Clubul Sportiv WuDao

Legitimația de club

Clubul Sportiv WuDao organizează cursuri de arte marțiale pentru copii, cu vârste între 5 și 14 ani, bazate pe tehnici tradiționale și moderne de auto-apărare, respirație sau meditație, ce ajută la formarea unui caracter echilibrat și la creșterea armonioasă. În cadrul cursurilor organizate de C.S. WuDao au loc antrenamente de Kung Fu tradițional și de Wushu Sanda

KUNG FU

La antrenamentele de Kung Fu tradițional copiii învață tehnici de brațe și picioare, deplasări, poziții și forme de luptă cu mai mulți adversari imaginari (taolu), folositoare pentru a dobândi suplețe, autocontrol și încredere de sine.

La un nivel mai avansat, cursanții deprind sărituri și elemente de acrobație, supravegheați de instructori. De asemenea, la antrenamentele de Kung Fu, participanții sunt introduși în arta mânuirii armelor tradiționale precum evantai, baston sau sabie.

WUSHU SANDA

Wushu Sanda este un stil de luptă modern, ce presupune învățarea loviturilor de brațe și picioare, dar și proiectări, prize și secerări. Acest stil poate fi practicat ca sport de contact, pentru autoaparare, pentru a participa la competiții sau pentru condiție fizică. La antrenamentele de Sanda, copiii beneficiază de echipament de protecție ce constă în mănuși, cască, vestă și tibiere, ce asigură simularea situațiilor reale de luptă în condiții de siguranță. Luptele se desfășoară pe suprafața special amenajată, ce elimină riscul rănirii sportivilor.

Stagii, competiții, evenimente

C.S. WuDao organizează competiții interne pentru sportivii juniori atât pentru Kung Fu tradițional, cât și pentru Wushu Sanda. Sportivii care obțin rezultate deosebite au posibilitatea de a participa la competiții naționale (Cupa României, Campionatul Național) sau chiar internaționale. Totodată, în cadrul clubului se organizează numeroase demonstrații cu sprijinul Ambasadei Chinei, Federației Române de Arte Marțiale sau altor parteneri. În 2015, clubul nostru a fost reprezentat de trei sportivi juniori la campionatul European din Stara Zagora, Bulgaria. De asemenea, în luna august, în cadrul clubului se organizează un stagiu de pregătire la munte, unde copiii au oportunitatea de a perfecționa sau de a învăța noi taolu-uri, și de a își îmbunătăți tehnica de atac și aparare.

Articol publicat în Revista Junior Sport nr. 3 (apariție februarie 2016)

Autor: Club Sportiv WuDao

Foto: Arhiva Clubului Sportiv WuDao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *