Centrul Național de Tenis

Legitimația de club

La Centrul Național de Tenis, Federația Română de Tenis pune la dispoziție 10 terenuri de zgură și trei terenuri de greenset în aer liber și un teren în sală (greenset). În timpul anotimpului rece cinci din cele zece terenuri de zgură și cele trei terenuri de greenset sunt acoperite cu câte un balon presostatic ce permite continuarea activității în Centrul Național de Tenis, terenul din sală fiind disponibil pe tot parcursul anului. Printre facilitățile oferite de Centrul Național de Tenis se numără și sauna, sala de fitness, vestiarele, serviciile de masaj/fizioterapie și serviciile de racordaj al rachetelor. Federația Română de Tenis organizează în cadrul CNT pregătiri centralizate, campionate naționale la toate categoriile de vârstă, selecții naționale, turnee internaționale și diverse alte turnee de tenis. Centrul de pregătire din cadrul Centrului Național de Tenis oferă tuturor celor interesați, servicii pentru practicarea tenisului. Pregătirea în cadrul CNT poate fi prestată de către antrenorii acreditați ai centrului sau poate fi desfășurată în regim propriu. Pachetele de pregătire pentru cei mici puse la dispoziție de Centrul Național de Tenis sunt: Inițiere și Mini Tenis.

Inițiere

Federația Română de Tenis oferă cursuri de inițiere în cadrul Centrului Național de Tenis tuturor celor interesați. Cursurile pot fi de 2 sau 3 ore pe săptămână în funcție de disponibilitate. Inițierea în tenis este oferită celor mici numai de către antrenorii agreați de Federația Română de Tenis. Materialele sportive aferente cursurilor vor fi puse la dispoziție de către FRT.

Minitenis

Programul Tenis10 se axează pe creșterea nivelului de participare în tenis și pe asigurarea unui traseu optim de dezvoltare pentru copiii cu vârste între 4 și 10 ani, care joacă tenis. FRT se preocupă de crearea celui mai bun mediu posibil (teren de dimensiuni corespunzătoare, mingi mai lente, rachete mai mici) și de prezentarea competiției care se potrivește cel mai bine copilului dumneavoastră. Împreună cu cluburile afiliate, FRT organizează concursuri pentru cei mici, care să le ofere posibilitatea de a juca mai multe meciuri în formate diferite: meciuri pe echipe și individuals sistem simplu de scor și seturi mai scurte.

Articol publicat în Revista Junior Sport nr. 4 (apariție iulie 2016)

Autor: Centrul Național de Tenis

Foto: Arhiva Centrului Național de Tenis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *