Andrei Olteanu: „Sala de lupte este a doua mea casă!”

Ediții locale-jud Timiș

În cadrul campaniei “Școală și sport? Da, se poate”, campanie pe care echipa noastră o desfășoară în județul Timiș, ca parte a proiectului național Născut pentru Sport, sunt identificați toți elevii din clasele I-VIII din județul Timiș, care au merite deosebite atât la școală, cât și la sport! În rândurile de mai jos vă prezentăm povestea luptătorului Andrei Olteanu, spusă chiar de el.

„Mă numesc Andrei Olteanu, am 13 ani și trăiesc în Timișoara. În clasele I-IV am învățat la Liceul Grigore Moisil, iar acum sunt elev la British International School, în clasa a VI-a. Practic sport de mic copil. Am început mai întâi cu înot, tenis, schi, judo și apoi Lupte Greco-romane, sport în care m-am regăsit și pe care l-am ales cu sufletul, pentru totdeauna. Sunt obișnuit să merg la antrenamente în fiecare zi și să am o disciplină în tot ceea ce fac. La școală sunt un elev atent, implicat, cu rezulate foarte bune. În clasele I-IV am fost premiat, iar clasa a V-a am finalizat-o cu media aproape 10. De-a lungul timpului am obținut numeroase premii la diferite concursuri școlare. Îmi place competiția și de aceea sunt mereu interesat să particip la concursuri, pentru a-mi confirma munca pe care o depun.

Însă, pot spune, cu toată inima că luptele sunt parte din viata mea. Tatal meu m-a dus de mână la sala de lupte, de la vârsta de 8 ani. El a crescut cu acest sport, făcând performanță și acum este arbitru internațional. Tata îmi pregătește geanta de antrenament zilnic, mă ia de la școală și apoi mă asistă la sală.

Chiar dacă începutul a fost greu, acum pot să spun că sala de lupte e a doua mea casă. Domnul profesor Sebastian Gavrilă îmi este un adevărat mentor și nu cred că aș fi ajuns sportivul de astăzi dacă nu ar fi fost sfaturile lui care să mă îndrume. Colegii de la sală sunt ca frații mei! Ne susținem la concursuri, transpirăm în sală, ne jucăm împreună și facem mereu echipă.

Uitându-mă pe diplomele obținute și pe numărul de concursuri la care am participat, îmi dau seama de cât de mult m-am maturizat prin sport. Totul e muncă, sacrificiu și satisfacție. Cantonamentele cu colegii, chiar dacă sunt grele, îmi lasă, mereu, cele mai frumoase amintiri.

Sunt norocos ca îl am pe tatăl meu lânga mine. De fapt, toată familia mă susține…Mama, este cea care „mă acoperă” cu școala. Mă ajută zilnic la teme și vrea să fiu mereu în fruntea clasei. Pentru asta lucrez mult și suplimentar. Sora mea mă ajută și ea cu temele și, mai ales, îmi alege hainele, ca sa fiu și un elev popular. Bunicul meu ma duce la școală și este cel mai înfocat susținător al meu. Așa reușim, împreună, să fiu un elev bun la școală și un luptător bun pe

saltea.

Dintre rezultate sportive de referință ale mele menționez:

  • Locul 1 la Cupa Banatului (categoria 30 kg), organizată în 2016, în localitatea Lugoj
  • Locul 1 la Competiția Memorialul „Bati Valentin” (categoria 32 kg), organizată, în  2016, în localitatea Timișoara
  • Locul 1 la Cupa Vladimirecu (categoria 40 kg) organizată, în 2017, în localitatea, 201, în localitatea Vladimirescu
  • Locul 1 la Cupa Banatului (categoria 35 kg), organizată în 2017, în localitatea Timișoara
  • Locul 1 la Cupa Centenarul Marii Uniri (categoria 44 kg), organizată, în 2018, în localitatea Vladimirescu
  • Obținerea titlului de vice Campion Național la lupte Greco-romane U13 la Campionatul Național de juniori mici – Onești 2018
  • Obținerea titlului de Campion Național la lupte Greco-romane U 13 la Campionatul Național de juniori mici – Megdigia 2019.  

Ce îmi doresc? Îmi doresc să continui să fac sport de performanță. Să trec prin toate competițiile și să obțin cât mai multe medalii. Îndrăznesc să visez că voi ajunge și la Jocurile Olimpice. Tot ca planuri de viitor, îmi doresc să ajung un chirurg cardiolog celebru…Toate astea fără să uit că i-am promis mamei că o să o ajut și în afaceri! Am multe hobby-uri, dar cel mai mult mă relaxez cand îmi petrec timpul cu prietenii mei. Ne jucăm pe calculator, mergem în centru sau la mall, jucăm diverse jocuri și… stau online cu câteva fete drăguțe!”

Momentul premierii celor 12 elevi-sportivi poate fi vizionat aici:

Material realizat de Alexandru Vasile

Foto: Arhiva personală a lui Andrei Olteanu

Inițiator campanie Asociația Junior Sport

Coordonator campanie:Asociația AMA EVENTS,partener al Asociației Junior Sport

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș

Parteneri: Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș

APEL CĂTRE PROFESORII, ANTRENORII ȘI FAMILIILE DIN JUDEȚUL TIMIȘ!!

Toții elevii din clasele I-VIII din județul Timiș, care au merite deosebite atât la școală, cât și la sport, vor fi identificați și promovați! Cine cunoaște asemenea elevi merituoși, să le trimită o fotografie și povestea pe adresa de email: caravanaeducatieitimis@gmail.com!

În cadrul Caravanei Educației în județul Timiș, proiect ce se desfășoară în perioada septembrie 2019-iunie 2020, are loc o amplă campanie, numită generic “Școală și sport? Da, se poate”, campanie în cadrul căreia sunt identificați și promovați elevii-sportivi din clasele I-VIII din județul Timiș, care au rezultate de excepție, atât la școală, cât și în sport. Poveștile de succes ale acestor elevii merituoși sunt promovate în Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” (ediția dedicată exclusiv sportului timișean), portalul web fiind www.nascutpentrusport.ro, pe pagina de facebook NĂSCUT PENTRU SPORT, dar și prin partenerii media ai proiectului – Agerpres România, TVR Timișoara și Radio Timișoara.

Andrei Olteanu cu antrenorul său domnul prof. Sebastian Gavrilă
Andrei Olteanu cu tatăl său, luptătorul și arbitrul Adrian Olteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *