Floretista Mălina Călugăreanu, o mare speranță a floretei românești

Juniori de succes

Clasată pe locul 4 la Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori, de la Bourges (Franța), în aprilie trecut, alături de Maria Boldor, Ana Boldor și Anca Săveanu, Mălina Călugăreanu (CSA Steaua) și-a asigurat în aceeași lună, la turneul de calificare de la Praga, prezența în proba individuală de floretă.

Eleva antrenorilor Petre Ducu și Gheorghe Florin a obținut cinci victorii și a suferit o singură înfrângere. În vârstă de 19 ani, ea se alătură echipei feminine de spadă a țării noastre și sabrerului Tiberiu Dolniceanu, care își asiguraseră participarea olimpică în urma rezultatelor obținute în etapele de Cupa Mondială, precum și la CM și CE de scrimă. La puțin timp după calificare, Mălina Călugăreanu a declarat pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă.

“A fost o zi încărcată, cu multe multe emoții. Încă nu realizez ce am făcut! E un mare pas înainte. Azi am dat tot ce am putut și mă bucur că am obținut această calificare extraordinară. Sunt fericită! Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine, antrenorilor, colegilor, familiei, tuturor! Calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio este cel mai important rezultat al meu de până acum Președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu, s-a declarat încântat de reușita Mălinei, mai ales că aceasta este și o floretistă foarte tânără: “Este un succes deosebit al scrimei românești și țin să o felicit din suflet pe Mălina Călugăreanu pentru acest lucru. Dar, în aceeași măsură, îi felicit și pe antrenorii Ducu Petre și Florin Gheorghe pentru munca extraordinară depusă în ultimii ani. Sper ca Mălina, alături de ceilalți scrimeri români deja calificați, să facă o figură frumoasă la Rio. Această calificare arată că floreta românească are viitor și că suntem pe drumul cel bun în tentativa de a readuce această armă la gloria de altădată. Să nu uităm că anul trecut Mălina Călugăreanu a câștigat Cupa Mondială de floretă juniori feminin individual”, a spus Covaliu pentru site-ul frscrima.ro.

Articol publicat în Revista Junior Sport nr. 4 (apariție iulie 2016)

Autor: Marian Burlacu

Foto: Arhiva Federației Române de Scrimă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *