proiectul nostru cât mai mulți susţinători, vom putea genera un interes crescut în rândul celor mici să înveţe ce înseamnă cu adevărat performanţa, atât în sport, cât şi în viaţă. În cuprinsul revistei sunt promovate legendele sportului din județul Timiș, seniorii campioni activi,  juniorii cu performanțe de excepție, dar și câteva cluburi sportive din județul Timiș.

La lansarea Revistei  „Născut pentru Sport“ Timiș au fost prezenți, alături de Călin Dobra – președintele de atunci al Consiliului Județean Timiș (partenerul principal al Caravanei Educației în Județul Timiș), o parte dintre edilii administrațiilor locale partenere: Victor Malac – primarul de atunci al Comunei Dumbrăvița, Ionuț Stănușoiu – primar al Comunei Ghiroda, Florin Bucur – primar al Comunei Moșnița Nouă, dar și reprezentanții partenerilor susținători ai caravanei – Marin Popescu (inspector general) și Constantin Osain (inspector sport) de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. La acest eveniment au fost prezente nume sonore ale sportului timișean, cum ar fi – Legendele: Doina Moț Ioan Olimpiu Marconi; Seniorii campioni: Flavius Biea, Eugen Căpățână, Benjamin Wiliam Bodo, Sorin Cazacu; Juniorii campioni: Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Miruna Husu; Managerii & Președinții de club și antrenori, cum ar fi: Adrian Tal, Vera Gavrilă, Petru Brândușan, Zlatomir Balojin, Petru Simonescu, Laurențiu Jurcă, Iulian Teacă, Bogdan Alic, Radu Țoancă, Marius Poclid, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Liviu Pleșa, Theodor Moisă, Dani Cireșan. Acest eveniment a fost moderat de Florin Mihoc și a fost filmat, integral, de Radio Timisoara – partener media al caravanei.

A se vedea filmarea integrală a evenimentului lansării Revistei  „Născut pentru Sport“ Timiș aici:

Revista  „Născut pentru Sport“ Timiș este un produs de manifestare a „CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT” și este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, dar și de către alți parteneri – administrații locale, cluburi sportive. Diverși alți sponsori. După   lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș a urmat cel mai atingător de suflet moment al acestui proiect! În ce a constat acest moment? În distribuția GRATUITĂ – în numeroase școli și cluburi sportive din județul Timiș a Revistei Născut pentru Sport Timiș! 5000 de exemplare din cele 11.000 de exemplare din Revista Născut pentru Sport Timiș cât au fost realizate au fost realizate cu suportul Consiliului Județean, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, iar multe dintre aceste 5000 de exemplare au purtat autografele marilor valori ale sportului timișean, iar nu puține au fost oferite, personal, de către sportivii/antrenorii/președinții de cluburi sportive din județul Timiș, ale căror povești de succes au fost prezentate în revistă.  Acțiunile la care distribuția celor 5000 de exemplare realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, s-a făcut PERSONAL de către simbolurile sportului timișean, dar și de către reprezentanții partenerilor/susținătorilor „CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT”.

Mai multe detalii despre Caravana Educației în județul Timiș găsiți aici:

Acțiunea “AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – acțiunea prin care revista este distribuită copiilor

După cum se poate vedea, Revista Născut pentru Sport“  este un real produs de educație a copilor prin sport, sportul în sine oferind modele de succes și modele de caractere alese.

Distribuția edițiilor tipărite (naționale și județene) – atât cele de la Revista „Junior Sport”, cât și cele dela Revista Născut pentru Sport), este DOAR gratuită, direct în școlile gimnaziale și colegiile cu clase gimnaziale, fie în cadrul acțiunii AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT” (acțiune inițiată în 2015 și desfășurată, de către Asociația Junior Sport), acțiune în care revista este oferită elevilor, cu autografe, chiar de către marii campioni ai României, fie în cadrul evenimentelor pe care Asociația Junior Sport le inițiază sau la care este partener (de exemplu ca premiu la competițiile sportive).

În urma parteneriatul semnat între Asociația Junior Sport și Ministerul Educației Naționale, acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT”  poate avea loc în orice școală/colegiu (clasele 0-VIII) din București și din țară.

De-a lungul acestor ani, la acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” au participat marii sportivi/ antrenori /președinți de cluburi din România. Cu această ocazie, acești invitați speciali au distribuit elevilor, cu autografe, revista noastră (și formatul vechi – Junior Sport și pe cel actual Născut pentru Sport).

Cum se desfășoară, de fapt, acțiunea “AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”? Concret, în cadrul acestei acțiuni, invitatul special susține ora de educație fizică și sport cu elevii de la o școală, iar apoi le vorbește acestora despre beneficiile sportului în general, dar și despre satisfacțiile avute ca mare campion în sportul în care a excelat. În plus, campionul încearcă să prezinte profesorilor curenți de sport metode noi de pregătire fizică, mai ales specifice sporturilor din care provin. Practic, ora de educație fizică și sport este o lecție deschisă atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Acțiunea face parte din suita de evenimente pe care Asociația Junior Sport le inițiază în cadrul campaniei permanente TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”.

De-a lungul timpului, în cei aproape 6 ani care au trecut de când am inițiat această acțiune de suflet – numită generic AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” (fie la edițiile organizate în București, fie la cele organizate în județele Mureș sau Timiș),nume mari ale sportului românesc au fost…„profi de sport”.

Iată, cu titlu de exemplu, doar câteva nume, de la edițiile organizate în București:

Marian Drăgulescu, Alina Dumtru, Steluța Duță, Simona Pop, Maestru Felix, Roxana Cocoș, Leodard Cobzariu, Irina Deleanu, Eliza Samara, Ștefan Sandulache, Cristinel Romanescu, Howard Dell, Virgil Stănescu, Amatto Zaharia, Yamatto Zaharia, Florentin Marinescu, Marian Drăgulescu, Silvia Stroescu, Laura Badea, Monica Iagăr, Loredana Dinu, Nicu Vlad, Anghel Iordănescu, Helmut Duckadam, Ana Maria Popescu Brânză, Alexandra Dulgheru.

Iată, cu titlu de exemplu, doar câteva nume, de la edițiile organizate în județul Mureș:

Alexandru Ballai,  Alin Romulus PăcurarTraian BendorfeanAlexandru Ballai, Traian DumbrăveanSimon LadislauClaudia Laura BalintSzekeres Gero, Traian RusDoina BaciuHorațiu CiolobocIuliu HajnalMonica Elena DucaCiprian TapasztoAdi BeleanNicu PopElla Kovacs

Iată, cu titlu de exemplu, doar câteva nume, de la edițiile organizate în județul Timiș:

Doina Moț, Ioan Olimpiu Marconi, Nicoleta Marian Husar, Flavius Biea, Benjamin Wiliam Bodo, Sorin Cazacu, Adrian Tal, Iasmina Ardelian, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Miruna Husu, Vera Gavrilă, Petru Brândușan, Zlatomir Balojin, Petru Simonescu, Laurențiu Jurcă, Iulian Teacă, Bogdan Alic, Radu Țoancă, Marius Poclid, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Liviu Pleșa, Theodor Moisă, Dani Cireșan.

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – edițile organizate în București (când revista se numea Junior Sport”):

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – ediții organizate în județul Mureș – în limba română, prin care am distribuit revista în limba română (când revista se numea Junior Sport”:

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – ediții organizate în județul Mureș – în limba maghiară, prin care am distribuit revista în limba maghiară (când revista se numea Junior Sport”:

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la această acțiune organizată în București (de când revista se numește Născut pentru Sport”:

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la această acțiune organizată în județul Timiș (de când revista se numește Născut pentru Sport”):

Nu încheiem aceste rânduri fără a vă împărtăși crezul nostru, care poate fi și crezul dvs.: “Educația unui popor prin sport, prin promovarea efectivă a marilor valori ca repere de referință în formarea unor caractere de învingători pentru micuții noștri, este un DREPT. Motiv pentru care noi ne obligăm să-l slujim!”

Cine dorește să susțină acest proiect fără precedent o poate face donând 20 lei pentru un exemplar de revistă!

Vă aștepăm alături de noi!

Beatrice Mercado

Președinte Asociația Junior Sport