Secția de lupte, cea mai titrată secţie din cadrul CSȘ Reghin mizează doar pe victorii!

Ediții locale-jud Mureș

Reghin s-a înfiinţat în septembrie 1979, sub conducerea profesorului Maksai Moise, secţia de lupte fiind preluată de Voicu Ştefănescu. În 2017 dintre cele 4 sporturile care se practică în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Reghin, secţia de lupte are cele mai multe rezultate obţinute. Aici s-a format o tradiţie, ca de la fiecare competiţie naţională sau internaţională, sportivii să se întoarcă premiaţi, iar în ultimii 10 ani, de când antrenor este târgumureşeanul Peres Miklos, „ritmul” victoriilor nu a slăbit, ba mai mult, s-a intensificat, elevii doborându-şi propriul record de medalii naţionale. Setaţi să facă performanţă, copiii nu uită totuşi că sportul e sănătate şi îi îndeamnă pe toţi cei de vârsta lor să-şi aleagă activitatea potrivită de mişcare.

O echipă închegată care domină competiţiile naţionale

„Părerea mea este că după înot este cel mai benefic sport pentru copiii mici, pentru că acest sport îţi dezvoltă încheieturile, întăreşte muschii, tendoanele. Cu copii mici facem anternamente mai interesante, sub formă de jocuri, rostogoliri. Cu cei mari punem accent mai mult pe forţă, viteză, tehnică.”, explică Peres Miklos. Mulţi dintre sportivi au părinţi care au practicat acest sport, beneficiind astfel de un avantaj și anume au doi antrenori: unul la sală şi unul acasă. Acest lucru contează mai ales înainte de competiţii, când copiii trebuie să obţină o anumită greutate şi necesită susţinerea părinţilor.

Palmares

Dintre cei mai titrați sportivi ai clubului amintim pe:
Andrei Victor Păcurar – la doar 11 ani a obținut 33 de medalii dintre care 17 de aur, una de bronz la Campionatul Național din 2017, fiind câştigător a 4 turnee internaţionale de mare anvergură
pentru copii, medalia de bronz la Campionatele Naţionale de Lupte Libere- juniori IV Cluj Napoca. „Am ales lupte libere pentru că vreau să-l urmez pe tatăl meu. El a fost un mare campion şi eu îmi propun să-l depăşesc”, ne-a împărtășit visul său micuțul luptător.
Biblia Robert – 12 ani, iar în cei 3 ani şi jumătate de când concurează este dublu medaliat cu bronz la Naţionale obținând locul III la un turneu internaţional și titlul de campion judeţean. „Învăţ bine şi am rezultate bune şi la sport, aşa că eu cred că sunt admirat de colegii mei de şcoală”, a ținut să precizeze Robert.
Cecilia Grama – a intat în acest grup de mai puţin de un an, dar spune că „este un sport super, este locul meu de relaxare, de exteriorizare și sunt convinsă că ce învăţăm aici, ne dezvoltă capacitatea mentală, ne conferă sănătate, ne formează un corp armonios”.
Mihaela Rad – a început să practice lupte libere hotărâtă să nu se dea bătută, iar faptul că a ajuns să obţină rezultate bune la competiţii a motivat-o să continue. „Uneori trebuie să slăbim, alteori nu, fapt pentru care recunosc că nu ne este ușor, dar ne obişnuim, pentru că suntem atenţi la ce mâncăm, ne îmbrăcăm gros ca să slăbim” a punctat micuța.
Tamas David – 11 ani, medaliat cu argint la Campionatele Naţionale de Lupte Libere Juniori IV Cluj Napoca 2017, multiplu medaliat cu aur la numeroase turnee naţionale şi internaţionale adresate copiilor. Titlul ce îi lipseşte în postare , l-a cucerit în octombrie )
Natalia Sainar – medalie de bronz la Campionatele Naţionale de Lupte feminin, juniori IV Cluj Napoca Nu ne putem despărţi de grup, fără să-l cunoaştem pe cel mai vechi din „branşă”.
Simon Lorand are 13 ani şi urmează antrenamentele de la 8 ani. „Am fost de 4 ori medaliat la campionatul naţional, de 4 ori la competiţiii naţionale şi am obţinut locul III la Campionatele Naționale de lupte pe plajă și sunt medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Lupte Libere Juniori IV Cluj Napoca 2017.”
Un talentat luptător de doar 8 ani, Ianis Man trebuie şi el evidenţiat. Vine puternic din urmă cu multiple medalii de aur la Turnee adresate copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *