Lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș

Ediții locale-jud Timiș

Pe 10 septembrie 2020, la ora 11.00, a avut loc, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, cea mai importantă manifestare a Caravanei Educației în Județul Timiș-ediția a II-a, respectiv lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș, revistă editată de Asociația Junior SPORT. Acest eveniment a fost moderat de Florin Mihoc și a fost filmat integral de Radio Timisoara.

La lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș au fost prezenți, alături de domnul Călin Dobra – președintele Consiliului Județean Timiș (partenerul principal al Caravanei Educației în Județul Timiș), o parte dintre edilii administrațiilor locale partenere: Victor Malac – Primar al Comunei Dumbrăvița, Ionuț Stănușoiu – Primar al Comunei Ghiroda, Florin Bucur – Primar al Comunei Moșnița Nouă, dar și reprezentanții partenerilor susținători ai caravanei – Marin Popescu (inspector general) și Constantin Osain (inspector sport) de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș.


La acest eveniment au fost prezente nume sonore ale sportului timișean, cum ar fi – Legendele: Doina Moț Ioan Olimpiu Marconi; Seniorii campioni: Flavius Biea, Eugen Căpățână, Benjamin Wiliem Bodo, Sorin Cazacu; Juniorii campioni: Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Miruna Husu; Managerii & Președinții de club și antrenori: Adrian Tal, Vera Gavrilă, Petru Brândușan, Zlatomir Balojin, Petru Simonescu, Laurențiu Jurcă, Iulian Teacă, Bogdan Alic, Radu Țoancă, Marius Poclid, Marius Ciocoiu, Cristian Stoenescu, Liviu Pleșa, Theodor Moisă, Dani Cireșan etc.

5000 de exemplare (din cele 11.000 de exemplare tipărite din Revista Născut pentru Sport Timiș) au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Timiș (prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș-partener principal), iar 6000 de exemplare au fost realizate cu sprijinul celor a 7 administrații locale partenere – Primăria Orașului Recaș, Primăria Orașului Buziaș, Primăria Orașului Deta, Primăria Comunei Dumbrăvița, Primăria Comunei Ghiroda, Primăria Comunei Moșnița Nouă și Primăria Comunei Lovrin, cu sprijinul mai multor cluburi sportive – CS Polithenica Timișoara, CS Heracle, CS Kaisen Karate Timișoara, ACS Floreta Timișoara, CS Daisho Ki Dojo, CS Knock Down Timișoara, CSC Ghiroda și Giarmanta Vii, dar și cu sprijinul mai multor sponsori – Ensola Lighiting System (sponsor principal), Sport Flow, RAO Security, Restaurant Caprice, Pepper-Steak & Shake, Restaurant Raku Sushi și Cramele Recaș. 

Revista Născut pentru Sport Timiș este un produs de manifestare a Caravanei Educației în județul Timiș – ediția a II-a, parte a proiectului național Născut pentru Sport și este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș.

La realizarea Caravanei Educației în Județul Timiș – ediția a II-a au mai contribuit: AMA Events – PR & Marketing,  Ministerul Educației Naționale – partener oficial național, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Direcția pentru Tineret și Sport a județului Timiș – parteneri oficiali locali, Agerpres România, TVR Timișoara și Radio Timișoara – parteneri media.

După lansare, în perioada 21 septembrie-30 octombrie,va avea loc distribuirea celor 11.000 de exemplare din Revista Născut pentru Sport Timiș elevilor timișeni, multe dintre aceste reviste purtând și autografele marilor campioni/antrenori/președinți de cluburi timișeni promovați în revistă.

Echipa Născut pentru Sport dorește foarte mult ca în România să se ia, cu adevărat în serios, educația fizică și sportul, ca parte integrată a MARII EDUCAȚII a unei nații. Echipa Născut pentru Sport a înțeles importanța educației fizice și a sportului și, de 9 ani, sub sloganul „TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, a inițiat o campanie permanentă, numită generic „EU SUNT NĂSCUT PENTRU SPORT, IAR VOI TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, campanie prin care și-a propus (și a și reușit!) să conștientizeze opinia publică în legătură cu importanța de necontestat a mișcării și să demonstreze faptul că sportul trebuie privit ca un stil de viață sănătos, menit să dezvolte armonios.

Beatrice Mercado, președinte la Asociația Junior SPORT – inițiator al Caravanei în Județul Timiș spune așa și credem că nu greșește: „Educația unui popor prin sport, prin promovarea efectivă a marilor valori, ca repere de referință în formarea unor caractere de învingători pentru micuții noștri, este un DREPT. Motiv pentru care noi ne-am asumat obligația, dar și dreptul, să-l slujim!”

Pornind de la asemenea convingeri, după 6 ani de activitate doar în București, în 2017, Asociația Junior Sport a demarat, la nivel național, o caravană, având prima oprire în județul Mureș, iar din 2019 o astfel de caravană a fost demarată în județul Timiș. Motivul venirii în cel mai vestic județ al țării? O convingere a acestei echipe. Ce convingere? Sportul timișean este o mândrie națională, dar și una mondială!

Material realizat de Echipa Născut pentru Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *