Asociația Club Sportiv “Absolut Fight”

Legitimația de club

În cartierul Berceni, mai precis lângă stația de metrou Apărătorii Patriei, în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 102, își desfășoară activitatea Asociația Club Sportiv “Absolut Fight”. Sub mâna forte, dar determinată a antrenorului Cristian Iordache, ce are în spate o experiență de 7 ani ca antrenor si ca sportiv care a activat de la 8 la 32 ani, o grămadă de puști se antrenează și visează să fie mari campioni la judo sau mari vedete la MMA, Kickbox, Box sau Grappling. Indiferent de visul lor, împliniți sau nu, copii și tinerii legitimați la acest club cu siguranță au un mare câștig: își fac o bună condiție fizică și învață să se apere.

Săptămânal, de luni până sâmbătă, de la ora 19:00 până la 21:00, toți iubitorii de sporturi de contact, fără limită de vârstă, sunt așteptați. Cu un abonament ce costa 120 lei/lună veți putea păși în lumea fascinantă a unor sporturi ca MMA (Arte Marțiale Mixte), Grappling, Kickbox, Judo.

Ce e MMA?

Mixed Martial Arts (MMA), în traducere Arte Marțiale Mixte, este un sport de full-contact care permite folosirea unei mari varietăți de tehnici, alcătuit dintr-un complex de arte marțiale tradiționale și netradiționale. Regulile permit folosirea unor tehnici de lovire și de luptă corp la corp, atât din poziția “în picioare”, cât și la sol.

Ce e Grappling?

Grappling se referă la tehnici și manevre de prindere aplicate unui adversar (uneori făcând uz fie de îmbrăcăminte, fie de persoană), în scopul de a obține un avantaj fizic, fie să prinda și să lezeze, prin aplicarea de diverse procedee de luxare, intindere, ștrangulare, dar și tehnici de apărare în fața acestui gen de atac.

Ce e Kickboxing?

Kickbox-ul este un sport complex, care nu numai că menține corpul în formă, dar îmbunătățește și starea generală de sănătate. Mișcările și loviturile controlate, efectuate cu disciplină şi abilitate fac minuni pentru persoanele cu probleme de frustrare și furie, reducând în același timp stresul. Practicarea kickbox-ului ajută la îmbunătățirea echilibrului, flexibilității, coordonării și rezistenței. Kickbox-ul este, de asemenea, o modalitate foarte bună de antrenare a întregului corp, în timp ce se învață mișcări de auto-aparare. Așadar kickbox-ul este deseori practicat pentru auto-aparare, fitness general, sau ca un sport de full-contact.

Performanțe

Dintre performanțele sportive ale Asociației Club Sportiv “Absolut Fight” amintim: Cosmin Olteanu (13 ani), Radu Cătălin (13 ani) și Loredana Corbu (21 ani) anul acesta au devenit vice-campioni europeni de muay thai; Andrei Iordache (băiatul antrenorului!), la cei doar 8 ani ai săi este și… violonist și dublu campion național de grappling!! Până la această vârstă, Andrei a câștigat deja 9 turnee de judo și 7 de grappling!!! El este elev al Școlii Gimnaziale nr. 93, dar și al Școlii de Muzică nr 5;

Cristian Trică este campion național la kickboxing și K1, la numai 16 ani.

Articol publicat în Revista Junior Sport nr. 5 (apariție octombrie 2016)

Autor: Beatrice Mercado

Foto: Arhiva Clubului Sportiv Absolut Fight

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *