Tenismena Maria Sara Popa, la doar 14 ani, joacă la adulți!

Juniori de succes

Maria Sara Popa a trecut, din 2019, la ITF 18 ani, unde întâlnește, pe teren, mari nume ale tenisului mondial! Maria Sara este o câștigătoare atât de trofee, cât și de inimi. La 3 ani a început să facă balet, dar peste nici un l-a schimbat cu înotul, însă nici apa nu i-a potolit…energia. Dar, odată ce și-a băgat năsucul prin gardul unui teren de tenis, a știut că asta vrea să facă toată viața ei.

Tatăl ei i-a devenit antrenor de când avea 5 ani și, din acel moment, a început șirul de minuni realizate de puștoaica precoce a tenisului românesc. Iată o parte din palmaresul ei impresionant: la 6 ani, a câștigat turneul de 10 ani de la Craiova; la 7 ani a primit trofeul „Marile Speranțe în Tenis”, în cadrul Campionatelor Naționale de Vară U 12 de la Brăila; la 8 ani a câștigat turneu de U 12 de la „Cupa Olimpia”; la 8 ani și jumătate a câștigat locul 2 la Turneul Internațional U 12 de la Luxemburg; la 9 ani a câștigat trofeul special „Ruxandra Dragomir’’, din cadrul Circuitului Național U12 de la Pitești; la 10 ani a ajuns până în sferturile de finală din cadrul Turneului Auray din Franța (categoria U 12), iar apoi a ocupat locul 2 la Turneul Internațional din Turcia (categoria U 12), ajungând dublă vicecampioană la simplu și la dublu; la 10 ani a obținut titlul de vicecampioană națională la simplu și la dublu (categoria 12 ani); la 11 ani a obținut titlul de campioana națională la simplu (U12); la 13 ani a obținut titlul de campioană națională la simplu (U14), dar și titlul de semifinalistă la simplu, în cadrul Campionatului Național de iarnă U16; câștigarea a două semifinale ITF U18 în turnee de Grad 5; câștigarea unei finale „Tennis Europe” în Bosnia, la U16, într-un turneu de primă categorie; câștigarea unui titlu în Macedonia, la U16 (categoria 3); obținerea a altor 4 titluri și 9 finale pe acest circuit; poziționarea pe locul 1 în România (în decembrie 2018), la U16 (actualmente coborând pe locul 2 și locul 1 la U 14).

La 13 ani Maria Sara participa la competiții dedicate tinerilor de 18 ani, tocmai pentru că nu mai avea concurență la grupa ei de vârstă! Iar din vara lui 2019, când a împlinit 14 ani, Maria Sara, chiar dacă era în vacanță, a început să se pregătească pentru debutul la…senioare! Trecerea la ITF 18 ani este cea mai mare provocare a ei de până acum. Înseamnă întâlnirea pe teren cu marile nume ale tenisului mondial!

Micuța tenismenă ce activează la clubul sportiv CS Mircea Eliade din București, a muncit mult să ajungă să aibă astfel de rezultate, iar ambiția ei cea mai mare este să devină numărul 1 mondial. Transpiră pe teren ore întregi, făcând antrenamente de înaltă clasă și profesionalism, însă, în afara terenului, este un copil normal, cu pasiuni firești și zâmbet inocent. Încă de când era foarte mică, idolul ei a fost Rafael Nadal. Asemenea lui, ea joacă cu mâna stângă!

Noi, cei de pe margine, nu putem decât să o admirăm, să învățăm de la ea că viața este făcută pentru a fi trăită la cote maxime și să-i promitem că vom fi, de fecare dată, cu ochii pe ea, când va câștiga meci după meci.

Material realizat de Beatrice Mercado

Foto: Arhiva personală a Mariei Sara Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *