Euro Swimming Club cultivă pasiunea pentru înot, pasiunea pentru sport!

Legitimația de club

La Euro Swimming Club activează o echipă dinamică, formată din oameni tineri, dornici și capabili să-și consolideze cunoștințele și abilitățile în domeniul sportiv și recreațional.

La acest club se oferă cursuri de înot în bazinul acoperit din Complexul Sportiv „Dinamo” București, pentru inițiere, intensive, dar și grupa de perfomanță. Prin antrenorii săi calificați s-au reușit rezultate  foarte bune, cursanții obținând medalii la concursurile specific, anuale, de la Izvorani, Târgoviște, Pitești, Constanța și chiar la un consurs de înot în „open waters”, desfășurat în apa Mării Negre, respectiv la Constanța. Clubul dispune de echipamente specifice activității, fapt ce permite desfășurarea, în condiții de conformitate, a activităților specifice.

Iată ce ne-a declarat domnul antrenor Andrei Ene, antrenor principal al clubului, dar și vicepreședinte al Asociației Club Sportiv Euro Swimming: „Suntem foarte atenți cu grupele de inițiere și acordăm o foarte mare importanță la inițiere, momentului în care copilul (foarte mic de obicei) are primul contact cu apa, cu antrenorul și cu atmosfera efervescentă care există în bazinele de înot, mai ales că unii dintre aceștia înoată cu viteză pe culoarele învecinate, alții fac sărituri, alți princhindei poate plâng în împrejurimi, alții  fac exercițiul  “sărituri de pe blockstart”. Toate acestea, pentru unii copii, pot fi un factor de agitație și de stres. De aceea, antrenorii noștri sunt foarte bine instruiți și avem metode (secrete!) pentru a reuși, ca din prima oră de curs, să facem un timp de o reală plăcere pentru copilul mic inițiat în înot. Considerăm că dacă prima experiență este una excelentă pentru cursant, el va cere singur părinților să continue activitatea sportivă/de înot și apoi va lucra alături de antrenor cu bucurie, plăcere.”

Abordarea cu plăcere a antrenamentelor, de fapt a întregii activități zilnice este, la Euro Swimming Club, un mod de viață. Antrenorii încearcă să transmită celor mici pasiunea pentru înot, pentru sport în general. „Este foarte important pentru copii sportivi să practice sportul de plăcere, să vină la bazin cu plăcere, chiar cu nerăbdare”, a mai spus domnul antrenor, adăugând: „Aici îi învățăm pe copii despre beneficiile înotului/sportului, le explicăm minimele norme de alimentație sănătoasă – fără băuturi carbogazoase și sucuri cu zahar în exces și fără cheapsuri, dar și despre beneficiile ce le aduce înotul pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă.”

La Euro Swimming Club se pune foarte mare accent și pe socializare, deoarece antrenorii consideră că aceasta determină micul sportiv să practice înotul de plăcere. De aceea, clubul organizează și cantonamente, în locații diferite, ieșiri la mare, tabere, în care nu se face neapărat înot. De exemplu, au fost situații când clubul a organizat tabere de schi sau ieșiri în parc unde s-a jucat fotbal sau jocuri gen exatlon. De ce? Domnul Andrei Ene explică: „Ceea ce noi am implementat și am relizat la club cu copiii sportivi, prin ieșirile în natură, a avut un efect benefic și pentru antrenamentele de înot în sine. Cum? Copiii s-au distrat și s-au antrenat în același timp, le-a crescut încrederea în  sine au socializat, au legat prietenii și, într-un final, noi am atins, împreună cu ei, unul dintre obiectivele principale ale organzației noastre, și anume, practicarea înotului/sportului de plăcere. Reușind să îndeplinim acest obiectiv  – plăcerea de a face înot – noi avem certitudinea că vom reuși să facem nu numai performanță, ci și mare performanță, cu cei care au aceste obiective.”

Infrastructură logistică de la Euro Swimming Club, respectiv un mic parc auto, este mereu pregătită să deservească nevoile de transport pentru copii/părinți, fapt benefic, raportat la condițiile reale din zilele noastre, când părinții se împart, cu dificultate, între locul de muncă, bazinul de înot și casă, totul, de cele mai multe ori, într-un trafic infernal.

Performanțe sportive

Iată câteva dintre performațele micilor sportivi pregătiți de echipa coordonată de antrenorul Andrei Ene:

Aqua Challange-Maraton de înot în Marea Neagră (2018):
Proba pentru Copii 200 m înot în apa mării:

 • Udor Eric Christia – locul 1 băieți
 • Popescu Vlad – locul 2 băieți  
 • Ene Maria – locul 2 fete

“Cupa Delta Dunării”:

 • Udor Eric – patru locuri 1
 • Ene Maria – trei locuri 1 și un loc 3
 • Ionescu Ada – 3 locuri 1 și un loc 2
 • Ene Matei – două locuri 3
 • Zsigmond Darius – un loc 3
 • Radu Natalia – un loc 3
 • Nistor Natalia – două locuri 3

Sportivii Udor Eric, Ene Maria și Ionescu Ada au reușit să cucerească și cupele pentru “Cel mai bun sportiv”.

Cupa Mărțisor – Pitești 2019:

 • Udor Eric: 2 medalii de aur, una de argint si locul 1 in clasamentul celor mai bune performanțe băieți 9 ani
 • Popescu Vlad: 3 medalii de bronz, una de argint și locul 3 în clasamentul celor mai bune performanțe băieți 9 ani
 • Ene MariaENE MARIA: 3 medalii de bronz, una de argint și locul 2 în clasamentul celor mai bune performanțe fete 9 ani
 • Covrig Maria: 1 medalie de argint 50 spate fete 6 ani
  –        Nistor Natalia: 1 medalie de bronz 50 fluture fete 7 ani

Cupa Bega – Timișoara 2019:

 • Udor Eric: 4 medalii de aur
 • Ene Maria: 4 medalii de aur
 • Ionescu Ada: 3 medalii de aur și una de argint
 • Nistor Natalia: 2 medalii de aur și 2 de argint
 • Vieru David: 3 medalii de argint și una de bronz, Naboleanu Alex 1 medalie de bronz, Roșu Ștefan 1 medalie de bronz.

Concurs Izvorani 2018:

 • Eric Udor: locul 2 la 50 Liber Ștafeta băieți, 8 ani
 • Echipa formată din Eric Udor, Popescu Vlad, Rareș Pirlogea și

Zsigmond Darius a obținut locul 2 la proba 4×50 liber și tot locul 2 la proba 4×50 mixt.

Foto: Arhiva Euro Swimming Club

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *