Echipa noastră de volei feminin de Junioare este vicecampioană națională, iar echipa de Cadete este campioană națională.

Ediții locale-jud Mureș

CSU Medicina CSS Târgu Mureș

Prin crearea unei baze proprii de selecție şi promovare a celor mai talentate sportive, managerii echipei de volei feminin din capitala județului Mureș asigură o concepţie unitară de selecţie şi pregătire, precum și promovarea voleibalistelor în loturile naţionale. Cu sprijinul UMF Târgu Mureș, dar şi cu sprijinul UPM Târgu Mureş, asigurăm pentru jucătoare, pe lângă cariera sportivă, şi şansa unei cariere profesionale.

Activitatea clubului nostru este bazată pe trei direcții de dezvoltare: performanța sportivă (reprezentată de echipa de senioare), promovarea tinerelor talente ale Centrului Național Universitar de Excelență pentru Cadete și Junioare, către echipa de senioare și, nu în ultimul rând, aducerea copiiilor în sala de sport, prin înființarea grupei de copii, care să asigure, și la nivel local, completarea numărului de sportivi ai centrului.

În spatele activității de mare performanță se regăsește Centrul Național Universitar de Excelență pentru Cadete și Junioare, unde regăsim un colectiv tehnic tânăr și dornic de afirmare format din trei antrenori,  avându-l, ca antrenor principal, pe antrenorul secund al echipei de senioare. Acest Centru are în activitate două echipe, de Junioare și de Cadete și ambele au rezultate deosebite în competițiile interne, fiind prezente, an de an, pe podium. Cel mai important aspect este acela că, din acest centru, sunt asigurate peste 50% dintre jucătoarele pentru loturile naționale de Cadete și Junioare. Sperăm ca de acum încolo vor asigura și viitorul echipei de senioare. Antrenorul principal al centrului este și antrenorului Lotului Național de Junioare care va participa în ianuarie la Calificări pentru Campionatul Mondial. Lotul centrului este completat permanent cu cele mai de perspectivă elemente care se regăsesc în țara pe nivelul lor de vârstă și cărora le sunt asigurate aici, în Târgu Mureș, condiții deosebite de cazare și masă.

Alături de toată această structură se regăsește și grupa de copii care este formată din 100% copii din Târgu Mureș. Aceasta își desfășoară pregătirea zilnic în sala mică din U.M.F., fiind coordonată de un atrenor cu mare experiență pentru acest plafon de vârstă. Sperăm că acești copii vor fi, peste ani, componenți ai Centrului și, de ce nu, jucătoare a echipei de senioare.

Performanțe (2011-2016)

DIVIZIA A1 (fără limită de vârstă)

Sezon 2011-2012 (Campionatul Național-locul 5) și participare la Challenge Cup); Sezon 2012-2013 (Campionatul Național-locul 5), participare la Challenge Cup și participare la Cupa Balcanică (loc 3); Sezon 2013-2014 (Campionatul Național-locul 5) și participare la Challenge Cup; Sezon 2014-2015 (Campionatul Național-locul 6) și participare la Challenge Cup; Sezon 2015-2016 (Campionatul Național-locul 5) și drept de participare la Challenge Cup Turcia ; Sezon 2016-2017 (Campionatul Național-locul 8).

DIVIZIA Junioare (16-18 ani și mai tinere)

Sezon 2011-2012 (Campionatul Național-locul 1); Sezon 2012-2013 (Campionatul Național-locul 2); Sezon 2013-2014 (Campionatul Național-locul 2); Sezon 2014-2015 (Campionatul Național-locul 3); Sezon 2015-2016 (Campionatul Național-locul 1); Sezon 2016-2017 (Campionatul Național-locul 2).

DIVIZIA Cadete (14-16 ani și mai tinere)

Sezon 2011-2012 (Campionatul Național-locul 5); Sezon 2012-2013 (Campionatul Național-locul 1); Sezon 2013-2014 (Campionatul Național-locul 5); Sezon 2014-2015 (Campionatul Național-locul 1); Sezon 2015-2016 (Campionatul Național-locul 3); Sezon 2016-2017 (Campionatul Național-locul 1).

Sportivi convocați la loturile naționale în sezonul competițional 2016-2017

DIVIZIA Senioare

Iancu Roxana, Petra Andreea

DIVIZIA Junioare

Buterez Rodica (căpitanul Lotului Național de Volei al României), Cauc Alexandra, Rancz Lea, Ioan Raisa, Varga Eliza.

DIVIZIA Cadete

Bokor Istvan – Antrenor principal Calificare la Campionatul European (01-09.04.2017), Rad Sebastian (Kinetoterapeut), Badea Maria, Crișan Antonia, Niță Andreea, Mărginean Carla, Bicuț Roxana, Stoian Ana.

Istoric

În ultimii 10 ani, Loturile Naționale de Volei ale României (Senioare, Junioare și Cadete), au avut în componență multe jucătoare, antrenori și kinetoterapeuți, toți fiind componenți ai Clubului Sportiv Universitar dar și ai Centrului Național Universitar de Excelență în Volei, reprezentând astfel cu mare cinste orașul Târgu Mureș, atât pe plan național, cât și internațional. Dintre toți cei selecționați la loturile naționale s-au remarcat: Zoran Terzic (antrenor Serbia (multiplu medaliat european, mondial și olimpic); Atanas Petrov (antrenor Lot Național de Volei Senioare al României); Paul Bogdan (antrenor Lot Național de Volei Senioare al României); Dârnescu Ciprian (antrenor Lot Național de Volei Junioare al României), Bokor Istvan (antrenor Lot Național de Volei Junioare al României), Silvaș Marius (Kinetoterapeut Lot Național de Volei Senioare al României), Rad Sebastian (Kinetoterapeut Lot Național de Volei Cadete al României), Salaoru Adina (căpitanul Lotului Național de Volei Senioare al României), Buterez Rodica (căpitanul Lotului Național de Volei junioare al României).

Text: prof. Univ. Dr. Constantin Copotoiu, președinte al C.S.U. Târgu Mureș și preș

Foto Arhiva C.S.U. Târgu Mureș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *