„CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN Un regal al mai multor discipline sportive… printre căluți! SPECIAL GUEST? Silvia Stroescu, campioana europeană, mondială și olimpică, mondială la gimnastică artistică!

Ediții locale-jud Timiș

În debutul celor 12 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” (acțiune prin care se distribuie, în această lună, gratuit, elevilor, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3), a avut loc, pe 6 octombrie la Manej Timișoara, „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN – un inedit eveniment inițiat de Asociația Junior SPORT și organizat în parteneriat cu Manejul Hergheliei Izvin.

Practic, în baza ecvestră, 100 de elevi din mediul rural – respectiv de la Școala Gimnazială din Gottlob și Liceul Romulus Paraschivoiu din Lovrin – după ce au ascultat mesajele invitaților – sportivi, antrenori, reprezetanți ai cluburilor sportive timișene, dar și mesajele partenerilor proiectului, au urmărit mai multe demonstrații sportive, cum ar fi: echitație (voltijă), dans sportiv, atletism, tenis de masă, motociclism, automobilism, scrimă, Kempo, Karate, Judo, box, fotbal, rugby etc., iar la final au primit, cu autografe, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3.

Atât la lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 (eveniment care a avut loc pe 5 octombrie la Consiliul Județean Timiș), cât și la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN, SPECIAL GUEST a fost Silvia Stroescu, marea noastră campioană europeană, mondială și olimpică la gimnastică artistică, care este, de peste 7 ani, ambasador Născut pentru Sport. În plus, Silvia Stroescu, de curând, a devenit ambasador pentru două sporturi – echitație și automobilism.

În deschiderea „CONCERTULUI” SPORTULUI TIMIȘEAN imnul național a fost intonate de către o mare personalitate a culturii timișene – bas-baritonul Marius Goșa, solist al Operei Naționale Române din Timișoara, iar înainte de a începe efectiv spectacolul de demonstrații sportive, a avut loc un moment în care antrenorii și sportivii invitați speciali au transmis mesaje copiilor prezenți la acțiune.

După momentul mesajelor a urmat un moment artistic susținut de Alice Maria Poenariu – sportivă a clubului de echitație Romsilva, care a câștigat 8 titluri de campioană la toate categoriile. S-a apucat, în paralel cu voltija, de pian, iar în 13 ani de studiu a câștigat peste 30 de premii naționale și internaționale. Din anul 2019 este studentă în divizia de pre-academici de la conservatorul din Hanovra, Germania. I-au fost decernate “Premiul de excelență” si „Diploma de merit” de către Primaria Municipiului Timișoara și Premiul „Pro Juventute” din partea Consiliului Județean Timiș. În anul 2021 si-a susținut debutul la Ateneul Român din București, iar în 2022, a cântat și la Filarmonică de Stat din Oradea, alături de orchestra instituției.

Momentul cel mai așteptat de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost cel al Silviei Stroescu, marea noastră campioană europeană, mondială și olimpică la gimnastică artistică, care a oferit un spectacol uluitor… prin demonstrația de… VOLTIJĂ, un moment în premieră pentru ea. Alice Poenariu a acompaniat acest moment la pian… Briana Niste – sportiva practicantă de voltijă de la Clubul Romsilva a însoțit-o pe Silvia în timpul demonstrației.

După momentul susținut de Silvia Stroescu, la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a urmat demonstrația de voltijă, demonstrație susținută de micuțele sportive de la Clubul Sportiv Romsilva (antrenori Laurențiu Covaci și Tania Pavel) – Ana Petcu, Alice Poenariu, Ariana Andriș, Miriam Sava Roseanu, Natalia Marcu, dar și Iustina Ciotău. În paralel cu această demonstrație de echitație, pe același fond muzical, a avut loc, pe două scene, demonstrația de dans sportiv, demonstrație susținută de două perechi de dansatori de la Clubul de dans sportiv Magnum Team (președinte-antrenor Raul Avram) – Raul Radu și Ioana Usvat Andrei Andraș și Maya Sinescu – dans sportiv.

Momentul de… atletism de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Oana Staicu – marea antrenoare de atletism de la CSC Moșnița și CSC Giroc-Chișoda, cea care are, la activ, prin sportivii săi, zeci de titluri naționale! Alături de sportivii celor două cluburi, au participat la demonstrații și alți doi copii atleți (frați gemeni) – Pietru și Gabriele Secman de la LPS Banatul. Povestea unuia dintre sportivii atleți de la CSC Moșnița care a participat la demonstrație – Octavian Har Ganță, dar și cea a celor doi frați gemeni au fost promovate în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3!

Momentul de… KEMPO de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Sensei Marius Eugen Ciocoiu – renumitul antrenor de la CSC Moșnița și CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cel care are, la activ, CAMPIONI și VICE CAMPIONI MONDIALI! Urmăriți acest moment de Kempo susținut de sportivii Jasmina Elena Ciocoiu (povestea ei de succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 și ei i-am decernat un trofeu de excelență la Gala de premiere Excelența Bănățeană din anul 2019), Alessia Marcu (povestea ei de succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2), Denisa Căpâlnaș (povestea ei de succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3), Ariana Gherheș, Antonio Lăpădatu, Bogdan Aenoaei, Bogdan Itiniant și Albert Ianecska.

Momentul de… tenis de masă de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Nicoleta Marian Husar – renumita antrenoare care a adus în Dumbrăvița 4 titluri naționale la acest sport. Ea este antrenoare atât la ACS Dumbrăvița, cât și la CSC Dumbrăvița. Alături de Nicoleta a fost prezentă la demonstrație Mihaela Dospina Ilie – una dintre antrenoarele-jucătoare din echipa Nicoletei, dar și Eleonora Mihalca – o legendă a tenisului de masă românesc, care a fost antrenoarea Nicoletei! Povestea de succes a Eleonorei Mihalca și a Mihaelei și respectiv a Andreei Dospina Zanfir (sora geamănă a Andreei) au fost promovate în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3. La demonstrație au participat și câțiva dintre cei mai mici sportivi de la cele două cluburi din Dumbrăvița. Chiar și moderatorul evenimentului, renumitul om de televiziune Florin Mihoc, dar și Silvia Stroescu au jucat tenis de masă!

Momentul de… Karate de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Sensei Bede Laszlo Arthur! Demonstrația a fost realizată de Denis Iovescu (povestea sa de succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3) și de fratele său – Bogdan Iovescu de la CS Sport Record Timișoara.

Momentul de… Rugby de la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de antrenorul Codrut Nicorici! Demonstrația a fost realizată micuții săi sportivi de la Rugby Warriors Timisoara, coordonați de Cătălin Fercu, cel mai valoros jucator de rugby din România, care din această vară antrenează!

Momentul de… BOX de la “CONCERTUL SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Mihai Ion – director adjunct la LPS Banatul Timișoara și antrenor de box (povestea sa de du succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3). Demonstrația a fost realizată de sportivii săi de la Clubul Sportiv al liceului – secția box!

Momentul de… SCRIMĂ de la “CONCERTUL SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Adrian Tal – director CSU Timișoara și de către antrenorul de scrimă al sportivilor acestui club – secția scrimă. Povestea de succes a uneia dintre scriemerele acestui club – Miti Bikfalvi Ingrid Vera – a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3! Povestea de succes a Mirunei Ștefania Husu – una dintre scrimerele prezente la demonstrație – a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 1 (ea fiind și una dintre câștigătoarele campaniei noastre ȘCOALĂ ȘI SPORT, SE POATE? DA, SE POATE – campanie prin care am indentificat și premiat copiii sportivi timișeni care au merite atât la școală, cât și la sport!

Momentul de… JUDO de la “CONCERTUL SPORTULUI TIMIȘEAN a fost regizat de Sensei Dan Adrian Pandur – președinte la Academia de Judo Timișoara (povestea sa de du succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3). Demonstrația a fost realizată de sportivii săi de la CAcademia de Judo Timișoara!

La „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN ultimul moment a aparținut AUTOMOBILISMUL SPORTIV, dar și MOTOCICLISMULUI… Momentul de automobilism a fost regizat de piloții Marius Giurisici și Alexandru Krepelka (poveștile lor de succes au fost promovate în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3), dar și de Sidonia Andrei – pilot Women Rally. La eveniment a participat și Ladislau Giriusici, tatăl lui Marius, un renumit organizator de evenimente sportive de specialitate din universul automobilistic. Momentul de motociclism a fost susținut de Alex Beleiu (povestea sa de du succes a fost promovată în Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 2).

La “CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN am avut onoarea să-l avem alături de noi pe marele antrenor de handbal Sorin Voicu, dar și pe Cosmin Hogea Inspector la Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

„CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN face parte din Caravana Educației în județul Timiș ediția a IV-a, caravanaă care este parte a proiectului național Născut pentru Sport, proiect inițiat, în urmă cu 11 ani, de Asociația Junior Sport, pentru care Ministerul Educației este partener oficial național. În cazul Caravanei Educației în județul Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș este, încă de la prima ediție din 2019, partener oficial local. Caravana Educației în județul Timiș ediția a IV-a este un proiect cuprins și promovat în programul “TIMIȘOARA CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII” – Timișoara 2023.

În ce mai constă Caravana Educației în județul Timiș – ediția a IV-a? În editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 și în distribuția acesteia în școlile cu clasele I-VIII din județul Timiș, de către marii sportivi și antrenori timișeni promovați în acest număr de revistă, în cadrul a 12 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. Toate edițiile acestei acțiuni sunt desfășurate sub egida Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș și sunt organizate de Trima Events – compania de PR & Marketing & Coordonare distribuție parteneră a Asociației Junior Sport.

Celelalte 11 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!suntorganizate atât în școlile din Timișoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul” (13 octombrie), Școala Gimnazială nr. 30 și Liceul Teoretic Jean Louis Calderon (14 octombrie), Colegiul Național Bănățean (17 octombrie), Școala Gimnazială nr. 21 (19 octombrie), cât și în școlile din alte localități din județul Timiș – Școala Gimnazială din Șag (a avut loc pe 7 octombrie), Școala Gimnazială din Ghiroda (10 octombrie), Școala Gimnazială din Giroc (11 octombrie), Școala Gimnazială din Moșnița Nouă (12 octombrie), Școala Gimnazială din Dumbrăvița (18 octombrie), Licerul Teoretic din Buziaș (20 octombrie) și Școala Gimnazială din Dudeștii Noi (21 octombrie).

Revista Născut pentru Sport se realizează, de 10 ani, atât într-o ediție națională, cât și în ediții județene și este cel mai reprezentativ produs de manifestare al proiectului național Născut pentru Sport, proiect considerat a fi cel mai complex know-how din România de educație a copiilor prin sport, inițiat, definit și implementat, de 11 ani, de Asociația Junior SPORT.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3 a fost tipărită în 5000 de exemplare, iar aceste exemplare au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș (parteneri principali); Primăriile Buziaș, Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă, Dudeștii Noi și Șag (parteneri); CS Politehnica Timișoara, CS UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon, Herbalife Nutrition, World Class (sponsori principali), ICE DYP, Hotel Spa Ice Resort, Padel Center, CS Ripensia, Women Rally, Sweet Pink by Eli (sponsori).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *