Andrei Claudiu Ardelean dă meditații pe…sandwich-uri!

Ediții locale-jud Timiș

În cadrul campaniei “Școală și sport? Da, se poate”, campanie pe care echipa noastră o desfășoară în județul Timiș, ca parte a proiectului național Născut pentru Sport, sunt identificați toți elevii din clasele I-VIII din județul Timiș, care au merite deosebite atât la școală, cât și la sport! În rândurile de mai jos vă prezentăm chiar prima poveste!

Este cea a lui Andrei Claudiu Ardelean, un băiat din comuna Biled, cu rezultate foarte bune atât la școală, cât și în sport. Cuvintele noastre sunt probabil prea mici și prea puține pentru a-l descrie și a surprinde complexitatea situației sale. Așa că l-am lăsat pe el să-și spună povestea. O poveste emoționantă, a unui copil maturizat poate prea devreme.

Iată povestea scrisă chiar de Andrei:

”Numele meu este Andrei Claudiu Ardelean. Am 14 ani și sunt născut în Timișoara, la data de 09 octombrie 2005. Acum locuiesc împreună cu tatăl meu și cu fratele meu mai mic, Ardelean Alin, elev în clasa a V-a, în comuna Biled. Eu sunt elev in clasa a VII-a  la Liceul Tehnologic “Petre Mitroi” din Biled.

Mama a ales să plece din familia noastră când eram în clasa I și să își refaca viața alături de altcineva. Tata a rămas singurul sprijin al familiei. Și-a luat întreaga responsabilitate, atât în creșterea, cât și în educația noastră. Tata lucrează în constructii, așa că este plecat în mare parte din timpul zilei, astfel încât eu și fratele meu avem grijă unul de celalalt. Cu gătitul ne descurcăm pe rând, când nu e tata acasă, gătesc eu. La fel este și cu spălatul hainelor și cu treburile casei.

Am început sportul în clasa a III-a, sub îndrumarea profesoarei de educație fizică, doamna Toma Marcela, la Asociația sportivă “Voința Biled”. Am început fotbalul pe postul de portar, poziție pe care  joc și în prezent. De-a lungul timpului am trecut și pe la alte echipe din județ, cum a fi: Bega Grup- Timișoara (la care făceam naveta, ajutat de doi vecini, care îmi asigurau transportul); Fortuna Becicherecul Mic (unde făceam naveta cu tatăl unui coleg de echipă). Momentan activez doar la echipa Voința Biled.

Chiar daca practic sport de performanță, sunt conștient că școala joacă un rol important în formarea mea ca om. Am continuat să învăț și să fiu motivat să particip la ore, astfel încât, la sfârșitul clasei a VI-a am obținut MENȚIUNEA I, cu media 8.05.    

Sportul a reușit să-mi dezvolte spiritul de echipă, de colectivitate și de altruism, astfel încât, atunci când unul dintre colegi îmi solicită ajutorul, în efectuarea temelor, mă ofeream, necerând nimic în schimb. Aceștia însă mă recompensau cu sandwichiuri sau dulciuri, care îmi erau foarte bine venite. Din fericire, pentru mine, acest lucru se întâmplă zilnic. Așa progresam la învățătură, exersând zilnic exerciții și teme pentru ei și beneficiam și de micile lor atenții.

Visez să ajung un mare portar, ca Helmut Duckadam!

Fără cuvinte…Copii fără copilărie…

Material realizat de Vlad Andrei BUZDUGAN

Foto: Arhiva personală a lui Andrei Claudiu Ardelean

Inițiator campanie Asociația Junior Sport

Coordonator campanie: Asociația AMA EVENTS, partener al Asociației Junior Sport

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș

Parteneri: Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș

APEL CĂTRE PROFESORII, ANTRENORII ȘI FAMILIILE DIN JUDEȚUL TIMIȘ!!

Toții elevii din clasele I-VIII din județul Timiș, care au merite deosebite atât la școală, cât și la sport, vor fi identificați și promovați! Cine cunoaște asemenea elevi merituoși, să le trimită o fotografie și povestea pe adresa de email: caravanaeducatieitimis@gmail.com!

În cadrul Caravanei Educației în județul Timiș, proiect inițiat de Asociația Junior Sport și care se desfășoară în perioada septembrie 2019-iunie 2020, va avea loc o amplă campanie, numită generic “Școală și sport? Da, se poate”, campanie în cadrul căreia vor fi identificați și promovați elevii-sportivi din clasele I-VIII din județul Timiș, care au rezultate de excepție, atât la școală, cât și în sport. Acțiunea de identificare a acestor elevi-sportivi va fi realizată cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (partenerul național al Asociației Junior Sport), dar și cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș (partener local). Poveștile de succes ale acestor elevii merituoși vor fi promovate în Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” (ediția dedicată exclusiv sportului timișean), portalul web fiind www.nascutpentrusport.ro, pe pagina de facebook NĂSCUT PENTRU SPORT, dar și prin partenerii media ai proiectului – Agerpres România, TVR Timișoara și Radio Timișoara. Cele mai reprezentative 10 povești vor fi publicate în ediția tipărită a Revistei NĂSCUT PENTRU SPORT” – județul Timiș.

Selecția acestor 10 povești de succes se va face după scrisorile primite de la familie, profesori, antrenori, scrisori care trebuie trimise pe adresa de email: caravanaeducatieitimis@gmail.com.

Mai multe despre proiectul Caravana Educației în județul Timiș, din care face parte campania “Școală și sport? Da, se poate” din județul Timiș aici:

Mai multe despre activitatea Asociației Junior Sport aici:

https://nascutpentrusport.ro/category/campanii-proiecte/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *