CSA Steaua – Gimnastică artistică masculină – Pe urmele lui…Marian Drăgulescu!

Legitimația de club

Când vorbim despre secția de gimnastică masculină a Clubului Sportiv al Armatei Steaua, ne gândim la o mare familie. O familie formată din 6 antrenori, peste 40 de sportivi și, bineînțeles, conducerea Clubului de la care am învățat cum să fim o familie.

Palmares CSȘ Steaua 2016:

Campionatul Național al Cluburilor Sportive Școlare 21-24 aprilie, Buzău:  

  • 8 medalii din care 1 aur (Pușcasu Andrei – bara fixă), 2 argint (echipe jun II nivel 3, Zhuang Andrei – sărituri), 5 bronz (Sandu Antonio – inele, Zhuang Andrei, paralele, Despan Mihai – sărituri, Stalinescu Mihai – sărituri, Puicea David paralele).

Campionatul Național Juniori III nivel (1 și 2) 14 – 18 mai, Buzău:

  • 2 medalii din care 1 argint (Pușcașu Andrei – bară fixă), 1 bronz (Pușcașu Andrei – inele).

La aceste două campionate sportivii noștri au avut o evoluție promițătoare, având în vedere că unii dintre ei au participat primul an din cei doi ani posibili la o categorie. Am pornit la drum împreună cu mult entuziasm, pasiune și forță, gândind că Steaua trebuie să strălucească nu doar prin rezultate bune ci și prin armonia dintre conducerea Clubului, antrenori, sportivi și părinți. În prezent ne bucurăm de un progres real. Unul dintre obiectivele noastre a fost acela de a intra în competiții cu cât mai mulți sportivi. Anul acesta participăm în competiții cu 5 echipe. Patru echipe la juniori și o echipă la seniori. Avem trei sportivi la lotul național de seniori, Marian Drăgulescu, Berbecar Marius și Vlad Cotuna. Toți trei fac parte din echipa națională a României. Avem doi sportivi la lotul național de juniori, Cristea Beniamin și Anghel Cristian, de asemenea și ei fac parte din echipa națională a României și alte trei echipe de juniori cu care până în prezent ne-am clasat în primele trei locuri, atât pe echipe, cât și la individual și pe aparate. Anul trecut sportivii noștrii au adus un număr de 28 de medalii. Menționăm cu mult interes faptul că avem și un număr mare de copii la inițiere, care vin cu bucurie, participă cu interes la antrenamente și sunt nerăbdători să câștige medalii. Colectivul de antrenori este format din Martea Fiodor și Iancu Cristina (CSȘ Steaua), Jivan Alin, Bucur Adrian, Neagu Gheorghe și Gavriluț Emanuel (CSA Steaua).

Articol publicat în Revista Junior Sport nr. 4 (apariție iulie 2016)

Autor: Fiodor Martea, antrenor CSȘ Steaua și Jivan Alin antrenor CSA Steaua

Foto: Marian Burlacu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *