„CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT”

Campanii & Proiecte

Asociația JUNIOR SPORT, în perioada iulie 2019 – octombrie 2023, în calitate de initiator, a desfășurat 5 ediții ale CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ, parte a proiectului național NĂSCUT PENTRU SPORT.

Iată, pe scurt în ce a constat fiecare dintre aceste 5 ediții ale CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ:

CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția 1

 • Conferința de lansare a CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ – 2019
 • Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ” ediția I – 2019
 • Suita de filme „Președintele/primarul – reporter sportiv!” – 2019
 • Campania „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!” – 2019

CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția 2

 • Editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1 – 2020
 • Conferința de lansare a Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 – 2020
 • Acțiunile de distribuție a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1 2020

CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția 3

 • Editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2 – 2021
 • Acțiunile de distribuție a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2 – 2021

CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția 4

 • Editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 – 2022
 • Conferința de lansare a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 – 2022
 • CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN – 2022
 • Acțiunile de distribuție a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 – 2022

CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția 5

 • Editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 4 – 2023
 • Conferința de lansare a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 4 – 2023
 • Gala de excelență OLIMPICII TIMIȘENI = PATRIMONIU JUDEȚEAN – 2023
 • Acțiunile de distribuție a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 4 – 2023

CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția 1

CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ, acest proiect inedit a fost lansat pe 4 septembrie 2019, printr-o conferință de presă, ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Timiș, în prezența lui Călin Dobra – președinte al Consiliului Județean Timiș, a lui Constantin Osain – inspector școlar de educație fizică și sport de la Direcția Școlară Județeană Timiș, a lui Mario Ghica – de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, dar și în prezența a numeroși campioni timișeni, manageri de sport, antrenori , președinți de cluburi, deveniți ambasadori Născut pentru Sport în acest județ: Flavius Biea,  Sorin Cazacu, Alexandru Krepelka, Benjamin  Bodo, Laurențiu Jurcă, Damian Răileanu, Adrian Olteanu, Petru Brîndușan, Mario Lătăianu, Cornel Dobîrcău, Tabita Dobre, Teodor Moisa, Alin Fălcușan, Jasmina Ciocoiu.

Echipa Născut pentru Sport a fost reprezentată de Alin Romulus Păcurar – director executiv al proiectului național Născut pentru Sport și de Marius Dumitru – coordonator al campaniei „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!” și președinte la Asociația AMA EVENTS (PR & Marketing manager la Asociația Junior Sport).

Conferința de lansare a CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ:

Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ” – produs de manifestare a CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția I, parte a proiectuluinațional NĂSCUT PENTRU SPORT, a avut loc pe 26 noiembrie 2019, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, unde au participat, ca invitați speciali, reprezentanții partenerilor Galei de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”, respectiv Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, administrațiile locale partenere,  dar și mari valori ale sportului românesc – campioni olimpici, mondiali, europeni, antrenori și președinți de federații sportive cum ar fi Elisabeta Lipă, Mihai Leu, Alina Alexandra Dumitru, Silvia Stroescu, Simona Amânar-Tabără, Simona Gherman, Adrian Meleancă, Amatto Zaharia, Doru Soter, Mircea Barna, care, împreună cu echipa Născut pentru Sport, dar și cu o serie de personalități din sportul și din mediul academic timișean și edili ai localităților timișene, au decernat 40 de trofee de cristal.

Iată care au fost câștigătorii la următoarele categorii:

LEGENDE – 11 trofee: Iolanda Balaș Soter, Henri Rang, Ionel Drâmbă, Dan Păltinișanu, Doina Moț, Ioan Olimpiu Marconi, Camelia Macoviciuc, Lavinia Miloșovici, Cosmin Contra, Corina Căprioriu;

SENIORI CAMPIONI – 9 trofee: Estera Dobre Tămăduianu, Cristian Fenici, Bogdan Vlad Cotuna, Flavius Biea, Ciprian Bălănescu, Florin Posteucă, Adrian Nagel, Eugen Căpățână și Benjamin Bodo;

SPERANȚE – 9 trofee: Briana Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Nini Dica, Roxana Lucaciu, Alin Sebastian Heler Zicoane & Anca Copos, Cristina Bălan, Norbert Marcu, Alexandru Cristian Hodoșan Olar, Alexandru Laurențiu Danciu;

TROFEE SPECIALE – 11 trofee cu subcategoriile: „Campion special” (campion cu dizabilități) – Maria Vlad; „Clubul de excepție“ – Clubul Sportiv Heracle, ACS Judo Phoenix TimișoaraCB Rally Vest); „Antrenorul de excepție” – Vera Gavrilă„Pregătirea fizică a sportivilor de perfomanță“ – Sorin Sărăndan„Sport în familie” – Ion Ilie & Ionel & Petru & Patrick Pascotă; „Părintele de excepție” – Gheorghe Chevereșan„Profu’ de excepție” – Petru Simonescu„O viață dedicată promovării sportului timișean” – Nicolae Secoșan și Florin Mihoc.

Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ” a fost realizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, fiind proiect confinanțat de Centrul de Cultură și Artă Timiș, organizată de Asociația AMA EVENTS și de Clubul de CLUBUL DE JUDO PHOENIX TIMISOARA și susținută de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara.

Evenimentul a fost prezentat de moderatorul tv de Florin Mihoc. Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Timişoara, AGERPRES. Sponsori ai Galei de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”: CRAMELE RECAȘ, ASOCIAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ, COMPANIA DE ECHIPAMENT SPORTIV ANCADA, HDV STUDIO, FLORINA FIRU ARANJAMENTE FLORALE, RESTAURANTUL CASA BUNICII, PENSIUNEA CASA CU GRĂDINI, PENSIUNEA MAY.

Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”:

În cadrul CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția I s-a desfășurat, în perioada septembrie-noiembrie 2019, și o amplă campanie numită generic „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”. În urma acestei campanii au fost premiați și promovați elevii-sportivi din clasele I-VIII din județul Timiș care a avut rezultate de excepție, atât la școală, cât și în sport. Acțiunea de identificare a acestor elevi-sportivi a fost realizată cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (partenerul național al Asociației Junior Sport), prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș și a fost promovată online (respectiv pe portalul web al  Revistei Născut pentru Sport Timiș – www.nascutpentrusport.ro, pe pagina de facebook NĂSCUT PENTRU SPORT, dar și prin partenerii media ai proiectului. Selecția poveștilor de succes ale acestor elevi merituoși s-a făcut după scrisorile primite de la familie, profesori sau antrenori, scrisori pe care se pot trimite pe adresa de email: caravanaeducatieitimis@gmail.com. Campania „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!” din județul Timiș a fost un proiect coordonat de Asociația AMA EVENTS, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, fiind confinanțat de Centrul de Cultură și Artă Timiș și susținut de Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

În deschiderea Galei de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”Andrei Lucaci (county manager la Consiliul Judeţean Timiş), a devualat numele celor 12 elevi din clasele I-VIII din județul Timiș, elevi merituoși atât la școală, cât și la sport. Apoi, domnia sa le-a înmânat, fiecăruia, câte o diplomă de merit, prin care ei au fost desemnați câștigători ai campaniei „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”. Marele fotbalist Helmut Duckadam și fostul căpitan al echipei naționale de baschet Mircea Barna au oferit cadouri celor 12 premianți. Acest moment a fost o mare surpriză pentru elevi, deoarece ei nu au știut că vor fi premiați! Prezența lor la gală a fost posibilă cu complicitatea părinților, antrenorilor, profesorilor. Cei 12 elevi din clasele I-VIII din județul Timiș care au câștigat Campania „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!” au fost: Olteanu Andrei, Amalia Iovănuț, Adela Erimescu, Pietru Șecman, Timea Costa, Flavian Bolkis, Darius Kiss Zeno, Natalia Dragoș, Vlad Stroia, Miruna Ștefania Husu, Luca Preda, Natalia Ioana Florea.

Vă invităm să urmăriți acest material ce ilustrează momentul premierii și oferirii cadourilor câștigătorilor acestei campanii:

După momentul premierii celor 12 câștigători,  Andrei Lucaci, county manager la Consiliul Judeţean Timiş a premiat, în afara campaniei „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”din județul Timiș, un al 13 elev merituos, respectiv pe Andrei Claudiu Ardelean, care, în pofida problemelor cu care se confruntă – este părăsit de mamă, iar tata este toată ziua la muncă, el găsește timp să se ocupe de gospodărie, să-l îngrijească pe fratele său mai mic. Peste toate acestea este și practicant de fotbal – portar, în comuna sa natală Biled. Emoționant este faptul că Andrei învață foarte bine la școală și…își meditează colegii, primind, în schimb…mâncare.

Vă invităm să urmăriți acest material emoționant, în care Andrei Claudiu Ardelean este premiat de Consiliul Județean și în care primește cadouri de la sponsorii care le-au oferi cadouri și celorlalți copii, dar în care el are o surprinză uriașă:

Tot în cadrul „CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ” – ediția I, parte a proiectului național NĂSCUT PENTRU SPORT, în luna august 2020, echipa Născut pentru Sport a demarat un proiect inedit, numit „Președintele/primarul – reporer sportiv”.  În ce a constat acest proiect? Am făcut o surpriză copiilor sportivi (dar și antrenorilor și președinților de cluburi!!), aducându-le, chiar la ei la club, invitați de seamă, care au devenit, în respectiva vizită, “Reporteri sportivi”, postură din care aceștia au realizat un interviu filmat cu copiii sportivi și antrenorii lor!! În acest mod, invitații de seamă au cunoscut, direct de la…sursă, viața de sportiv, așa cum este ea, cu bune și cu rele, cu satisfacții, dar și cu neajunsuri. În mod cert, după o asemenea vizită, invitații de seamă au reușit să aducă, în limita posibilităților, un plus de bun și frumos în viața…„poporului sportiv”, cum ne place nouă să numim, cu respect și admirație, comunitatea sportivă! Ce ne-a determinat să punem la cale o asemenea acțiune? Mult invocata…”ruptură” dintre… medii! Necunoașterea vieții sportive direct de la…”firul ierbii”, de la marginea saltelei / tatami-ului / planşei de scrimă etc, adică din habitatul specific sportivilor. Interacțiunea factorilor decidenți cu cei care arborează drapelul național pe podiumurile mondiale ar trebui să producă efecte benefice și să îmbunătățească condițiile în care, cu greu, se face performanță. Pornind de la această convingere, ne-am asumat această misiune de a pune, față în față, cele două medii ale societății românești.

Cine a răspuns pozitiv, până acum, provocării  noastre de a fi… “Reporter sportiv”?

Călin Dobra – președintele de atunci al Consiliului Județean Timiș

Sorin Munteanu – primar al orașului Buziaș

Ionuț Stănușoiu – primar al comunei Ghiroda

CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția 2

Pe 10 septembrie 2020 a avut loc, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, cea mai importantă manifestare a „CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ” – ediția a II-a, respectiv lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1 (format A4, full color, coperți plastifiate lucios, 108 pagini, tiraj 11.000 de exemplare), revistă editată de Asociația Junior SPORT. Această publicație a venit în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi sau amatori de sport, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o dezvoltare fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică şi sport de performanţă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac cunoscute marile valori ale sportului, originare din acea parte a țării, dar și a cluburilor sportive de perfomanță locale şi, nu în ultimul rând, o rampa de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. Suntem convinşi că, având alături de proiectul nostru cât mai mulți susţinători, vom putea genera un interes crescut în rândul celor mici să înveţe ce înseamnă cu adevărat performanţa, atât în sport, cât şi în viaţă. În cuprinsul primului număr al revistei noastre dedicate exclusiv județului Timiș, au fost promovate legendele sportului, seniorii campioni activi,  juniorii cu performanțe deosebite, antrenori de excepție de odinioară și din prezent, dar și câteva cluburi sportive. La lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1 au fost prezenți, alături de Călin Dobra – președintele de atunci al Consiliului Județean Timiș (partenerul principal al Caravanei Educației în Județul Timiș), o parte dintre edilii administrațiilor locale partenere: Victor Malac – primarul de atunci al Comunei Dumbrăvița, Ionuț Stănușoiu – primar al Comunei Ghiroda, Florin Bucur – primar al Comunei Moșnița Nouă, dar și reprezentanții partenerilor susținători ai caravanei – Marin Popescu (inspector general) și Constantin Osain (inspector sport) de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. La acest eveniment au fost prezente nume sonore ale sportului timișean, cum ar fi – Legendele: Doina Moț Ioan Olimpiu Marconi; Seniorii campioni: Flavius Biea, Eugen Căpățână, Benjamin Bodo, Sorin Cazacu; Juniorii campioni: Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Miruna Husu; Managerii & Președinții de club și antrenori, cum ar fi: Adrian Tal, Vera Gavrilă, Petru Brândușan, Zlatomir Balojin, Petru Simonescu, Laurențiu Jurcă, Iulian Teacă, Bogdan Alic, Radu Țoancă, Marius Poclid, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Liviu Pleșa, Theodor Moisă, Dani Cireșan. Acest eveniment a fost moderat de Florin Mihoc și a fost filmat, integral, de Radio Timisoara – partener media al caravanei.

5000 de exemplare din Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 au fost realizate cu suportul venit de la Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, iar 6000 de exemplare au fost realizate cu sprijinul a 7 administrații locale – Primăria Orașului Recaș (850 exemplare), Primăria Orașului Buziaș (520 exemplare), Primăria Orașului Deta (504 exemplare), Primăria Comunei Dumbrăvița (1100 exemplare), Primăria Comunei Ghiroda (500 exemplare), Primăria Comunei Moșnița Nouă (500 exemplare) și Primăria Comunei Lovrin (270 exemplare) – dar și cu suport venit de la unele cluburi sportive din județul Timiș, cum ar fi: CS Heracle, CS Kaisen, CS Daisho Ki Dojo, CS Knock Down Timișoara, CSC Ghiroda și Giarmanta Vii, dar și cu suport venit de la câțiva sponsori, cum ar fi: Ensola Lighiting System (sponsor principal), Sport Flow, RAO Security, Restaurant Caprice, Pepper-Steak & Shake, Restaurant Raku Sushi și Cramele Recaș.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 a fost un produs de manifestare a CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a II-a, parte a proiectului național NĂSCUT PENTRU SPORT și a fost un proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, fiind cofinanțat de Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, dar și de către alți parteneri – administrații locale, cluburi sportive și alți sponsori. După conferința de lansare a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1 a urmat cel mai atingător de suflet moment al acestui proiect! În ce a constat acest moment? Într-o suită de acțiuni de distribuție GRATUITĂ – în numeroase școli și cluburi sportive din județul Timiș – a celor 11.000 de exemplare cât au fost editate și tipărite din Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1!

Pe majoritatea exemplarelor din Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 s-au aflat autografele unor nume sonore ale sportului timișean (sportivi & antrenori & președinți de cluburi), cum ar fi: Doina Moț, Ioan Olimpiu Marconi, Simona Amânar Tabără, Lavinia Miloșovici, Cristian Fenici, Flavius Biea, Nini Dica, Benjamin Bodo, Dragan Petricevic, Adrian Tal, Teo Moisuc, Iulian Teacă, Laurențiu Jurcă, Bogdan Alic, Marius Mihai Poclid, Petru Simonescu, Alex Beleiu, Iasmina Ardelian, Diana Balintoni, Radu Țoancă, Petru Brîndușan, Nicoleta Mariana Husar, Adrian Meleancă, Marius Maier, Sorin Bilu, Mircea Schiopu, Adrian Savoiu, Florin Bătrânu, Cristian Stoenescu, Eugen Marius Ciocoiu, Beatrice Coca, Sorin Staicu, Cioriciu Alina, Dragoș Timofticiuc, Theodor Moisă, Bogdan Ghișa, Dani Ciresan, Liviu Pleșa, Sorin Micșa, Viorel Gioaga, Gabi Nicolae, Paulevici Dragan-Robert, Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Karina Tal, Ingrid Bikfalvi, Catinca Polschi, Felix Dogariu, Daniel Moldovan, Luca Preda, Patrik Gordan, Alexandru Safta, Vlad Stroia. Andrei Pavlov, Albert Dominik, Cătălina Oprișoreanu, Kiss Zeno Darius, Norbi Marcu, Daniel Burcea, Mihai Gherman, Jessica Polk, Ariana Ardelian, Romina Minea, Mario Lătăianu, Mario Derebenciuc, Mihnea Petrache, Miruna Ștefania Husu, Szabo Timeea, Sebastian Radu, Sergiu Puicea, Lukas Krall, Mario Malanca, Daria Ahmadi, Karina Damian, Natalia Dragoș, Flavian Bolkis, Vanesa Netedu, Ivan Guidea, Anatol Guidea, Vasile Canea, Nicolae Baban, Eugen Petre Miculescu, Ștefan Gomoescu, Adrian Vrudnik (antrenor de atletism la CSȘ Lugoj); Adrian Radoi, Cristian Petcu, Roxana Vulpeş, Adela Popovici.

Acțiunile de distribuție s-au făcut PERSONAL, de către simbolurile sportului timișean, dar și de către reprezentanții partenerilor/susținătorilor CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a II-a, parte a proiectului național NĂSCUT PENTRU SPORT. De asemenea, la aceste acțiuni au fost prezenți și reprezentanții partenerilor instituționali care au finanțat/susținut realizarea Revista Născut pentru Sport Timiș – Călin Dobra – pe atunci președintele Consiliului Județean Timiș,  Constantin Osain – inspector sport da Inspectoratul Școlar Județean Timiș sau Loredana Iaculovici – director la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș.

În cadrul acțiunilor de distribuție, mulți sportivi/antrenori/președinți de cluburi au primit, de la echipa Născut pentru Sport, câte o diplomă de excelență, dar și titlul de ambasador Născut pentru Sport, pentru prestigioasa activitate depusă în sportul timișean, dar și pentru susținerea acordată Caravanei Educației în județul Timiș!

În cadrul unor acțiuni de distribuție a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1 au avut loc și demonstrații sportive, menite să determine copiii să facă sport.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1:

Conferința de lansăre a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1:

Acțiunile de distribuție a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 1

CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a III-a

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2 a fost un produs de manifestare al Caravanei Educației în județul Timiș – ediția a III-a, proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, fiind cofinanţat de Centrul de Cultură și Artă Timiș.

În total au fost editate și tipărite 5000 de exemplare din Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2. 3000 de exemplare au fost realizate cu suportul Consiliului Județean, prin confinațarea primită de la Centrul de Cultură și Artă Timiș, iar 3000 de exemplare au fost realizate cu suport venit de administrațiile locale – Primăria Orașului Buziaș, Primăria Comunei Ghiroda,  Primaria Comunei Moșnița Nouă și Primăria Comunei Otelec, cu suport de la Decathlon România (sponsor principal, revista fiind un proiect susținut de RO VALLEY), CSU Politehnica Timișoara, Padel Center, Hotel Spa Ice Resort, Fabrica de înghețată ICE DYPNEXTFIT. Partenerii susținători locali ai Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2 au fostInspectoratul Școlar Județean TimișUniversitatea Politehnica Timișoara și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș.

Coperta Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2 a fost dedicată  Centenarului Politehnica Timișoara. În cele 84 de pagini ale sale, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2 cuprinde poveștile de succes (de odinioară și din prezent) ale unor mari sportivi, antrenori, manageri în sport, dar și poveștile unor cluburi sportive.

Ținând cont de restricțiile din luna noiembrie 2021, din păcate, nu am reușit să avem o lansare a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2, însă, din 10 noiembrie, timp de 10 zile, am distribuit cele 5000 de exemplare editate și tipărite din acest număr) în rândul copiilor sportivi promovați în revistă! Echipa Născut pentru Sport a fost în vizită la ei la cluburi, la ora când aceștia au avut antrenamente și le-a oferit revista care le-a promovat povestea, ocazie cu care a realizat, cu aceștia, interviuri filmate, interviuri pe care le-am promovat pe rețetele de socializare, pentru a fi urmărite de către alți copii. (chiar și pe paginile de socializare a școlilor unde doar am făcut distribuție). Motivul? Micii sportivi, prin marile lor performanțe, sunt adevărate modele de succes, demne de urmat, atât în sport, cât și în viață de către toți copiii!

În paralel cu distribuția revistei la cluburile sportive, a avut loc și distribuirea revistei în școlile timișene. Școlile care au primesc revista: Școala Gimnazială nr. 15, Școala Gimnazială nr. 30, Școala Gimnazială nr. 7 “Sf. Maria”, Liceul cu Program Sportiv Banatul, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială nr. 12, Școala Gimnazială nr. 24, Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială din comuna Dumbrăvița, Școala Gimnazială din comuna Banloc, Școala Gimnazială din comuna Otelec.

Din cauza pandemiei am evitat organizarea, direct în școli, tradiționala noastră acțiune „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” (acțiune în care mari campioni și/sau antrenori mergeau într-o școală, la ora de educație fizică și sport și susțineau ora cu elevii, iar la final le vorbeau acestora despre frumusețea sportului de performanță, dar și despre importanța mișcării, oferindu-le, cu autografe, Revista Născut pentru Sport). De această dată, sportivii și antrenorii promovați în acest număr de revistă au transmis online copiilor mesaje motivaționale, ca o pledoarie pentru a face mișcare, sport. Mulțumim partenerilor și sponsorilor care au făcut posibil ca acest proiect-vis, mai ales în vremuri pandemice greu de traversat, să devină o frumoasă realitate.

Cu suportul partenerilor și sponsorilor 5000 de copii timișeni au putut primi, GRATUIT, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2, cu autografele marilor și micilor campioni, cu autografele antrenorilor, managerilor în sport și președinților de cluburi din acest județ.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2:

Acțiunile de distribuție a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2

Și totuși o acțiune a avut loc și la o școală din județul Timiș. Dar ea a fost inițiată și susținută de un mic ambassador Născut pentru Sport. Este vorba de Tudor Tomici, un campion la scrimă de la ACS Floreta Timișoara, care, la Școala Gimnazială nr. 12, unde el studiază, a avut frumoasa idee de a oferi chiar el exemplarele Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 2, colegilor săi, cu autograful său, ocazie cu care le-a vorbit acestora despre sportul scrimă, prezentându-le costumul.

O altă acțiune susținută de ambasadorii noștri direct în școală, a fost și cea realizată în Școala Gimnazială din Dumbrăvița! 200 de exemplare din Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2 au ajuns la 200 de elevi din clasele gimnaziale ale acestei școli, iar cei mici au avut parte și de prezența antrenoarei de tenis de masă de la ACS Dumbravita – Table Tennis și CSC Dumbrăvița – Nicoleta Mariana Husar, dar și de prezența unor sportivi ai săi, cum ar fi Andreea Zanfir (care este și antrenor secund) și Dora Moldovan. Cei mici au primit autografe de antrenoare și sportivi, dar și imbolduri de a face sport, fiind puși chiar să și explice ce au înțeles din mesajele transmise! Nicoleta Mariana Husar antrenează, de-a viață, generații de sportivi, în prezent fiind atrenoare atât de la ACS Dumbrăvița (clubul care are un palmares impresionant – 4 titluri naționale la tenis de masă feminin), cât și de CSC Dumbrăvița!

CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a

CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a a fost parte a proiectului național proiect inițiat, în urmă cu 11 ani, de Asociația Junior SPORT, pentru care Ministerul Educațieieste partener oficial național. În cazul Caravanei Educației în județul Timiș, Inspectoratul Scolar Judetean Timișeste, încă de la prima ediție din 2019, partener oficial local. CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a a fost un proiect cuprins și promovat în programul “TIMIȘOARA CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII” – Timișoara 2023.

În ce a constat CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a? În editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3, în organizarea „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN și în distribuția acesteia în școlile cu clasele I-VIII din județul Timiș, de către marii sportivi și antrenori timișeni promovați în acest număr de revistă, în cadrul acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. Toate edițiile acestei acțiuni au fost desfășurate sub egida Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș și au fost organizate de Trima Events – compania de PR & Marketing & Coordonare distribuție parteneră a Asociației Junior Sport.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3 a fost tipărită în 5000 de exemplare, iar aceste exemplare au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Judeţean Timiş, prin Centrul de Cultură și Artă Timiș (parteneri principali); Primăriile Buziaș, Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă, Dudeștii Noi și Șag (parteneri); CS Politehnica Timișoara, CS UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon Timișoara, Herbalife Nutrition, World Class Romania (sponsori principali), ICE DYP, Hotel Spa Ice Resort, Padel Center, CS Ripensia, Women Rally, Sweet&Pink by Eli (sponsori).

Asociația Junior Sport (în calitate de inițiator) și Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș (în calitate de partener principal), au lansat Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3, de Ziua Educației Naționale, respectiv în 5 octombrie, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. La lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 au participat reprezentanții partenerilor și sponsorilor CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a: Alexandru Proteasa – vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Cîndea – viceprimar al Orașului Buziaș și președinte CS Phoenix Buziaș, Ionuț Stănușoiu – primar al Comunei Ghiroda, Dan Vârtosu – primar interimar al Comunei Giroc, Ion Goșa – primar al Comunei Dudeștii Noi, Cosmin Hogea – inspector școlar general adjunct la Inspesctoratul Școlar Județean Timiș, Adrian Tal – director la CS Politehnica, Doru Costică – director la CS UVT, Raul Buzgar – production country leader la Decathlon International, Andreea Călin – reprezentant World Class Timișoara, Lucian Perescu – owner Padel Center, Elisabeta Popa Voicu – owner Sweet Pink by Eli. La acest eveniment au participat și nume mari ale sportului timișean – sportivi, antrenori, reprezentanți ai conducerii cluburilor – majoritatea promovați în acest număr de revistă, cum ar fi: Beatrice Coca, Andrei Pobega, Raul Avram, Sebastian Gavrilă, Petre Brîndușan, Teodor Moisă, Nicoleta Mariana Husar, Mihaela Dospina Ilie, Andreea Dospina Zanfir, Oana Staicu, Alina Cioriciu, Cosmin Cioriciu, Codruț Nicorici, Ion Mihai, Marius Eugen Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Bede Laszlo Arthur, Ana Maria Bucșă, Dan Adrian Pandur, George Coca, Victor Leahu, Dan Jitaru, Dani Cireșan, Zamfir Moldovan, Cristian Bratu, Laurentiu Covaci, Tania Pavel, Eleonora Mihalca, Adriana Paraschiv, Marina Bituleanu, Mihai Băbăiță, Ovidiu Cuc, Robert Lupu, Alexandru Krepelka, Octavian Har Ganță, Pietru Secman, Gabrielle Secman, Miriam Sava Roseanu, Natalia Marcu, Patrick Gordan, Larisa Maria Nițu, Denisa Căpâlnaș, Jamina Elena Ciocoiu, Alessia Marcu, Denis Iovescu, Luca Preda, Dominic Cioriciu.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3:

Conferința de lansare a Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3:

În debutul celor 12 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – acțiune prin care am distribuit, în 2022, în județul Timiș, gratuit, elevilor, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3, a avut loc, pe 6 octombrie la Manej Timișoara, „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN – un inedit eveniment inițiat de Asociația Junior SPORT și organizat în parteneriat cu Manejul Hergheliei Izvin.

Atât la lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3, cât și la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN, am avut privilegiul de a o avea, ca SPECIAL GUEST, pe Silvia Stroescu, marea noastră campioană europeană, mondială și olimpică la gimnastică artistică, care este, de peste 7 ani, ambasador Născut pentru Sport. În plus, Silvia Stroescu, de curând, a devenit ambasador pentru două sporturi – echitație și automobilism.

CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a făcut parte din CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a, caravană care este parte a proiectului național NĂSCUT PENTRU SPORT, proiect inițiat, în urmă cu 11 ani, de Asociația Junior Sport, pentru care Ministerul Educației este partener oficial național. În cazul CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ, Inspectoratul Școlar Județean Timiș este, încă de la prima ediție din 2019, partener oficial local. CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a a fost un proiect cuprins și promovat în programul “TIMIȘOARA CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII” – Timișoara 2023.

Practic, în baza ecvestră, 100 de elevi din mediul rural – respectiv de la Școala Gimnazială din Gottlob și Liceul Romulus Paraschivoiu din Lovrin – după ce au ascultat mesajele invitaților – sportivi, antrenori, reprezetanți ai cluburilor sportive timișene – dar și mesajele partenerilor proiectului, au urmărit mai multe demonstrații sportive, cum ar fi: echitație (voltijă), dans sportiv, atletism, tenis de masă, motociclism, automobilism, scrimă, Kempo, Karate, Judo, box, fotbal, rugby etc., iar la final au primit, cu autografe, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3.

În deschiderea „CONCERTULUI” SPORTULUI TIMIȘEAN imnul național a fost intonat de către o mare personalitate a culturii timișene – bas-baritonul Marius Goșa, solist al Operei Naționale Române din Timișoara, iar înainte de a începe efectiv spectacolul de demonstrații sportive, a avut loc un moment în care antrenorii și sportivii invitați speciali au transmis mesaje copiilor prezenți la acțiune.

După momentul mesajelor a urmat un moment artistic susținut de Alice Maria Poenariu – sportivă a clubului de echitație Romsilva, care a câștigat 8 titluri de campioană la toate categoriile. S-a apucat, în paralel cu voltija, de pian, iar în 13 ani de studiu a câștigat peste 30 de premii naționale și internaționale. Din anul 2019 este studentă în divizia de pre-academici de la conservatorul din Hanovra, Germania. I-au fost decernate “Premiul de excelență” si „Diploma de merit” de către Primaria Municipiului Timișoara și Premiul „Pro Juventute” din partea Consiliului Județean Timiș. În anul 2021 si-a susținut debutul la Ateneul Român din București, iar în 2022, a cântat și la Filarmonică de Stat din Oradea, alături de orchestra instituției.

Momentul cel mai așteptat de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost cel al Silviei Stroescu, marea noastră campioană europeană, mondială și olimpică la gimnastică artistică, care a oferit un spectacol uluitor… prin demonstrația de… VOLTIJĂ, un moment în premieră pentru ea. Alice Poenariu a acompaniat acest moment la pian… Briana Niste – sportiva practicantă de voltijă de la Clubul Romsilva a însoțit-o pe Silvia Stroescu în timpul demonstrației.

După momentul susținut de Silvia Stroescu, la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a urmat demonstrația de voltijă, demonstrație susținută de micuțele sportive de la Clubul Sportiv Romsilva (antrenori Laurențiu Covaci și Tania Pavel) – Ana Petcu, Alice Poenariu, Ariana Andriș, Miriam Sava Roseanu, Natalia Marcu, dar și Iustina Ciotău. În paralel cu această demonstrație de echitație, pe același fond muzical, a avut loc, pe două scene, demonstrația de dans sportiv, demonstrație susținută de două perechi de dansatori de la Clubul de dans sportiv Magnum Team (președinte-antrenor Raul Avram) – Raul Radu și Ioana Usvat Andrei Andraș și Maya Sinescu – dans sportiv.

