Revista

Asociația Junior Sport, în calitate de editor, are plăcerea de a vă aduce la cunoștință Revista „Născut pentru Sport”  – prima și unica revistă din România de promovare a excelenței juvenile în sport (care, până în martie 2019, s-a numit „Junior Sport”).

Lansarea în sine a proiectul național „Junior Sport” a avut loc în 2011, în prezența a multor mari personalități ale sportului românesc, cum ar fi Ivan Patzaichin, Cristian Gațu, Octavian Belu, Andreea Răducan, Gabriela Szabo, Otilia Bădescu, Carmen Bunaciu. Ca un fel de jurământ simbolic, la finalul conferinței de presă prin care s-a lansat acest proiect, marii campioni au fost invitați să-și înmoaie palma într-o vopsea roșie și să-și lase amprenta palmei pe o foaie de hârtie, rostind următorul mesaj: “Să fie juniorii cu o palmă mai sus decât noi! Susțin proiectul Junior Sport! Trimiteți copiii la sport!” Practic, sub această formă atingătoare de suflet, s-a lansat campania permanentă a Asociației Junior Sport„TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!” Prezent la acest eveniment de lansare a proiectului „Junior Sport” a fost și marele jurnalist Cristian Țopescu.

Pe acest link găsiți câteva fotografii care au surprins momentul amprentării palmelor marilor campioni

https://www.facebook.com/beatrice.mercado2014/media_set?set=a.223863034308764&type=3

Primul număr al revistei noastre – pe atunci numită  „Junior Sport” – a fost lansat  fix cu un an mai târziu, respectiv în 2012, iar director editorial a fost, de la bun început și până a murit, chiar Cristian Țopescu. La conferința de presă de lansare a primului număr de revistă au participat, din nou, mari nume ale sportului românesc, cum ar fi Alina Dumitru, Laura Badea, Carmen Tocală sau Corina Ungureanu.

Pe acest link găsiți aspecte de la conferința de presă de lansare a primului număr al revistei:

Cu ocazia lansării primului număr al revistei (lansare realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București),

Asociația Junior Sport, a inițiat și organizat, în cadrul campaniei permanente „TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, un mare eveniment numit generic „ORA DESCHISĂ DE SPORT A BUCUREȘTIULUI”, în cadrul căruia a fost distribuit acest prim număr al revistei la mii de copii. Cu acea ocazie s-au amenajat, în parcarea de la Mall Băneasa, mai multe zone, în care sute de copii sportivi au făcut demonstrații, iar în incinta mall-ului s-a instalat o imensă scenă pe care, de asemenea, s-au făcut demonstrații sportive (chiar și tenis!). Practic, s-a făcut din sport un act artistic! Mesajul acestei pledoarii a fost unul generos – determinarea copiilor de a face sport, fie și doar de plăcere, nu doar de performanță.

A se vedea pe acest link-uri câteva aspecte de la acest frumos eveniment:

Publicația noastră, în formatul său tipărit, încă de la primul număr, a avut DOAR o distribuție gratuită, în rândul copiilor (în școli și/sau la competițiile sportive). Revista are și format online (mai întâi a fost pe portalul www.juniorsport.ro și acum este pe portalul www.nascutpentrusport.ro).

Caracteristici tehnice ale formatului tipărit: A4, full color, între 80-108 de pagini.

De-a lungul timpului, revista tipărită sub titulatura Junior Sport” a fost realizată în mai multe ediții naționale (cu distribuție doar în București), cât și într-o ediție județeană – ediția județului Mureș – cea editată în limba română cât și cea editată în limba maghiară – cu conținut exclusiv despre sportului mureșean și cu distribuție exclusivă în județul Mureș.

A se vedea, pe acest linkuri, câteva dintre edițiile evistei noastre sub titulatura – „Junior Sport”:

Ediția națională:

https://www.juniorsport.ro/revista/

Ediția județului Mureș – în limba română:

Ediția județului Mureș – în limba maghiară:

De la prima apariție din anul 2012 și până în prezent, atât sub titulatura precedentă – Junior Sport”, cât și sub titulatura actuală – Născut pentru Sport“, această publicație unicat în peisajul presei românești, a conținut și conține: poveștile de succes ale marilor valori ale sportului românesc de odinioară, dar și din prezent – ale seniorilor și juniorilor de excepție; profile de cluburi sportive în care activează copiii; istorii ale sporturilor; cronici ale evenimentelor sportive la care au participat copiii-sportivi etc.

Revista vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi de sport de performanță sau ca amatori, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o bună informare pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică, prin sport de performanţă, dar și prin cultură sportivă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac mai bine cunoscute cluburile sportive şi, nu în ultimul rând, o rampă de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. Marii campioni, fie legende, fie senori sau junior activ sunt prezentați în revistă ca modele de succes pentru copii (fie nepracticanți de sport, fie sportivi la început de carieră). Așadar, această revistă  este un real produs de educație a copiilor prin sport. Sportul în sine oferă modele de succes și modele formează caractere alese.

Primul număr din Revista „Născut pentru Sport” – ediție națională a fost lansat pe 20 noiembrie 2019.

Această publicație a fost editată în 10.000 de exemplare – 5000 au fost realizate cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 (partener principal al proiectului) și 5000 au fost realizate cu sprijinul venit de la: Federația Română de Lupte (FRL), Federația Română de Tenis de Masă, Federaţia Română de Tenis, Federația Română De Canotaj, Federația Română de Handbal, Federația Română de Kempo, Federația Română de Haltere, Federația Română de Rugby, Federația Română de Karate Kyokushin); de la cluburile sportive – CS Zimbrii București, CS Budo Gym Club Kyokushin, CS Shiro Tora, CS Club Sportiv Vulturii București, C.S. Dragon București, CS Radu Sensey, CS Academia Sport Team, C.S. Phoenix); de la sponsorii: Cabinetul de stomotologie M Dental și Asociația Bio Cătina.

Partenerii susținători ai Asociației Junior Sport pentru acest proiect au fost: Ministerul Educație Naționale, Fundația pentru Tineret a Municipiului București, cabinetul de avocatură Adam și Asociații, compania de psihologie sportivă Sport Psy 1, programul educațional Sports Business Academy, Asociația Împreună Pentru România Modernă și Asociația Politici Noi ale Sportului în România.

Lansarea a avut loc în cadrul unei conferințe de presă, unde au fost invitați mari campioni ai României (juniori, seniori, legende), manageri din sport și partenerii Asociației Junior Sport, ocazie cu care s-a lansat atât revista, cât și noua ediție a acțiunii numită generic „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”.

A se vedea, pe acest link, primul număr din revista „Născut pentru Sport“ – ediția națională:

A se vedea pe aceste linkuri aspecte de la lansarea primului număr al revistei „Născut pentru Sport“ – ediția națională:

Distribuția ediției tipărite a revistei noaste este DOAR gratuită! Fie ca premii la diferite competiții sportive la care Asociația Junior Sport este partener, fie direct în școli/colegii! În urma parteneriatul semnat între Asociația Junior Sport și Ministerul Educației Naționale, această acțiune poate avea loc în orice școală/colegiu (clasele 0-VIII) din București și din țară. În ceea ce privește distribuția în școli/colegii, aceasta are loc în cadrul acțiunii AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT”, acțiune inițiată de Asociația Junior Sport în 2015. La această acțiune revista este oferită, elevilor, cu autografe, de către marii campioni/antrenori/președinți de cluburi din România. De-a lungul acestor ani, la acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” au participat marii sportivi/ antrenori /președinți de cluburi din România. Cu această ocazie, acești invitați speciali au distribuit elevilor, cu autografe, revista noastră (și formatul vechi – Junior Sport și pe cel actual Născut pentru Sport).

Cum se desfășoară, de fapt, acțiunea “AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”? Concret, în cadrul acestei acțiuni, invitatul special susține ora de educație fizică și sport cu elevii de la o școală, iar apoi le vorbește acestora despre beneficiile sportului în general, dar și despre satisfacțiile avute ca mare campion în sportul în care a excelat. În plus, campionul încearcă să prezinte profesorilor curenți de sport metode noi de pregătire fizică, mai ales specifice sporturilor din care provin. Practic, ora de educație fizică și sport este o lecție deschisă atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Acțiunea face parte din suita de evenimente pe care Asociația Junior Sport le inițiază în cadrul campaniei permanente TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”.

De-a lungul timpului, în cei 5 ani care au trecut de când am inițiat această acțiune de suflet – numită generic AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” (fie la edițiile organizate în București, fie la cele organizate în județul Timiș),nume mari ale sportului românesc au fost…„profi de sport”.Iată, cu titlu de exemplu, doar câteva nume, de la edițiile organizate în București: Marian Drăgulescu, Alina Dumtru, Steluța Duță, Simona Pop, Maestru Felix, Roxana Cocoș, Leodard Cobzariu, Irina Deleanu, Eliza Samara, Ștefan Sandulache, Cristinel Romanescu, Howard Dell, Virgil Stănescu, Amatto Zaharia, Yamatto Zaharia, Florentin Marinescu, Marian Drăgulescu, Silvia Stroescu, Laura Badea, Monica Iagăr, Loredana Dinu, Nicu Vlad, Anghel Iordănescu, Helmut Duckadam, Ana Maria Popescu Brânză, Alexandra Dulgheru, Gruia Docan.

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – ediții organizate în București (când revista se numea Junior Sport”:

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – ediții organizate în județul Mureș – în limba română (când revista se numea Junior Sport”:

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – ediții organizate în județul Mureș – în limba maghiară (când revista se numea Junior Sport”:

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la această acțiune organizată în București (de când revista se numește Născut pentru Sport”:

Nu încheiem aceste rânduri fără a vă împărtăși crezul nostru, care poate fi și crezul dvs.: Educația unui popor prin sport, prin promovarea efectivă a marilor valori ca repere de referință în formarea unor caractere de învingători pentru micuții noștri, este un DREPT. Motiv pentru care noi ne obligăm să-l slujim!”

Cine dorește să susțină acest proiect fără precedent o poate face donând 20 lei pentru un exemplar de revistă!

Vă aștepăm alături de noi!

Beatrice Mercado

Președinte Asociația Junior Sport