Revista

Asociația Junior Sport, în calitate de editor, are plăcerea de a vă aduce la cunoștință Revista Născut pentru Sport (revistă care, până în 2019, s-a numit Junior Sport) – prima și unica revistă din România de promovare a excelenței juvenile în sport, dar și prima revistă din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

De la prima apariție din anul 2012 și până în prezent, atât sub titulatura precedentă – Junior Sport, cât și sub titulatura actuală – Născut pentru Sport, această publicație unicat în peisajul presei românești, a conținut și conține: poveștile de succes ale marilor valori ale sportului românesc de odinioară, dar și din prezent – ale seniorilor și juniorilor de excepție; profile de cluburi sportive în care activează copiii; istorii ale sporturilor; cronici ale evenimentelor sportive la care au participat copiii-sportivi etc.

Revista vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi de sport de performanță sau ca amatori, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o bună informare pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică, prin sport de performanţă, dar și prin cultură sportivă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac mai bine cunoscute cluburile sportive şi, nu în ultimul rând, o rampă de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. Marii campioni, fie legende, fie senori sau junior activ sunt prezentați în revistă ca modele de succes pentru copii (fie nepracticanți de sport, fie sportivi la început de carieră). Așadar, această revistă  este un real produs de educație a copiilor prin sport. Sportul în sine oferă modele de succes și modele formează caractere alese.

Revista – atât sub vechea titulatură – Junior Sport, cât și sub titulatura actuală – Născut pentru Sport – este realizată atât în ediție online (www.nascutpentrusport.ro), cât și în ediție tipărită – format A4, full color, minim 80 de pagini.

De-a lungul timpului, am realizat atât ediții naționale ale reviste (ediții distribuite doar în București), cât și ediții județene, cum ar fi ediția județului Mureș – cea editată în limba română cât și cea editată în limba maghiară – cu conținut exclusiv despre sportului mureșean și cu distribuție exclusivă în județul Mureș sau cum este ediția județului Timiș (revistă dedicată exclusiv sportului timișean, ce a fost distribuită în școlile din județul Timiș), ajunsă, în prezent, la numărul 3.

Lansarea în sine a proiectul național Junior Sport a avut loc în 2011, în prezența a multor mari personalități ale sportului românesc, cum ar fi Ivan Patzaichin, Cristian Gațu, Octavian Belu, Andreea Răducan, Gabriela Szabo, Otilia Bădescu, Carmen Bunaciu. Ca un fel de jurământ simbolic, la finalul conferinței de presă prin care s-a lansat acest proiect, marii campioni au fost invitați să-și înmoaie palma într-o vopsea roșie și să-și lase amprenta palmei pe o foaie de hârtie, rostind următorul mesaj: “Să fie juniorii cu o palmă mai sus decât noi! Susțin proiectul Junior Sport! Trimiteți copiii la sport!” Practic, sub această formă atingătoare de suflet, s-a lansat campania permanentă a Asociației Junior Sport – „TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!” Prezent la acest eveniment de lansare a proiectului Junior Sport a fost și marele jurnalist Cristian Țopescu. Cu acea ocazie, a fost organizat un mare eveniment – „ORA DESCHISĂ DE SPORT A BUCUREȘTIULUI”.

Revista Junior Sport 

Primul număr al revistei noastre – sub vechea titulatură Junior Sport – a fost lansat  fix cu un an mai târziu, respectiv în 2012, iar director editorial a fost, de la bun început și până a murit, chiar Cristian Țopescu. 

La conferința de presă de lansare a primului număr de revistă au participat, din nou, mari nume ale sportului românesc, cum ar fi: Alina Dumitru, Laura Badea, Otilia Bădescu, Carmen Tocală sau Corina Ungureanu.

Lansarea Revistei Junior Sport ediția națională nr. 1:

Aspecte de la „ORA DESCHISĂ DE SPORT A BUCUREȘTIULUI”:

Publicația noastră, în formatul său tipărit, încă de la primul număr, a avut DOAR o distribuție gratuită, (în școli și/sau la competițiile sportive). =

De-a lungul timpului, revista tipărită sub titulatura Junior Sport a fost realizată în mai multe ediții naționale (cu distribuție doar în București), cât și într-o ediție județeană – ediția județului Mureș – cea editată în limba română cât și cea editată în limba maghiară – cu conținut exclusiv despre sportului mureșean și cu distribuție exclusivă în județul Mureș.

Revista Junior Sport Mureș în limba română:

Revista Junior Sport Mureș în limba maghiară:

Revista Născut pentru Sport 

În martie 2019, Asociația Junior Sport, în calitate de editor, a decis să schimbe numele proiectului național Junior Sport cu numele Născut pentru Sport și, implicit, să schimbe și numele revistei. Ca și sub titulatura precedentă – Junior Sport și sub titulatura actuală – Născut pentru Sport, revista conține povești de succes ale marilor valori ale sportului românesc de odinioară, dar și din prezent – ale seniorilor și juniorilor de excepție, conține profile de cluburi sportive în care activează copiii, istorii ale sporturilor, cronici ale evenimentelor sportive. Revista vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi de sport de performanță sau ca amatori, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o bună informare pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică, prin sport de performanţă, dar și prin cultură sportivă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac mai bine cunoscute cluburile sportive şi, nu în ultimul rând, o rampă de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. În revistă sunt promovați și marii campioni legende și senori activi ai României, ca modele de succes pentru micii sportivi, dar și penru cei care încă nu practică vreun sport.

Primul număr din ediția națională a Revistei Născut pentru Sport a fost lansat pe 20 noiembrie 2019. Această ediție națională a fost editată în 10.000 de exemplare – 5000 au fost realizate cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 (partener principal al proiectului) și 5000 au fost realizate cu sprijinul venit de la: Federația Română de Lupte (FRL), Federația Română de Tenis de Masă, Federaţia Română de Tenis, Federația Română De Canotaj, Federația Română de Handbal, Federația Română de Kempo, Federația Română de Haltere, Federația Română de Rugby, Federația Română de Karate Kyokushin); de la cluburile sportive – CS Zimbrii București, CS Budo Gym Club Kyokushin, CS Shiro Tora, CS Club Sportiv Vulturii București, C.S. Dragon București, CS Radu Sensey, CS Academia Sport Team, C.S. Phoenix); de la sponsorii: Cabinetul de stomotologie M Dental și Asociația Bio Cătina.

Partenerii susținători ai Asociației Junior Sport pentru acest proiect au fost: Ministerul Educație Naționale, Fundația pentru Tineret a Municipiului București, cabinetul de avocatură Adam și Asociații, compania de psihologie sportivă Sport Psy 1, programul educațional Sports Business Academy, Asociația Împreună Pentru România Modernă și Asociația Politici Noi ale Sportului în România. 

Lansarea Revistei Născut pentru Sport  nr. 1 a avut loc la Teatrul Elisabeta din București, în cadrul unei conferințe de presă, unde au fost invitați mari campioni ai României (juniori, seniori, legende), manageri din sport și partenerii Asociației Junior Sport, ocazie cu care s-a lansat atât revista, cât și noua ediție a acțiunii numită generic „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. 

Revista Născut pentru Sport ediția națională nr. 1:

Lansarea Revistei Născut pentru Sport ediția națională nr. 1:

Asociația Junior SPORT, în calitate de editor, a organizat, în 1 noiembrie 2022, la Teatrul Excelsior București, gala de lansare a Revistei Născut pentru Sport ediția națională nr. 2, eveniment la care au participat numeroase personalități ale sportului românesc promovate în acest număr de revistă, cum ar fi: Bogdan Constantin Matei – senator, președinte comisia de Tineret și Sport din Senatul României; președinți & manageri de federații și cluburi sportive – Elisabeta Lipă (președinte la Federația Română de Canotaj), Norris Măgeanu (președinte la Federația Română de Automobilism Sportiv), Marilena Mladin (președinte Federația Ecvestră Română), Beatrice Romanescu (director marketing la Federația Română de Tenis de Masă); președinți & manageri de cluburi sportive – Constantin Căliman (președinte Clubul Sportiv Chelsea București), Tiberiu Simulescu – președinte ACS Olimpic Snagov; antrenori: Alina Alexandra Dumitru (judo), Alina Moțea Ciuculescu (scrimă), Horațiu Dumitrescu (fitness), Răzvan George Cătălin Ifrim (volei pe plajă/zăpadă), Ionuț Filișan (tenis); sportivi legende – Doina Ignat, Veronica Cogeanu Cochela, Viorica Susanu (canotaj), Silvia Stroescu (gimnastică artistică), Monica Iagăr (atletism), Doina Stăiculescu (gimnastică ritmică), Ana-Maria Popescu Brânză (scrimă); sportivi seniori – Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Mihai Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Sergiu Vasile Bejan (canotaj); Bernadette Cynthia Szőcs (tenis de masă), Nicoleta Grasu, Gabriel Vlad Perianu și Nicolae Alexandru Soare (atletism); familii sportive – Laura Savu, Horațiu Savu și Vlad Savu (automobilism sportiv); Ionela Livia Cozmiuc și Marius Cozmiuc (canotaj); juniori sportivi – Alexia Maria Niță (karate & handbal), Eduard Ionescu (tenis de masă), Sara Cristina Patache (yachting).

La lansarea Revistei Născut pentru Sport ediția națioanală nr. 2 au participat reprezentanți ai partenerilor și sponsorilor proiectului național Născut pentru Sport: Ministerul Educației (partener oficial național): Monica Ioniță – director cabinet; Inspectoratul Școlar al Municipiului București – partener oficial local: Laurențiu Oprea – inspector; Primăria Sectorului 5 – partener principal): Elena-Roxana Nedelcu – director general al Direcției Generale Învățământ, Cultură și Sport și Alexandru Lazarov – director general al Centrului Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” din cadrul Primăriei Sector 5); Primăria Comunei Snagov (partener principal): Mihai Anghel – primar, Radu Mărginean – administrator, Tiberiu Simulescu – președinte ACS Olimpic Snagov); Herbalife Nutrition (sponsor principal): Romeo Căzănescu – Country director și Doina Manea – marketing supervisor); Decathlon România (sponsor principal): Mădălina Bot – reprezentant); World Class Romania (sponsor principal): Laurențiu Ciocîrlan – marketing manager și Simona Iordache – marketing project manager; Core Invest Health (sponsor principal): Anca Vlad –Business Development Director; ANIL CONSULTING (sponsor): Nicoleta Radulescu – owner; Clinica stomatologică Mdental: Radu Muja – owner; Corporate Games (susținător): Radu Rădulescu – owner și Alina Ionescu – director evenimente; Sport Business Academy (susținător) – Gheorghe Cristian Dragoș (owner); Fundația pentru Tineret a Municipiului București – vicepreședinte Bianca Mihaela Plăcintă.

În 2022, Revista noastră a împlinit 10 ani de existență – până în 2019 a fost realizat vechiul format al revistei, numit Junior Sport. Ca o ediție onorifică pentru acești 10 ani am realizat numărul 2 al noului format al revistei, în care sunt prezentate poate cele mai mari valori ale sportului românesc – de odinioară, dar și din prezent – motiv pentru care echipa noastră a decis ca lansarea să aibă loc la… TEATRU! A fost să fie… TEATRUL EXCELSIOR BUCUREȘTI. Și asta se datorează doamnei Liliana Maria Toderiuc-Fedorca – director la Direcția de Învățământ, Sport și Cultură din Primăria Capitalei care, atunci când a aflat de proiectul nostru de lansare la teatru și-a arătat tot suportul și îi mulțumim. La rândul său, Vlad Cristache – regizor și director al Teatrului Excelsior ne-a primit, în acest lăcaș cultural, puțin spus, cu brațele deschise și are toate mulțumirile noastre. Cu toții ne-am dorit să fie, pe scenă, toți cei promovați în revistă, cu lumini de scenă, ca pentru un act artistic, iar în sala de spectacol să fie, pe lângă personalitățile sportive promovate în acest număr de revistă, pe lângă reprezentanții instituțiilor publice partenere și pe lângă reprezentanții sponsorilor, mari actori ai României. Practic facem, din sport, un act artistic, fapt determinat de rezultatele fabuloase obținute de sportul românesc de-a lungul timpului, dar și în ultimul timp. Sportivii sunt adulați de public ca niște vedete de teatru/film. Sportivii vor fi pe scenă, aplauzele vor fi și de la actori, adică de la cei care, uzual, sunt pe scena unui teatru și primesc, de obicei, aplauze. Mai mult decât atât, în cadrul galei de lansare a avut loc un moment cu adevărat artistic, moment susținut de sportivii cu talent… artistic, sportivii care au drept pasiune… cântatul, fie cu voce, fie la un instrument: Răzvan Oprea (practicant al sporturilor ecvestre, fiind, de multe ori, câștigător al concursurilor de sărituri cu calul peste obstacole, timp în care este și președintele Ligii Ecvestre Profesioniste din România, dar este, de peste 20 de ani, actor al Teatrului Național din București, dar și regizor), Alexandra Anghel (practicantă a sportului lupte, medaliată mondial, european și balcanic) și Ionuț Bucur (multiplu campion național, balcanic la sporturi ecvestre, fiind Sportivul anului 2021 în echitație) au interpretat vocal, fiecare câte o piesă muzicală. La rândul său Alisia Cai Jia Ying (baschetbalistă în vârstă de 16 ani) a cântat la pian.

Tot ceea ce ne-am propus la lansare și cred că am reușit a fost un mix de promovare CULTURĂ & SPORT de mare impact, chiar și mediatic. Practic sportul a venit în CASA… culturii, iar mesajul transmis a fost următorul… „TEATRUL A PRIMIT ȘI APLAUDAT SPORTUL LA… SCENĂ DESCHISĂ!” –

Revista „Născut pentru Sport“ ediția națională nr. 2:

Lansarea Revistei Născut pentru Sport ediția națională nr. 2:

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 a fost un produs de manifestare a CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a II-a, parte a proiectului național Născut pentru Sport, fiind un proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și cofinanțat de Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, dar și în parteneriat cu – administrații locale, cluburi sportive, diverși alți sponsori. După lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1 a urmat cel mai atingător de suflet moment al acestui proiect! În ce a constat acest moment? În distribuția GRATUITĂ – în numeroase școli și cluburi sportive din județul Timiș a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1!

5000 de exemplare din cele 11.000 de exemplare din Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 au fost realizate cu suportul Consiliului Județean, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș. Multe dintre aceste 5000 de exemplare au purtat autografele marilor valori ale sportului timișean, iar nu puține au fost oferite elevilor, direct în școli, personal, de către sportivii/antrenorii/președinții de cluburi sportive din județul Timiș, ale căror povești de succes au fost prezentate în revistă.  Acțiunile la care distribuția celor 5000 de exemplare realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, s-a făcut PERSONAL de către simbolurile sportului timișean, dar și de către reprezentanții partenerilor/susținătorilor CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ, parte a proiectului național Născut pentru Sport.

Pe 10 septembrie 2020 a avut loc, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, cea mai importantă manifestare a CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a II-a, respectiv lansarea Revistei  Născut pentru Sport Timiș nr. 1 (format A4, full color, coperți plastifiate lucios, 108 pagini, tiraj 11.000 de exemplare), revistă editată de Asociația Junior SPORT. Această publicație vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi sau amatori de sport, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o dezvoltare fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică şi sport de performanţă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac cunoscute marile valori ale sportului, originare din acea parte a țării, dar și a cluburilor sportive de perfomanță locale şi, nu în ultimul rând, o rampa de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. Suntem convinşi că, având alături de proiectul nostru cât mai mulți susţinători, vom putea genera un interes crescut în rândul celor mici să înveţe ce înseamnă cu adevărat performanţa, atât în sport, cât şi în viaţă. În cuprinsul revistei sunt promovate legendele sportului din județul Timiș, seniorii campioni activi,  juniorii cu performanțe de excepție, dar și câteva cluburi sportive din județul Timiș. La lansarea Revistei  Născut pentru Sport Timiș nr. 1 au fost prezenți, alături de Călin Dobra – președintele de atunci al Consiliului Județean Timiș (partenerul principal al Caravanei Educației în Județul Timiș), o parte dintre edilii administrațiilor locale partenere: Victor Malac – primarul de atunci al Comunei Dumbrăvița, Ionuț Stănușoiu – primar al Comunei Ghiroda, Florin Bucur – primar al Comunei Moșnița Nouă, dar și reprezentanții partenerilor susținători ai caravanei – Marin Popescu (inspector general) și Constantin Osain (inspector sport) de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. La acest eveniment au fost prezente nume sonore ale sportului timișean, cum ar fi – Legendele: Doina Moț Ioan Olimpiu Marconi; Seniorii campioni: Flavius Biea, Eugen Căpățână, Benjamin Wiliam Bodo, Sorin Cazacu; Juniorii campioni: Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Miruna Husu; Managerii & Președinții de club și antrenori, cum ar fi: Adrian Tal, Vera Gavrilă, Petru Brândușan, Zlatomir Balojin, Petru Simonescu, Laurențiu Jurcă, Iulian Teacă, Bogdan Alic, Radu Țoancă, Marius Poclid, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Liviu Pleșa, Theodor Moisă, Dani Cireșan. Acest eveniment a fost moderat de Florin Mihoc și a fost filmat, integral, de Radio Timisoara – partener media al caravanei.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1:

Lansarea Revistei  Născut pentru Sport Timiș  nr. 1:

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2 a fost un produs de manifestare al CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a III-a, proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, fiind cofinanţat de Centrul de Cultură și Artă Timiș. În total au fost editate și tipărite 5000 de exemplare din Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2. 3000 de exemplare au fost realizate cu suportul Consiliului Județean, prin confinațarea primită de la Centrul de Cultură și Artă Timiș, iar 3000 de exemplare au fost realizate cu suport venit de administrațiile locale – Primăria Orașului Buziaș, Primăria Comunei Ghiroda,  Primaria Comunei Moșnița Nouă și Primăria Comunei Otelec, cu suport de la Decathlon România (sponsor principal, revista fiind un proiect susținut de RO VALLEY), CSU Politehnica Timișoara, Padel Center, Hotel Spa Ice Resort, Fabrica de înghețată ICE DYP, NEXTFIT. Partenerii susținători locali ai Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2 au fost: Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș. Coperta Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2 a fost dedicată  Centenarului Politehnica Timișoara. În cele 84 de pagini ale sale, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2 cuprinde poveștile de succes (de odinioară și din prezent) ale unor mari sportivi, antrenori, manageri în sport, dar și poveștile unor cluburi sportive.
Ținând cont de restricțiile din luna noiembrie 2021, din păcate, nu am reușit să avem o lansare a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2, însă, din 10 noiembrie, timp de 10 zile, am distribuit cele 5000 de exemplare editate și tipărite din acest număr) în rândul copiilor sportivi promovați în revistă! Echipa Născut pentru Sport a fost în vizită la ei la cluburi, la ora când aceștia au avut antrenamente și le-a oferit revista care le-a promovat povestea, ocazie cu care a realizat, cu aceștia, interviuri filmate, interviuri pe care le-am promovat pe rețetele de socializare, pentru a fi urmărite de către alți copii. (chiar și pe paginile de socializare a școlilor unde doar am făcut distribuție). Motivul? Micii sportivi, prin marile lor performanțe, sunt adevărate modele de succes, demne de urmat, atât în sport, cât și în viață de către toți copiii! În paralel cu distribuția revistei la cluburile sportive, a avut loc și distribuirea revistei în școlile timișene. Școlile care au primesc revista: Școala Gimnazială nr. 15, Școala Gimnazială nr. 30, Școala Gimnazială nr. 7 “Sf. Maria”, Liceul cu Program Sportiv Banatul, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială nr. 12, Școala Gimnazială nr. 24, Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială din comuna Dumbrăvița, Școala Gimnazială din comuna Banloc, Școala Gimnazială din comuna Otelec. Din cauza pandemiei am evitat organizarea, direct în școli, tradiționala noastră acțiune “Azi sunt profu tău de sport!” (acțiune în care mari campioni și/sau antrenori mergeau într-o școală, la ora de educație fizică și sport și susțineau ora cu elevii, iar la final le vorbeau acestora despre frumusețea sportului de performanță, dar și despre importanța mișcării, oferindu-le, cu autografe, Revista Născut pentru Sport). De această dată, sportivii și antrenorii promovați în acest număr de revistă au transmis online copiilor mesaje motivaționale, ca o pledoarie pentru a face mișcare, sport. Mulțumim partenerilor și sponsorilor care au făcut posibil ca acest proiect-vis, mai ales în vremuri pandemice greu de traversat, să devină o frumoasă realitate.
Cu suportul partenerilor și sponsorilor 5000 de copii timișeni au putut primi, GRATUIT, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2, cu autografele marilor și micilor campioni, cu autografele antrenorilor, managerilor în sport și președinților de cluburi din acest județ.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2:

Asociația Junior Sport (în calitate de inițiator) și Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș (în calitate de partener principal), au lansat, de Ziua Educației Naționale, respectiv în 5 octombrie 2022, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, la Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3 – cel mai important produs de manifestare al CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a.La lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 au participat reprezentanții partenerilor și sponsorilor Caravanei Educației în județul Timiș: Alexandru Proteasa – președintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Cîndea – viceprimar al Orașului Buziaș și președinte CS Phoenix Buziaș, Ionuț Stănușoiu – primar al Comunei Ghiroda, Dan Vârtosu – primar interimar al Comunei Giroc, Ion Goșa – primar al Comunei Dudeștii Noi, Cosmin Hogea – inspector școlar general adjunct la Inspesctoratul Școlar Județean Timiș, Adrian Tal – director la CS Politehnica, Doru Costică – director la CS UVT, Raul Buzgar – production country leader la Decathlon International, Andreea Călin – reprezentant World Class Timișoara, Elisabeta Popa Voicu – owner Sweet Pink by Eli. La acest eveniment au fost prezente nume mari ale sportului timișean – sportivi, antrenori, reprezentanți ai conducerii cluburilor – majoritatea promovați în acest număr de revistă, cum ar fi: Beatrice Coca, Andrei Pobega, Raul Avram, Sebastian Gavrilă, Petre Brîndușan, Teodor Moisă, Nicoleta Mariana Husar, Mihaela Dospina Ilie, Oana Staicu, Alina Cioriciu, Cosmin Cioriciu, Codruț Nicorici, Ion Mihai, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Bede Laszlo Arthur, Ana Maria Bucșă, George Coca, Victor Leahu, Dan Jitaru, Oana Ionescu, Silvia Prejban, Vali Miculescu, Zamfir Moldovan, Cristian Bratu, Laurentiu Covaci, Tania Pavel, Eleonora Mihalca, Adriana Paraschiv, Marina Bituleanu, Mihai Băbăiță, Ovidiu Cuc, Robert Lupu, Alexandru Krepelka, Octavian Har Ganță, Pietru Secman, Gabrielle Secman, Miriam Sava Roseanu, Natalia Marcu, Ingrid Bicfalvi, Patrick Gordan, Larisa Maria Nițu, Denisa Căpâlnaș, Jamina Elena Ciocoiu, Alessia Marcu, Denis Iovescu, Luca Preda, Dominic Cioriciu.

CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a a fost un proiect cuprins și promovat în programul “TIMIȘOARA CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII" – Timișoara 2023.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3 a fost tipărită în 5000 de exemplare, iar aceste exemplare au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș (parteneri principali); Primăriile Buziaș, Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă, Dudeștii Noi și Șag (parteneri); CS Politehnica Timișoara, CS UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon, Herbalife Nutrition, World Class (sponsori principali), ICE DYP, Hotel Spa Ice Resort, Padel Center, CS Ripensia, Women Rally, Sweet Pink by Eli (sponsori).

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3:

Lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3:

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4 a fost un produs de manifestare al Caravanei Educației în județul Timiș ediția a V-a – parte a proiectului național Născut pentru Sport, proiect inițiat, în urmă cu 12 ani, de către Asociația Junior Sport, pentru care Ministerul Educației este partener oficial național, iar Inspectoratul Școlar Județean Timiș este, încă de la prima ediție, cea din 2019, partener oficial local. Caravana Educației în județul Timiș ediția a V-a a fost un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, cuprins și promovat în Programul TimCultura 2023. 

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4 a fost tipărită în 4000 de exemplare, iar aceste exemplare au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Județean Timiș (partener principal – cofinanțator); Primăriile din localitățile Buziaș, Ghiroda, Moșnița Nouă, Dudeștii Noi și Șag (parteneri); Universitatea Politehnica Timișoara, CSU Politehnica Timișoara, CSU UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon Timișoara, Herbalife Nutrition, Fabrica de înghețată ICE DYP (sponsori principali), Hotel Spa Ice Resort, Clubul Sportiv CFR Timisoara 1933, Padel Center Dumbrăvița, ACS Dumbrăvița, CSM Lugoj, CS Dominicii, CS de Echitație Laurențiu Covaci, LPS „Banatul” Timișoara, Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara (sponsori/susținători).

Parteneri media: TVR Timișoara, Dumbrăvița TV, Sursa de Vest.

În ce a constat Caravana Educației în județul Timiș – ediția a V-a? În editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 4 și în distribuția acesteia în școlile cu clasele I-VIII din județul Timiș, de către marii sportivi și antrenori timișeni promovați în acest număr de revistă, în cadrul a 10 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. În cadrul a 6 dintre cele 10 ediții ale acestei acțiuni, elevii au susținut o mică competiție de aptitudini sportive, competiție finalizată cu un câștigător din rândul băieților și o câștigătoare din rândul fetelor, iar aceștia au fost bonificați de către echipa de la Revista Născut pentru Sport, cu câte un premiu, premiu care a constat într-o diplomă de merit, diplomă de încurajare a practicării sportului. Toate edițiile acestei acțiuni au fost desfășurate sub egida Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș și au fost organizate de Trima Events – compania de PR & Marketing & Coordonare distribuție parteneră a Asociației Junior Sport. 

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4:

Lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr 4:

Acțiunea “AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" 

După cum se poate vedea, Revista Născut pentru Sport  este un real produs de educație a copilor prin sport, sportul în sine oferind modele de succes și modele de caractere alese.

Distribuția edițiilor tipărite (naționale și județene) – atât cele de la Revista Junior Sport, cât și cele de la Revista Născut pentru Sport, este DOAR gratuită, direct în școlile gimnaziale și colegiile cu clase gimnaziale, fie în cadrul acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT" (acțiune inițiată în 2015 și desfășurată, de către Asociația Junior Sport), acțiune în care revista este oferită elevilor, cu autografe, chiar de către marii campioni ai României, fie în cadrul evenimentelor pe care Asociația Junior Sport le inițiază sau la care este partener (de exemplu ca premiu la competițiile sportive).

În urma parteneriatul semnat între Asociația Junior Sport și Ministerul Educației Naționale, acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT"  poate avea loc în orice școală/colegiu (clasele 0-VIII) din București și din țară.

De-a lungul acestor ani, la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" au participat marii sportivi/ antrenori /președinți de cluburi din România. Cu această ocazie, acești invitați speciali au distribuit elevilor, cu autografe, revista noastră (și formatul vechi – Junior Sport și pe cel actual Născut pentru Sport).

Cum se desfășoară, de fapt, acțiunea “AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!"? Concret, în cadrul acestei acțiuni, invitatul special susține ora de educație fizică și sport cu elevii de la o școală, iar apoi le vorbește acestora despre beneficiile sportului în general, dar și despre satisfacțiile avute ca mare campion în sportul în care a excelat. În plus, campionul încearcă să prezinte profesorilor curenți de sport metode noi de pregătire fizică, mai ales specifice sporturilor din care provin. Practic, ora de educație fizică și sport este o lecție deschisă atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Acțiunea face parte din suita de evenimente pe care Asociația Junior Sport le inițiază în cadrul campaniei permanente „TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!".

De-a lungul timpului, în cei aproape 8 ani care au trecut de când am inițiat această acțiune de suflet – numită generic „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" (fie la edițiile organizate în București, fie la cele organizate în județele Mureș sau Timiș), nume mari ale sportului românesc au fost…„profi de sport“.

Iată, cu titlu de exemplu, doar câteva nume, de la edițiile organizate în București, atunci când am distribuit în școli vechiul format al revistei – Junior Sport ediția națională: Marian Drăgulescu, Alina Dumtru, Steluța Duță, Simona Pop, Maestru Felix, Roxana Cocoș, Leodard Cobzariu, Irina Deleanu, Eliza Samara, Ștefan Sandulache, Cristinel Romanescu, Howard Dell, Virgil Stănescu, Amatto Zaharia, Yamatto Zaharia, Florentin Marinescu, Marian Drăgulescu, Silvia Stroescu, Laura Badea, Monica Iagăr, Loredana Dinu.

Iată, cu titlu de exemplu, doar câteva nume, de la edițiile organizate în județul Mureș, atunci când am distribuit în școli vechiul format al revistei – Junior Sport Mureș: Alexandru Ballai,  Alin Romulus Păcurar, Traian Bendorfean, Alexandru Ballai, Traian Dumbrăvean, Simon Ladislau, Claudia Laura Balint, Szekeres Gero, Traian Rus, Doina Baciu, Horațiu Cioloboc, Iuliu Hajnal, Monica Elena Duca, Ciprian Tapaszto, Adi Belean, Nicu Pop, Ella Kovacs. 

Iată, cu titlu de exemplu, doar câteva nume, de la edițiile organizate în județul Timiș, atunci când am distribuit în școli Revista Născut pentru Sport Timiș: Doina Moț, Ioan Olimpiu Marconi, Nicoleta Marian Husar, Flavius Biea, Benjamin Wiliam Bodo, Sorin Cazacu, Adrian Tal, Iasmina Ardelian, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Miruna Husu, Vera Gavrilă, Petru Brândușan, Zlatomir Balojin, Petru Simonescu, Laurențiu Jurcă, Iulian Teacă, Bogdan Alic, Radu Țoancă, Marius Poclid, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Liviu Pleșa, Ovidiu Cuc,Raul Avram, Oana Staicu, Alina Cioriciu, Cosmin Cioriciu, George Coca, Laurentiu Covaci, Tania Pavel, Teodor Moisă, Dani Cireșan.

Iată, cu titlu de exemplu, doar câteva nume, de la edițiile organizate în București, atunci când am distribuit în școli Revista Născut pentru Sport ediția națională: Doina Stăiculescu, Norris Măgeanu, Cătălin Chirilă, Nicu Vlad, Anghel Iordănescu, Helmut Duckadam, Ana Maria Popescu Brânză, Alexandra Dulgheru, Vlad Ștefan Stancu, Cristian Gațu, Eduard Ionescu, Doina Ignat, Veronica Cogeanu-Cochela, Viorica Susanu, Elisabeta Lipă.

Aspecte de la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" – edițile organizate în București (când revista se numea „Junior Sport”):

Aspecte de la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" – ediții organizate în județul Mureș – în limba română, prin care am distribuit revista în limba română (când revista se numea Junior Sport:

Aspecte de la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" – ediții organizate în județul Mureș – în limba maghiară, prin care am distribuit revista în limba română (când revista se numea Junior Sport: 

Aspecte de la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" – edițiile organizate în București, atunci când a fost distribuită Revistei Născut pentru Sport ediția națională nr. 1:

Aici găsiți câteva linkuri cu aspecte de la această acțiune organizată în București, atunci când am distreibuit Revista Născut pentru Sport ediția națională nr. 2:

Aspecte de la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" – edițiile organizate în județul Timiș, atunci când a fost distribuită Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1: 

Aspecte de la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" – edițiile organizate în județul Timiș, atunci când a fost distribuită Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2: 

Aspecte de la acțiunea Aspecte de la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" – edițiile organizate în județul Timiș, atunci când a fost distribuită Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3:   – edițiile organizate în județul Timiș, atunci când a fost distribuită Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3: 

Aspecte de la acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!" – edițiile organizate în județul Timiș, atunci când a fost distribuită Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 4:  

Echipa Născut pentru Sport are un crez și vi-l împărtășim și vouă: educația unui popor prin sport, prin promovarea efectivă a marilor valori, ca repere de referință în formarea unor caractere de învingători pentru micuții noștri, este un DREPT, iar noi ne-am asumat, ca o misiune, OBLIGAȚIA să-l slujim. Născut pentru Sport este mai mult decăt o revistă. Născut pentru Sport este un spirit, o energie vie, generată de oameni-suflet, pentru oameni-suflet. Născut pentru Sport este un mod de viață pus în slujba dezvoltării sportului de masă, dar și al promovării excelenței din sportul de perfomanță, în special din mediul juvenil. Echipa Născut pentru Sport dorește foarte mult ca în România să se ia, cu adevărat în serios, educația fizică și sportul, ca parte integrată a MARII EDUCAȚII a unei nații. Echipa Născut pentru Sport a înțeles importanța educației fizice și a sportului și, de 11 ani, sub sloganul „TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, a inițiat o campanie permanentă, campanie prin care și-a propus (și a și reușit) să conștientizeze opinia publică în legătură cu importanța de necontestat a mișcării și să demonstreze faptul că sportul trebuie privit ca un stil de viață sănătos, menit să dezvolte armonios. Născut pentru Sport este cel mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

Vă aștepăm alături de noi!

Beatrice Mercado

Președinte Asociația Junior Sport

100

Percent number