Momentul de… atletism de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Oana Staicu – marea antrenoare de atletism de la CSC Moșnița și CSC Giroc-Chișoda, cea care are, la activ, prin sportivii săi, zeci de titluri naționale! Alături de sportivii celor două cluburi, au participat la demonstrații și alți doi copii atleți (frați gemeni) – Pietru și Gabriele Secman de la LPS Banatul Timișoara. Povestea unuia dintre sportivii atleți de la CSC Moșnița care a participat la demonstrație – Octavian Har Ganță, dar și cea a celor doi frați gemeni au fost promovate în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3!

Momentul de… KEMPO de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Sensei Marius Eugen Ciocoiu – renumitul antrenor de la CSC Moșnița și CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cel care are, la activ, CAMPIONI și VICE CAMPIONI MONDIALI! Urmăriți acest moment de Kempo susținut de sportivii Jasmina Elena Ciocoiu (povestea ei de succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 și ei i-am decernat un trofeu de excelență la Gala de premiere Excelența Bănățeană din anul 2019), Alessia Marcu (povestea ei de succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2), Denisa Căpâlnaș (povestea ei de succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3), Ariana Gherheș, Antonio Lăpădatu, Bogdan Aenoaei, Bogdan Itiniant și Albert Ianecska.

Momentul de… tenis de masă de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Nicoleta Marian Husar – renumita antrenoare care a adus în Dumbrăvița 4 titluri naționale la acest sport. Ea este antrenoare atât la ACS Dumbrăvița, cât și la CSC Dumbrăvița. Alături de Nicoleta a fost prezentă la demonstrație Mihaela Dospina Ilie – una dintre antrenoarele-jucătoare din echipa Nicoletei, dar și Eleonora Mihalca – o legendă a tenisului de masă românesc, care a fost antrenoarea Nicoletei! Povestea de succes a Eleonorei Mihalca și a Mihaelei și respectiv a Andreei Dospina Zanfir (sora geamănă a Andreei) au fost promovate în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3. La demonstrație au participat și câțiva dintre cei mai mici sportivi de la cele două cluburi din Dumbrăvița. Chiar și moderatorul evenimentului, renumitul om de televiziune Florin Mihoc, dar și Silvia Stroescu au jucat tenis de masă!

Momentul de… Karate de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Sensei Bede Laszlo Arthur! Demonstrația a fost realizată de Denis Iovescu (povestea sa de succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3) și de fratele său – Bogdan Iovescu de la CS Sport Record Timișoara.

Momentul de… Rugby de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de antrenorul Codruț Nicorici! Demonstrația a fost realizată micuții săi sportivi de la Rugby Warriors Timișoara, coordonați de Cătălin Fercu, cel mai valoros jucător de rugby din România, care din această vară antrenează!

Momentul de… BOX de la „CONCERTUL SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Mihai Ion – director adjunct la LPS Banatul Timișoara și antrenor de box (povestea sa de du succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3). Demonstrația a fost realizată de sportivii săi de la Clubul Sportiv al liceului – secția box!

Momentul de… SCRIMĂ de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Adrian Tal – director CSU Timișoara și de către antrenorul de scrimă al sportivilor acestui club – secția scrimă. Povestea de succes a uneia dintre scriemerele acestui club – Miti Bikfalvi Ingrid Vera – a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3! Povestea de succes a Mirunei Ștefania Husu – una dintre scrimerele prezente la demonstrație – a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 (ea fiind și una dintre câștigătoarele campaniei noastre „ȘCOALĂ ȘI SPORT, SE POATE? DA, SE POATE” – campanie prin care am indentificat și premiat copiii sportivi timișeni care au merite atât la școală, cât și la sport!

De la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN nu a lipsit nici… fotbalul! Momentul de demonstrație a fost oferit de Alexandru Piftor de la Ripensia!!

Momentul de… JUDO de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Sensei Dan Adrian Pandur – președinte la Academia de Judo Timișoara (povestea sa de du succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3). Demonstrația a fost realizată de sportivii săi de la Academia de Judo Timișoara!

La „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN ultimul moment a aparținut AUTOMOBILISMUL SPORTIV, dar și MOTOCICLISMULUI… Momentul de automobilism a fost regizat de piloții Marius Giurisici și Alexandru Krepelka (poveștile lor de succes au fost promovate în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3), dar și de Sidonia Andrei – pilot Women Rally. La eveniment a participat și Ladislau Giriusici, tatăl lui Marius, un renumit organizator de evenimente sportive de specialitate din universul automobilistic. Momentul de motociclism a fost susținut de Alex Beleiu (povestea sa de du succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2).

La „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN am avut onoarea să-l avem alături de noi pe marele antrenor de handbal Sorin Voicu, dar și pe Cosmin Hogea Inspector la Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

În ce a mai constat CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a IV-a? În editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 și în distribuția acesteia în școlile cu clasele I-VIII din județul Timiș, de către marii sportivi și antrenori timișeni promovați în acest număr de revistă, în cadrul a 12 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. Toate edițiile acestei acțiuni sunt desfășurate sub egida Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș și sunt organizate de Trima Events – compania de PR & Marketing & Coordonare distribuție parteneră a Asociației Junior Sport.

Celelalte 11 ediții ale acțiunii AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” au fost organizate atât în școlile din Timișoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul” (13 octombrie), Școala Gimnazială nr. 30 și Liceul Teoretic Jean Louis Calderon (14 octombrie), Colegiul Național Bănățean (17 octombrie), Școala Gimnazială nr. 21 (19 octombrie), cât și în școlile din alte localități din județul Timiș – Școala Gimnazială din Șag (a avut loc pe 7 octombrie), Școala Gimnazială din Ghiroda (10 octombrie), Școala Gimnazială din Giroc (11 octombrie), Școala Gimnazială din Moșnița Nouă (12 octombrie), Școala Gimnazială din Dumbrăvița (18 octombrie), Licerul Teoretic din Buziaș (20 octombrie) și Școala Gimnazială din Dudeștii Noi (21 octombrie).

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3 a fost tipărită în 5000 de exemplare, iar aceste exemplare au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș (parteneri principali); Primăriile Buziaș, Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă, Dudeștii Noi și Șag (parteneri); CS Politehnica Timișoara, CS UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon, Herbalife Nutrition, World Class (sponsori principali), ICE DYP, Hotel Spa Ice Resort, Padel Center, CS Ripensia, Women Rally, Sweet Pink by Eli (sponsori).

CONCERTULUI” SPORTULUI TIMIȘEAN:

După „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN, au avut loc edițiile acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, după cum urmează: Șag (7 octombrie), Ghiroda (10 octombrie), Giroc (10 octombrie) Moșnița Nouă (12 octombrie), LPS Banatul Timișoara (13 octombrie), Școala Gimnazială nr. 30 și Liceul Teoretic Jean Louis Calderon (14 octombrie), Colegiul Național Bănățean (17 octombrie), Școala Gimnazială din Dumbrăvița (18 octombrie), Școala Gimnazială nr. 21, Liceul Teoretic din Buziaș (20 octombrie), Arena Sportivă din Dudestii Noi (21 octombrie).

Revista Născut pentru Sport (realizată atât într-o ediție națională, cât și în ediții județene) este cel mai reprezentativ produs de manifestare al proiectului național NĂSCUT PENTRU SPORT, proiect considerat a fi cel mai complex know-how din România de educație a copiilor prin sport, inițiat, definit și implementat, de 11 ani, de Asociația Junior SPORT.

CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ ediția a V-a

Asociația Junior Sport (în calitate de inițiator) și Consiliul Județean Timiș (în calitate de partener principal), au desfășurat, în data de 6 octombrie 2023, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, un dublu eveniment – lansarea REVISTEI NĂSCUT PENTRU SPORT TIMIȘ nr. 4 (cel mai important produs de manifestare al Caravanei Educației în Județul Timiș ediția a V-a) și Gala de excelență „OLIMPICII TIMIȘENI = PATRIMONIU JUDEȚEAN”.

La acest dublu eveniment au participat reprezentanții partenerilor, susținătorilor și sponsorilor Caravanei Educației în Județul Timiș ediția a V-a. De asemenea, au fost prezenți numeroși sportivi și antrenori, dar și conducători ai cluburilor sportive timișene prezentați în acest număr de revistă și, firesc, medaliații olimpici premiați și/sau reprezentanții acestora.

Gala de excelență OLIMPICII TIMIȘENI=PATRIMONIU JUDEȚEAN a fost un eveniment atingător de suflet, în cadrul căruia 24 de medaliați la Jocurile Olimpice, medaliați care au avut, de-a lungul timpului, tangență cu județul Timiș (s-au născut și/sau au activat în acest colț de țară) au primit titulatura de PATRIMONIU JUDEȚEAN, titulatură marcată printr-o diplomă IN HONORIS, dar și printr-o monedă personalizată. Ca o frumoasă coincidență, anul viitor se împlinesc 100 de ani de la obținerea, de către România, a primei medalii la Jocurile Olimpice, respectiv în anul 1924, an în care această mare competiție a lumii a fost găzduită tot de Paris. Numele celor 24 de personalități sportive au fost devoalate direct la gală. Decernarea distincțiilor a fost realizată de către domnul Alin Nica – președintele Consiliului Județean Timiș. În Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4 s-a alocat, acestor 24 de personalități marcante ale sportului românesc dar și timișean, un amplu spațiu de promovare.
Iată lista celor 24 de medaliați olimpic timișeni care au devenit PATRIMONIU JUDEȚEAN:

 1. Simona Amânar Tabără – gimnastică artistică (nu născută, dar stabilită în jud. Timiș) – 3 medalii aur, 1 argint, 3 bronz la JO
 2. Maria Olaru – gimnastică artistică (nu născută, dar stabilită în jud. Timiș) – 1 medalie aur și 1 argint la JO
 3. Elena Mărgărit – gimnastică artistică (născută în Timișoara) – 2 medalii de bronz la JO
 4. Lavinia Milosovici – gimnastică artistică (născută în Lugoj) – 2 medalii de aur, 1 de argint, 3 de bronz la JO
 5. Diana Bulimar – gimnastică artistică (născută în Timișoara) – 1 medalie de bronz la JO
 6. Camelia Macoviciuc Mihalcea – canotaj (nu născută, dar a activat în jud. Timiș) – 1 medalie de aur la JO
 7. Anițaş Herta – canotaj (născută în Lugoj) – 1 medalie de argint, 1de bronz la JO
 8. Aurora Darko Pleșca – canotaj (născută în Timișoara) – 1 medalie de argint la JO
 9. Maria Micșa Moșneagu – canotaj (născută în Timișoara) – 1 medalie de bronz la JO
 10. Viorica Ioja Vereș (născută în Uivar) – 1 medalie de aur, 1 de argint la JO
 11. Ladislau Lovrenschi – canotaj (născut în Timișoara premiat post mortem ) 1 medalie de argint, 1 de bronz la JO
 12. Daniel Nicolae Potra – gimnastică artistică (născut în Timișoara) – 1 medalie de bronz la JO
 13. Hilde Lauer – kaiac canoe (născută în Orțișoara) – 1 medalie de argint, 1 de bronz la JO
 14. Iolanda Balaș Sőtér – atletism (născută în Timișoara decernare post mortem ) 2 medalii de aur
 15. Henri Rang – echitație (născut în Lugoj decernare post mortem ) 1 medalie de argint la JO
 16. Ionel Alexandru Drîmbă – scrimă (născut în Timișoara decernare post mortem ) 1 medalie de aur la JO
 17. Dumitru Pârvulescu – lupte greoc-romane (născut în Lugoj premiat post mortem ) 1 medalie de aur, 1 de bronz la JO
 18. Francisc Horvath – lupte greco romane (născut în Lugoj premiat post mortem ) 1 medalie de bronz la JO
 19. Corina Căprioriu Ștefan – judo (născută în Lugoj) – 1 medalie de argint la JO
 20. Alexander Fölker – handbal ( a activat în județul Timiș) 1 medalie argint, 2 de bronz la JO
 21. Alexandru Buligan – handbal ( a activat în județul Timiș) 1 medalie de bronz la JO
 22. Roland Gunesch – handbal (a activat în județul Tim iș) 1 medalie de argint și 1 de bronz la JO
 23. Lucian Vasilache – handbal ( activat în județul Timiș) 1 medalie de bronz la JO
 24. Marius Căta-Chițiga – volei (născut în Timișoara ) 1 medalie de bronz la JO

Aici puteți viziona, INTEGRAL, Gala de excelență OLIMPICII TIMIȘENI=PATRIMONIU JUDEȚEAN:

Aici puteți viziona, INTEGRAL, evenimentul dedicat lansării Revistei Născut pentru Sport Timiș nr 4:

Prezentarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 4:

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4 este un produs de manifestare al Caravanei Educației în județul Timiș ediția a V-a – parte a proiectului național Născut pentru Sport, proiect inițiat, în urmă cu 12 ani, de către Asociația Junior Sport, pentru care Ministerul Educației este partener oficial național, iar Inspectoratul Școlar Județean Timiș este, încă de la prima ediție, cea din 2019, partener oficial local. Caravana Educației în județul Timiș ediția a V-a a fost un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, cuprins și promovat în Programul TimCultura 2023.

În ce a constat Caravana Educației în județul Timiș – ediția a V-a?
În editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 4 și în distribuția acesteia în școlile cu clasele I-VIII din județul Timiș, de către marii sportivi și antrenori timișeni promovați în acest număr de revistă, în cadrul a 10 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. În cadrul a 6 dintre cele 10 ediții ale acestei acțiuni, elevii au susținut o mică competiție de aptitudini sportive, competiție finalizată cu un câștigător din rândul băieților și o câștigătoare din rândul fetelor, iar aceștia au fost bonificați de către echipa de la Revista Născut pentru Sport, cu câte un premiu, premiu care a constat într-o diplomă de merit, diplomă de încurajare a practicării sportului. Toate edițiile acestei acțiuni au fost desfășurate sub egida Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș și au fost organizate de Trima Events – compania de PR & Marketing & Coordonare distribuție parteneră a Asociației Junior Sport.

Iată cele 10 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”

Școala Gimnazială nr 30 din Timișoara

Liceul Teoretic Louis Calderon din Timișoara

Școala Gimnazială din Șag

Școala Gimnazială din Ghiroda

Sala Sporturilor din Dudeștii Noi

Căminul Cultural din Buziaș

Școala Gimnazială din Moșnița Nouă

Școala Gimnazială nr 21 Timișoara

Școala Gimnazială nr. 2 din Lugoj

Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4 a fost tipărită în 4000 de exemplare, iar aceste exemplare au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Județean Timiș (partener principal – cofinanțator); Primăriile din localitățile Buziaș, Ghiroda, Moșnița Nouă, Dudeștii Noi și Șag (parteneri); Universitatea Politehnica Timișoara, CSU Politehnica Timișoara, CSU UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon Timișoara, Herbalife Nutrition, Fabrica de înghețată ICE DYP (sponsori principali), Hotel Spa Ice Resort, Clubul Sportiv CFR Timisoara 1933, Padel Center Dumbrăvița, ACS Dumbrăvița, CSM Lugoj, CS Dominicii, CS de Echitație Laurențiu Covaci, LPS „Banatul” Timișoara, Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara (sponsori/susținători).

Parteneri media: TVR Timișoara, Dumbrăvița TV, Sursa de Vest.

„Cu mândrie spun că acest dublu eveniment, inițiat de teribila echipă de la Asociația Junior SPORT, care, de peste 12 ani, derulează, în România, cel mai complex proiect de educație și cultură sportivă pentru copii, este parte din frumoasa poveste numită Timișoara, capitală culturală 2023. Am premiat excelența olimpică și am lansat al 4-lea număr al Revistei Născut pentru Sport Timiș! Pe 6 octombrie, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, noi, toți cei prezenți – inițiatorii, organizatorii, partenerii, susținătorii și sponsorii proiectului, conducătorii de universități, de cluburi sportive și de unități de învățământ, sportivii și antrenorii timișeni – ne-am înclinat în fața celor 24 de mari valori ale sportului românesc, adevărate mândrii mondiale, naționale, județene, care au urcat pe cel mai faimos și râvnit podium al planetei – podiumul Jocurilor Olimpice. Aceste 24 de personalități au devenit, din acea zi, PATRIMONIUL JUDEȚULUI TIMIȘ! Ne bucură faptul că majoritatea dintre cei 24 foști mari sportivi au fost prezenți la gală, chiar dacă acum, mulți locuiesc fie în altă zonă a României, fie chiar în afara țării. Tot conceptul Galei de excelență OLIMPICII TIMIȘENI=PATRIMONIU JUDEȚEAN este un preambul al marelui eveniment sportiv al anului viitor – Jocurile Olimpice de la Paris. Ca o frumoasă coincidență, anul viitor se împlinesc 100 de ani de la obținerea PRIMEI MEDALII OLIMPICE a României! Se întâmpla la Jocurile Olimpice din 1924, acestea fiind găzduite tot de… Paris. Practic, în 2024, putem spune că ROMÂNIA = 100 DE ANI DE OLIMPISM PE PODIUM!”
(Beatrice Mercado – președinte Asociația Junior Sport, editor Revista Născut pentru Sport).

Beatrice Mercado la podcastul lui Dan Radosav de la Sursa de Vest:

Gala de excelență OLIMPICII TIMIȘENI=PATRIMONIU JUDEȚEAN

Distincțiile acordate OLIMPICILOR!

Lansarea Născut Pentru Sport Timișoara nr. 4

Echipa Născut pentru Sport are un crez și vi-l împărtășim și vouă: educația unui popor prin sport, prin promovarea efectivă a marilor valori, ca repere de referință în formarea unor caractere de învingători pentru micuții noștri, este un DREPT, iar noi ne-am asumat, ca o misiune, OBLIGAȚIA să-l slujim. Născut pentru Sport este mai mult decăt o revistă. Născut pentru Sport este un spirit, o energie vie, generată de oameni-suflet, pentru oameni-suflet. Născut pentru Sport este un mod de viață pus în slujba dezvoltării sportului de masă, dar și al promovării excelenței din sportul de perfomanță, în special din mediul juvenil. Echipa Născut pentru Sport dorește foarte mult ca în România să se ia, cu adevărat în serios, educația fizică și sportul, ca parte integrată a MARII EDUCAȚII a unei nații. Echipa Născut pentru Sport a înțeles importanța educației fizice și a sportului și, de 11 ani, sub sloganul TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, a inițiat o campanie permanentă, campanie prin care și-a propus (și a și reușit) să conștientizeze opinia publică în legătură cu importanța de necontestat a mișcării și să demonstreze faptul că sportul trebuie privit ca un stil de viață sănătos, menit să dezvolte armonios. Născut pentru Sport este cel mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

Vă aștepăm alături de noi!

Beatrice Mercado

Președinte Asociația Junior Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *