Academia Campionilor – locul unde copiii fac sport și se distrează

Legitimația de club

Academia Campionilor este un proiect al Asociației “Academia Campionilor Pro Mișcare”, o organizație non-guvernamentală și non-profit. Misiunea asociației, care împlinește, în aceste zile, un an de activitate, este readucerea mișcării în preferințele copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani. Proiectele pe care le derulează urmăresc să îi “împrietenească” pe copii cu sportul de echipă. Principalul obiectiv al acestei asociații a campionilor este să îi atragă către sport pe copiii care petrec mult timp în fața calculatorului.  Asociația își propune să readucă mișcarea printre preferințele copiilor sub sloganul ”Facem sport și ne distrăm”, iar plăcerea de a face mișcare și sport să fie mai presus de orice.

“Academia Campionilor este mai mult decât un club, este o mare familie! Vrem să creștem cât mai frumos împreună și o vom face pentru că avem toate premizele: condiții foarte bune de antrenament, antrenori și coregrafi extrem de talentați, oameni implicați și hotărâți. Academia Campionilor este un loc unde părinții și copiii sunt respectați, deopotrivă! La noi fair-play-ul este un mod de viață, copiii sunt învățați să-și respecte concurenții și să-i aplaude atunci când aceștia performează. Ne dorim să avem în grijă generații de copii dornici să crească și să se dezvolte într-un mediu sigur, să facă sport și să devină viitorii campioni.” Așa ne povestește despre spiritul academiei, domnul Alexandru Traciuc, director Academia Campionilor.

Academia Campionilor oferă cursuri de dans modern, gimnastică aerobică, acrodance, street dance și majorete.  Micii campioni participă, aproape săptămânal la concursuri naționale, unde câștigă numeroase premii. Și pentru că merită, li se organizează, periodic, diverse evenimente sportive: de la cantonamente de pregătire și serbări de final de an, până la simple ieșiri în parc sau la cinema. Sau, cum este cazul în această perioadă, la început de lună aprilie – o petrecere cu ocazia aniversării înființării asociației. La fiecare dintre acestea avem alături sponsori, care apreciază ceea ce se întâmplă la Academia Campionilor și le oferă celor mici diverse cadouri, întorcând astfel comunității o parte dintre beneficii.

“Știm că programele pe care noi le desfășurăm nu vor schimba lumea, însă într-un colț al ei, cu siguranță, va fi mai bine. Și suntem siguri că investiția unor oameni cu bani, li se va întoarce înmiit, ca urmare a acestor gesturi minunate. Ideea înființării Asociației “Academia Campionilor Pro Mișcare” a fost aceea de a ridica un club construit din dragoste pentru copii și pentru sport. De a vedea și de a răspândi fericire la antrenamente, în deplasări și pe scenă, dar în egală măsură de a crește niște adevărați campioni”, a mai adăugat domnul Traciuc.

La academie, totul se face pentru copii. Atâta timp cât ei vin către mișcare și sport, învață cum să-şi învingă frica, emoţiile şi stresul, descoperă prietenia, curajul și perseverența, află ceea ce este fair-play-ul și respectul, asimilează conceptele de succes şi eşec, atunci înseamnă că inițiatorilor nu este în zadar. Iar cum copiii sunt fericiți, antrenorii cu coregrafii sunt mulțumiți de rezultatele obținute, atunci e limpede că investiția sufletească merită. Domnul Traciuc spune: “am intrat în acest proiect cu dorința de a atrage copiii către mișcare și sport, dar și de a le oferi, dacă este posibil, tot ceea ce este frumos pe lumea asta. De fapt, numele asociației reunește laolaltă trei cuvinte sugestive: Academie. Campioni. Mișcare. Dacă era posibil, aș mai fi adăugat câteva: Bucurie. Fair-play. Loialitate. Respect. Disciplină. Prietenie. La noi găsiți un club născut din dragoste pentru copii, cu un colectiv plin de căldură sufletească. O grupare a cărei deviză este: Facem sport și ne distrăm”.

Mai multe despre activitatea Academiei Campionilor, dar și detalii despre locațiile unde au loc cursurile, găsiți pe portal web: http://www.academia-campionilor.ro Foto: Academia Campionilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *