Echipa de majorete a UNEFS

Legitimația de club

Frumoasa poveste a echipei de majorete a UNEFS a început în primăvara anului 2015. La dorința domnului Rector Prof. univ. dr. Viorel Cojocaru echipa s-a înființat sub îndrumarea campioanei olimpice Silvia Stroescu.

Totul a început ca o provocare, aceasta venind în urma dorinței puternice a Silviei de a duce echipa cât mai aproape de performanța competițională care se concretizează, ca în orice altă ramură sportivă, în cadrul Campionatelor Europene și Mondiale organizate de European Cheer Union și USASF.

În ciuda faptului că acest sport este foarte puțin cunoscut în țara noastră și, poate mai puțin înteles ca disciplină sportivă, el poate fi practicat atât ca entertainment dar și la nivel de performanță. În urmă cu un an, echipa de majorete a UNEFS a pornit de la statutul de echipă de majorete, dar în urma mai multor ore de antrenament, participări la competiții și bineînteles, cu suportul oferit de către UNEFS, aceasta a devenit o echipă  profesionistă de cheerleading.

Cheerleading-ul reprezintă partea acrobatică a acestui sport, în care exercițiul este alcătuit din elemente acrobatice (asemănătoare cu cele din gimnastica artistică) piramide și stunt-uri dar și diferite aruncări spectaculoase care reușesc să atragă și mai mult publicul.

Anul trecut, în cadrul Campionatului Național de Majorete, echipa UNEFS a obținut titlul de campioană națională la categoria sa, iar în urma acestui rezultat a participat la Campionatul European de Majorete organizat la Ljubljana, obținând locul 6. Anul 2016 a adus echipei bucuria de a fi din nou campioană națională. În urma acestor frumoase rezultate, majoretele continuă cu seriozitate antrenamentele, și evident, cu dorința ca în acest an să obțină un loc pe podiumul european.

Articol publicat în Revista Junior Sport nr. 4 (apariție iulie 2016)

Autor: Echipa de Majorete a UNEFS

Foto: Arhiva Echipei de Majorete a UNEFS  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *