Maria Sara Popa se visează Numărul 1 mondial!

Juniori de succes

Născută în zodia regelui junglei, ”prințesa zgurii” Maria Sara Popa, care, cu aproape 3 ani în urmă, la doar 10 ani, a fost vicecampioană națională la tenis, astăzi este fără concurență în România și doar cu o mică concurență în lume, la categoria ei de vârstă!

Maria Sara un copil sportiv care muncește ca un om mare, o câștigătoare atât de trofee, cât și de inimi. Cu o fire ambițioasă, Maria Sara, încă de foarte mică și-a „desenat” traseul în viață, iar acum și-l urmează întocmai. La 3 ani a început să facă balet, dar peste nici un l-a schimbat cu înotul, însă nici apa nu i-a potolit…energia. Dar, odată ce și-a băgat năsucul prin gardul unui teren de tenis, a știut că asta vrea să facă toată viața ei. La 5 ani, performanțele și-au ridicat temelia în…familie. Tatăl ei i-a devenit antrenor și, din acel moment, a început șirul de minuni realizate de puștoaica precoce a tenisului românesc. Iată palmaresul unui junior de succes: la 6 ani, a câștigat turneul de 10 ani (Craiova); la 7 ani a primit, în cadrul Campionatelor Naționalele de Vară U 12, trofeul „Marile Speranțe în Tenis” (Brăila); la 8 ani a câștigat turneu de U 12 de la „Cupa Olimpia”; la 8 ani și jumătate a câștigat locul 2 la turneul internațional U 12 (Luxemburg); la 9 ani a câștigat trofeul special „Ruxandra Dragomir’’ din cadrul Circuitului Național U12 (Pitești); la 10 ani a ajuns până în sferturile de finală din cadrul turneului Auray (Franța) – categoria U 12, iar apoi a ocupat locul 2 la turneul internațional din Turcia categoria U 12, ajungând dublă vicecampioană de simplu și la dublu (tot la U 12); la 10 ani a obținut titlul de vicecampioană națională la simplu și dublu (categoria 12 ani); la 11 ani a obținut titlul de campioana națională de simplu (U12); la 13 ani a obținut titlul de campioană națională de simplu (U14), dar și titlul de semifinalistă de simplu în cadrul Campionatului Național de iarnă U16. Cariera ei sportivă de până acum a fost frumos marcată și de câștigarea a două semifinale ITF U18 în turnee de Grad 5; de o finală „Tennis Europe” în Bosnia la U16 (într-un turneu de primă categorie); de un titlu în Macedonia, la U16 (categoria 3) și de obținerea a altor 4 titluri și 9 finale pe acest circuit; de poziționarea pe locul 1 în România (în decembrie 2018), la U16 (actualmente coborând pe locul 2 și locul 1 la U 14).

Acum, la cei 13 ani ai să-i, Maria Sara participă la competiții dedicate tinerilor de 18 ani, tocmai pentru a avea concurență și nici aici nu are, fiind de neoprit! Iar din vară ea va debuta la…senioare și va juca cu marile nume ale tenisului mondial! Micuța tenismenă, ce activează la clubul sportiv CS Mircea Eliade din București, a muncit mult să ajungă să aibă astfel de rezultate, iar ambiția ei cea mai mare este să devină numărul 1 mondial. Transpiră pe teren ore întregi, făcând antrenamente de înaltă clasă și profesionalism, însă în afara terenului este un copil normal, cu pasiuni frești și zâmbet inocent. Încă de când era foarte mică, idolul ei a fost Rafael Nadal. Asemenea lui, ea joacă cu mâna stângă! Maria Sara se identifcă aproape în totalitate cu el, Nadal, „regele zgurii”. Dealtfel, ea se consideră “prințesa zgurii” sau cum spunea chiar ea când era micuță, neputând să-l pronunțe corect pe „z”: „Eu vreau să fu regina gurilor”. Nu era nici atunci departe de adevăr, deoarece multe guri au rămas cascate, văzându-i traiectoria de până acum. Noi, cei de pe margine, nu putem decât să o admirăm, să învățăm de la ea că viața este făcută pentru a f trăită la cote maxime și să speram că vom f de fecare dată acolo când va câștiga meci după meci. Revista noastră a fost prima publicație care a promovat-o pe această campioană fenomen, practic de nebătut în țara noastră și ne dorim să-i fim alături și când va fi „regina zgurii”, ca numărul 1 mondial! Să ți se îndeplinească visul, copil de excepție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *