Antonio Florea Pavel, cel mai mic rider din categoria juniorilor

Juniori de succes

Revista Născut pentru Sport publică poveștile juniorilor de succes, spuse nu numai de către părinți și antrenori, ci și pe cele spuse chiar de către… juniorii de succes. Iată o scrisoare primită de la sportivul Antonio Florea Pavel.

“Mă numesc Antonio Florea Pavel, am 15 ani, iar prietenii îmi spun Tony. M-am născut pe data de 22 iunie 2003 în Brașov, locul pe care îl numesc acasă și cel în care îmi petrec timpul cel mai mult pe poteci. Urmez un program de antrenament săptămânal de fitness, alimentație și riding, care mă ține în priză pentru obiectivele vizate. Care sunt obiectivele mele pe termen scurt sunt? Crearea unei imagini de mare influență mare pe teritoriul României, cu ajutorul uneltelor din social media (Facebook, Instagram și YouTube), dar și în cercurile reale prin care mă aflu, pentru promovarea susținătorilor și sponsorilor; participarea, în 2019, la toate etapele Europene IXS, la categoria mea, împreună cu lotul Național de Gravity, finanțat de Federația Română de Ciclism – Proiect aflat în curs; obținerea titlului de campion european la categoria de vârsta Young (sub 16 ani) în cupele IXS; menținerea fizicului meu la un grad cât mai înalt pentru a face față tuturor provocărilor din competiții. Care îmi sunt obiectivele pe termen lung? Menținerea participării în cupele IXS Europene, pentru antrenament și menținerea mentalului necesar; participarea la Campionatul Mondial la categorie pentru a reprezenta România; acumularea punctelor necesare pentru participarea la una sau mai multe din etapele din Cupa Mondială; calificarea la una din etapele mondiale. În momentul de față am susținere de la următorii: Kronstadt Cycling – clubul sportiv de care aparțin din 2017 (club care mi-a creat mediul propice pentru devoltarea abilităților mele fizice și psihice pe bicicletă); Elevation Sports Camp – școala de mouintainbike care m-a ajutat să-mi îmbunătățesc abilitățile prin antrenamentul potrivit disciplinei downhill; Atelierul AceOfSpanners – locul în care mă îngrijesc de partea mecanică a bicicletei; Planetbike.ro – magazinul care îmi asigură echipametul necesar pentru antrenamente și competiții.  Momentan eu reprezint următoarele brand-uri: Fox Head (echipament), Demon (protecții), Smith (cască și eyewear).

Poate vă întrebați e palmares sportiv am până acum? Vă prezint câteva coordonate: Cupa Națională de Downhill a României (vârsta 12-14 ani) din 2017 – Locul 1 la Cheile Grădiștei; Locul 3 la Vatra Dornei; Locul 1 la Buscat Air DH; Câștigător Overall; Cupa Națională de Downhill a României (vârsta 15-18 ani) din 2018 – titlul de vicecampion; Competiția “Tare Ca Piatra” (vârsta 15-18 ani) din 2018 – locul 2.

Așa cum rezultă și din palmaresul menționat mai sus, în anul 2018 am decis să mă înscriu la categoria Masculin vârsta 15-18 (Juniori) și să renunț la categoria Copii vârsta 12-14 ani, deoarece îmi doream mai multă concurență. Cupa Balcanică de la Sinaia (Mai 2018) a fost o experiență interesantă pentru mine, deoarece am fost cel mai mic rider din categoria juniorilor si încă sunt și în prezent. Am reușit ca în calificări să scot timpul de 3:55 min, ocupând locul 2, după Anchev Iordan (Bulgaria), reușind astfel să îi inving inclusiv pe ceilalți juniori ai lotului național. Cursa din finală, din păcate nu a fost una tocmai reușită, deoarece m-am ales cu mici probleme mecanice. Totuși, am reușit un memorabil loc 2.”

Echipa Născut pentru Sport te felicită Antonio pentru performanța ta de până acum și îți urează mult succes pe viitor.
Foto: Arhiva personală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *