Bianca Clețoc: „Știu cine sunt şi cât de mult pot!”

Ediții locale-jud Timiș

În cadrul campaniei “Școală și sport? Da, se poate”, campanie pe care echipa noastră o desfășoară în județul Timiș, ca parte a proiectului național Născut pentru Sport, sunt identificați toți elevii din clasele I-VIII din județul Timiș, care au merite deosebite atât la școală, cât și la sport! În rândurile de mai jos vă prezentăm o astfel de poveste.

„Mă numesc Bianca Cleţoc şi locuiesc în Timişoara. M-am născut pe data de 23.10.2005. Sunt elevă în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu”. Primul sport pe care am început să-l practic a fost gimnastica ritminică. Am practicat acest sport aproximativ 2 ani, dar după acești ani am realizat câtǎ muncǎ trebuie sǎ depui sǎ devii un sportiv minunat, cu rezultate la olimpiade și concursuri. Viaţa de gimnastă nu îmi era menită, aşa ca după foarte puţin timp am început să practic Karate. Este sportul care mǎ atrage şi mă face să nu lipsesc şi să fiu prezentǎ în fiecare zi la antrenamente. Sportul nu este doar o activitate care te face sǎ  depui efort, el te formeazǎ ca om și îti oferǎ o plăcere, dacă îl practici cu pasiune. Clubul la care sunt membrǎ este C.S. KENTOS TIMIŞOARA, deviza noastrǎ este ,,ȚELUL SUPREM ÎN KARATE NU STǍ ÎN VICTORII SAU ÎNFRÂNGERI, CI ÎN PERFECȚIONAREA CARACTERULUI  PARTICIPANȚIILOR’’. Din partea acestui club am participat la numeroase concursuri, unde am obținut locuri bune, dar au fost şi momente când am pierdut dar nu am renunţat. Am continuat cu capul sus, pentru că ştiu cine sunt şi cât de mult pot.”

Probele la care Bianca a performat de-a lungul anilor:

CAMPIONATUL NATIONAL 2019 LOCUL I – KATA ECHIPE MIXT

CAMPIONATUL NATIONAL 2019 LOCUL II – KATA IND. FEM.

CAMPIONATUL NATIONAL 2018 LOCUL III – KATA INDIVIDUAL FEM.

CAMPIONATUL NATIONAL 2017 LOCUL III – KUMITE INDIVIDUAL FEM.

CAMPIONATUL NATIONAL 2017 LOCUL III – KATA INDIVIDUAL FEM.

CAMPIONATUL NATIONAL 2017 LOCUL I – KUMITE INDIVIDUAL FEM.

CAMPIONATUL NATIONAL 2016 LOCUL II – KUMITE INDIVIDUAL FEM.

CAMPIONATUL NATIONAL 2016 LOCUL I – KUMITE ECHIPE FEM.

CUPA ROMANIEI 2016 LOCUL II – KATA INDIVIDUAL FEM.

CUPA ROMANIEI 2016 LOCUL I -KUMITE SHOBU IPON FEM.

CUPA ROMANIEI 2016 LOCUL I – KUMITE INDIVIDUAL FEM.

CUPA ROMANIEI 2015 LOCUL II- KATA INDIVIDUAL FEM.

CUPA ROMANIEI 2015 LOCUL I-KUMITE IND. FEM. 10-11 ANI

Școala este importantă

Pe plan şcolar Bianca are rezultate foarte bune, media din clasa a VII-a  fiind 9,97, iar pe plan sportiv karateka s-a dovedit a fi…polisportivă! În 2018, făcând parte din echipa şcolii la concursul „Cupa Kinder” la tetratlon, Bianca a obținut, alături de coechipierii săi, locul III la faza inter-judeţeană-zona de vest. În 2019 Bianca este selectată și în echipa de fotbal fete a școlii. Iată ce ne-a spus eleva de aproape 10:„Am învăţat cum este sa faci parte dintr-o echipă, am văzut bucuria victoriilor câştigate împreună, dar şi tristeţea tuturor atunci când pierzi. Având în vedere că la karate eşti doar tu şi adversarul, pentru mine aceast concurs a fost o experiență interesantă.”

Ce spune mama Biancăi?

„Bianca este „raza de soare” din viaţa noastră: a mea şi a tatălui ei. Este o fată minunată, plină de ambiţie şi determinare, puternică şi curajoasă, sensibilă şi iubitoare, de o frumuseţe deosebită, atât din punct de vedere fizic cât şi moral. Nu sunt asta pentru că este fiica mea, ci chiar așa este. Încă de când era mică ea s-a remarcat ca o personalitate specială. Îi place să facă tot ce e mai bun şi mai frumos pentru ea şi cei din jur și reuşește, mereu, să ne surprindă plăcut pe noi, părinţii. Bianca este o fire conştiincioasă, ce ştie că pentru a junge la succesul dorit, este nevoie de multă muncă şi perseverenţă. Are voinţa de a deveni o versiune tot mai bună a ei odată cu fiecare zi ce trece, este veselă, energică şi zâmbitoare. Sunt mândră de ea, are numeroase performanţe în domeniul sportului pe care îl practică cu atât de multă pasiune şi este conştientă de faptul că şcoala este o prioritate, prin urmare, învaţă din propria ei iniţiativă, iar rezultatele bune nu întârzie să apară.”

Ce spune profa ei de sport?

„Mă numesc Minodora Ionescu și sunt profesoara de educație fizică a Biancăi. Daca ar fi sa o descriu pe eleva Clețoc Bianca ar fi multe de spus! Este acel copil care scoate ce ai tu mai bun din tine ca și dascăl! Îți amintește mereu de ce ai ales această meserie și te face să vii cu bucurie la școală în fiecare zi. De ce? Pentru că: zâmbește mereu, e optimistă, se implică în orice activitate, e responsabilă, respectuoasă, dornică de cunoaștere și eleva pe care și-ar dori-o orice dascăl. Îmi amintesc, cu drag, primele ore de educație fizică în care ea conducea prima parte a lecției aproape fără greșeală și modul în care își făcea simțită prezența în clasă – un adevărat lider! Deși practic un sport individual, ea dă dovadă de o foarte bună integrare în cadrul unei echipe. Are  viteză de reacție și de deplasare foarte bună și acest lucru îl valorifică la maxim și il pune în valoare ori de câte ori este nevoie. Merită spusă povestea ei, pentru că va ajunge, cu siguranță un om de bază în societate și ne va face să fim mândri că a fost eleva școlii noastre. Are toate atuurile să strabată un drum drept și, cu siguranță, sportul a avut un rol determinant în toate alegerile de până acum și formează baza solidă pe care a crescut asa un caracter așa frumos!”

Material realizat de Marian BURLACU

Foto: Arhiva personală a Biancăi Cleţoc

Inițiator campanie Asociația Junior Sport

Coordonator campanie: Asociația AMA EVENTS,partener al Asociației Junior Sport

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș

Parteneri: Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș

APEL CĂTRE PROFESORII, ANTRENORII ȘI FAMILIILE DIN JUDEȚUL TIMIȘ!!

Toții elevii din clasele I-VIII din județul Timiș, care au merite deosebite atât la școală, cât și la sport, vor fi identificați și promovați! Cine cunoaște asemenea elevi merituoși, să le trimită o fotografie și povestea pe adresa de email: caravanaeducatieitimis@gmail.com!

În cadrul Caravanei Educației în județul Timiș, proiect inițiat de Asociația Junior Sport și care se desfășoară în perioada septembrie 2019-iunie 2020, va avea loc o amplă campanie, numită generic “Școală și sport? Da, se poate”, campanie în cadrul căreia vor fi identificați și promovați elevii-sportivi din clasele I-VIII din județul Timiș, care au rezultate de excepție, atât la școală, cât și în sport. Acțiunea de identificare a acestor elevi-sportivi va fi realizată cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (partenerul național al Asociației Junior Sport), dar și cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș (partener local). Poveștile de succes ale acestor elevii merituoși vor fi promovate în Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” (ediția dedicată exclusiv sportului timișean), portalul web fiind www.nascutpentrusport.ro, pe pagina de facebook NĂSCUT PENTRU SPORT, dar și prin partenerii media ai proiectului – Agerpres România, TVR Timișoara și Radio Timișoara. Cele mai reprezentative 10 povești vor fi publicate în ediția tipărită a Revistei NĂSCUT PENTRU SPORT” – județul Timiș.

Selecția acestor 10 povești de succes se va face după scrisorile primite de la familie, profesori, antrenori, scrisori care trebuie trimise pe adresa de email: caravanaeducatieitimis@gmail.com.

Mai multe despre proiectul Caravana Educației în județul Timiș, din care face parte campania “Școală și sport? Da, se poate” din județul Timiș aici:

Mai multe despre activitatea Asociației Junior Sport aici:

https://nascutpentrusport.ro/category/campanii-proiecte/
Cupa Kinder la triatlon-locul III

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *