Echipa Revistei „Născut pentru Sport” așteaptă scrisori, în care sunt prezentați juniorii de succes sau chiar antrenorii de succes, iar aceste scrisori sunt publicate în revista noastră. Iată o astfel de scrisoare, primită de la domnul Vasile Maftei, părintele lui Sebastian Maftei, junior sportiv legitimat la acest club:
“Noi, comitetul de părinți din care fac și eu parte, dorim ca prezentarea, în revista d-voastră, a ACS Junior Câmpulung Moldovenesc, să fie o surpriză pentru domnul antrenor Mihai Eremia. Am inițiat acest proiect ca un mod de mulțumire, deoarece, prin munca sa titanică, reușește să picteze, în sufletul și în mintea copiilor, exemple de omenie și profesionalism, prin simpla sa prezență, atât în vestiar și pe teren, cât și pe stradă și în societate. ACS Junior Câmpulung Moldovenesc este un club de fotbal din județul Suceava (Bucovina, acolo unde se agață harta în cui!), înființat din inițiativa domnului profesor antrenor Mihai Eremia. Am să vă enumăr eu câteva nume de jucători descoperiți de domnii Mihai Eremia și Sandrino Gherine, care acum activează la nivel înalt pe la alte cluburi din țară: Iustin Oblezniuc – triplu campion național de la Sporting Junior Vaslui, Ionuț Cârloanță – dublu campion național tot cu Sporting Junior Vaslui (care actualmente activează la Centru de Performanță Târgu Mureș), Albert Hofman – câștigătorul selecției naționale organizate de către FRF, prin proiectul „Performanța are viitor”, și câștigătorul locului 3, alături de colegul său de generație, Marian Ilie, la campionatul național de fotbal pentru juniori cu ACS Juniorul Suceava. Mai menționez încă doi copii câștigători ai campionatului județean de fotbal Alex Rusu și Sebi Rotundu, care au început studiile la LPS Piatra Neamț și sunt componenți ai echipei ACS Ceahlăul Piatra Neamț, în liga elitelor U17.
După cum puteți observa și d-voastră, clubul participă la toate competițiile organizate de FRF și Ajf Suceava, cu toate grupele de vârstă ale copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, iar cei care ajung în clasa a VIII-a și sunt remarcați de cluburi și academii de prestigiu din țară, fac pasul către performanță. Exemplu concludent este faptul că anul acesta, după un parcurs foarte bun în cadrul „Turneului Speranțelor”, unul dintre copiii legitimați la acest club – Sebi Maftei – actualmente transferat la Acs Juniorul Suceava și care este monitorizat de mai multe cluburi și academii din țară, iar alți 4 fac parte din selecționata județului Suceava la U15 – Alexandru Drehluta, Daniel Anchidin, Bogdan Dorcu și Nisioi Bogdan.
Clubul are un număr de 95 de copii, care-și desfășoară activitatea sub îndrumarea antrenorilor Mihai Eremia, Dan Mandrila, Adi Axinte și Nelu Mihalciuc. Așa cum am spus deja, clubul participă la competiții organizate de FRF și Ajf Suceava, precum campionatele județene și naționale de juniori, cum ar fi: Memorialul „Gheorghe Ene”, Interliga Națională, Turneul Speranțelor, Liga Elitelor (unde clubul participă la U15 cu grupa de copii născuți 2004-2005), precum și la diferite turnee de pregătire din țară și străinătate. Echipele clubului (la categoriile de vârstă 2002/2003, 2005/2006, 2011/2012) au câștigat diferite competiții la nivel național, fiind prezente în multe finale ale turneelor naționale, cea mai notabilă performanță fiind clasarea în primele 24 echipe din țară cu grupa 2002/2003.
Nu închei aceste rânduri înainte de a preciza și faptul că ACS Junior Câmpulung Moldovenesc organizează Turneul Memorialul „Sandrino Gherine”, la care participă cele mai puternice cluburi și academii de juniori din România”.
Aceasta a fost scrisoarea comitetului de părinți. Cuvinte frumoase, din suflet și apreciem inițiativa. Activitatea clubului este una de interes pentru cei mici și acest aspect îl apreciem. Felicităm pe domnul antrenor Mihai Eremia pentru felul în care îi pregătește pe micii fotbaliști, dar și pentru inițiativa de a organiza un turneu ce poartă numele lui Sandrino Gherine. Cine a fost acest sportiv, care nu mai este printre noi și de ce este important pentru acest club? Gherine a fost un fotbalist ce a activat în Liga a IV-a la Dorna Vatra Dornei, dar şi antrenor la grupele de copii ale ACS Junior Câmpulung Moldovenesc. Iată ce scria Monitorul de Suceava, imediat după moarte, despre el: “Moartea sa a bulversat întreaga comunitate fotbalistică din judeţul Suceava. Toţi cei care l-au cunoscut pe fotbalistul în vârstă de 37 de ani au doar cuvinte de laudă la adresa lui şi cred că doar un ghinion teribil a putut conduce la o asemenea tragedie. Şocul este la fel de puternic şi pentru copiii pe care Sandrino Gherine îi antrena. (…) Mihai Eremia, antrenorul alături de care Sandrino Gherine lucra cu grupele de copii de la Câmpulung Moldovenesc, nu şi-a revenit încă. Potrivit martorilor, Sandrino Gherine a coborât sâmbătă, 3 octombrie, din maşina unor prieteni şi intenţiona să ajungă la nunta unui coleg de la echipa Dorna Vatra Dornei. Din primele verificări se pare că din cauza întunericului şi a faptului că iazul nu era împrejmuit, fotbalistul a căzut în apa adâncă de circa 4 metri. Deşi în acea seară a fost căutat şi sunat de prieteni, Gherine nu a mai răspuns la telefon. Abia vineri după-amiază cadavrul său a fost descoperit într-unul din iazurile de lângă pensiunea Poiana Izvoarelor din Vatra Dornei, acolo unde a avut loc nunta. (…) Sandrino Gherine a jucat în cariera sa la multe echipe de fotbal din ţară, printre acestea şi FC Botoşani şi Cetatea Suceava. Din 2013, acesta se apucase şi de antrenorat. Mihai Eremia, antrenorul cu care acesta lucra cu grupele de copii de la Câmpulung Moldovenesc, a povestit că Gherine era foarte pasionat de meseria de antrenor de fotbal, căreia i se dedica din ce în ce mai mult.”
Foto: Arhiva personală a că ACS Junior Câmpulung Moldovenesc