AS Club Politehnica

Legitimația de club

Din dorința de a pune bazele unui centru modern de tenis, AS Club Politehnica București a luat ființă la data de 19 mai 2008, fiind afiliat la Federația Româna de Tenis și având în acest moment un număr de 105 sportivi legitimați.

În prezent, AS Club Politehnica pune la dispoziția pasionaților de tenis 10 terenuri amenajate după standardele internaționale și dotate cu instalație de nocturnă. Baza dispune de 4 vestiare moderne cu dușuri, spațiu de relaxare, mini bar cu terasă, internet gratuit, sala multifuncțională și loc de joacă special amenajat pentru cei mici. Pe parcursul iernii, cele 3 baloane presostatice vor asigura buna desfășurare a activității pe 5 terenuri. În decursul celor 7 ani de existență, clubul a organizat peste 60 de turnee cuprinse în calendarul Federației Române de Tenis și peste 80 de turnee de tenis pentru amatori, situându-se astfel în primele 3 cluburi din România. Pe plan sportiv, jucătorii de tenis legitimați la AS Club Politehnica au obținut performanțe notabile atât la competițiile interne cât și la cele internaționale. După cum am spus, au fost evidențiate cele mai bune rezultate ale sportivilor clubului, lista cu cei premiați la concursurile naționale în decursul timpului fiind mult mai numeroasă. Programul de dezvoltare al clubului are ca principală prioritate transformarea școlii de tenis într-o veritabilă academie, intenționând în acest sens pentru 2016 construcția unui teren de greenset și a unui minihotel. Pentru a putea realiza aceste obiective AS Club Politehnica se află permanent în căutarea de noi parteneri care ar putea sprijini proiectul dezvoltat aici până în prezent și a contribui împreună, pas cu pas, la dezvoltarea tenisului din România.

Palmares

 • Roșca Andreea Amalia – Campioană Europeană cu Echipa României la 12 ani – 2011, Campioană Națională la 12 ani – 2011 Raluca Olaru – Campioana Națională la Senioare – 2013;
 • Ruse Elena Gabriela – Campioană Națională la 16 ani și Vicecampioană la 18 ani – 2013;
 • Campioni Naționali pe Echipe la 14 ani băieți – 2012;
 • Campioni Naționali pe Echipe Senioare – 2013, 2014;
 • Campioni Naționali pe Echipe U18 Feminin – 2014, 2015;
 • Campioni Naționali de Dublu lntercluburi la 12 ani – 2014;
 • Campioni Naționali pe Echipe Intercluburi de Dublu la 16 ani – 2015;
 • Campioni Naționali pe Echipe 10 ani feminin – 2010;
 • Ruse Gabriela și Ene Cristina – Campioane Naționale la 18 ani dublu – 2013;
 • Ruse Gabriela și Ducu Ioana – Campioane Naționale la Senioare dublu – 2013; Vicecampioni Naționali de Dublu lntercluburi la 14 ani – 2012 Vicecampioni Naționali pe Echipe la 10 ani masculin – 2010;
 • În iunie 2014, perechea formată din Roșca Ioana Loredana ( As Club Politehnica) și Ioana Ducu a câștigat proba de dublu junioare de la Roland Garros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *