Clubul Sportiv „Ritmica”, câștigător a mii de medalii și premii!

Legitimația de club

Înființat in 2011, Clubul Sportiv „Ritmica” numără în prezent peste 200 de copii cu vârste între 3 și 14 ani. Aceștia practică gimnastica și dansurile moderne, fiind repartizați în grupe diferite, în funcție de vârstă, dar și în funcție de nivelul de pregătire.

De la înființare, copiii care au înregistrat progrese deosebite, prin participarea la nenumărate evenimente. Ei au câștigat, până în prezent, mii de medalii și premii. C.S. „Ritmica” este primul club din România afiliat la Federația Internatională de Gimnastică Estetică (IFAGG), având și grupe care practică acest sport în regim de performanță.

Copiii care se pregătesc pe domeniul artistic merg în competiții de dansuri. Coregrafiile lor au fost premiate de reprezentanți ai companiilor care activează pe Broadway și de cei ai Cirque de Soleil, onorându-ne astfel cu diverse calificări.

Copiii cu talent în domeniul sportiv se înscriu în concursurile de gimnastică,iar cei din grupele de avansați se antrenează între 12-15 ore pe saptămână pentru a-și împlini visele. Până acum, CS „Ritmica” a dat oficial României primele campioane la gimnastică estetică. Componentele echipelor de la CS„Ritmica”  au fost finaliste la Campionatele Europene din 2017 si la Cupa Mondială din 2018. La Cupa Mondială din 2019 (Sofia, 7-10 martie), clubul nostru a reprezentat România cu 5 echipe de copii. Toate au fost finaliste la categoriile lor de vârstă. Totodată am înregistrat și un foarte mare succes câștigând medalia de bronz la 8-10 ani, prima medalie obținută de țara noastră într-un astfel de concurs.

CS „Ritmica” a inițiat o competiție proprie – “CUPA GIMNICA”, eveniment sportive cu participare internatională, ce are loc biannual. Următoarea ediție, cea de-a X-a, va avea loc pe 25 mai 2019 și se va adresa tuturor copiilor care practică gimnastica (aerobică, acrobatică, ritmică, estetică), dar și dansurile (toate stilurile), indiferent de nivel. De fiecare dată, competiția se bucură de mulți participanți.

Ca planuri pe 2019, CS „Ritmica” mai are în vedere organizarea, în a doua jumătate a anului, a unui Cantonament la Varna, unde vor avea loc  antrenamente cu echipele clubului, dar și un curs de antrenori.

În anul 2020, CS „Ritmica” va participa la Cupa Mondială de la Atena, dar și la Cupa Mondială de la Budapesta.

Foto Arhiva CS „Ritmica”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *