Roxana Nedelcu – performeră în tenis de masă, dar și la matematică și lincvistică!

Juniori de succes

În vârstă de 14 ani, Roxana Nedelcu practică tenisul de masă de la 7 ani, la Clubul Sportiv Școlar Craiova. Cu 5 antrenamente pe săptămână, de câte 2 ore fiecare, cu competiții, deocamdată naționale, la câteva săptămâni, Roxana reușește să facă față cu brio și la cerințele de la școală. Este foarte încântată de acest sport, îl face din pasiune. În clasamentul național de la tenisul de masă a fost mereu în primii 10 la categoria ei și a participat și la concursurile de la categorii mai mari.

La școală, de asemenea, Roxana Nedelcu face performanță. Elevă în clasa a 7-a, la cea mai bună școală din Craiova, respectiv Școala Gimnazială nr. 2 “Traian”, sportiva a avut mereu media 10 și, în plus, participă și la olimpiadele și concursurile școlare, unde obține rezultate destul de bune. De exemplu, în clasa a 6-a a obținut mențiune la olimpiada județeană de matematică, locul 3 la concursul internațional de matematică “Sfera” și un punctaj mare la olimpiada județeană de lingvistică.

În ceea ce privește performanța ei sportivă, menționăm, cu titlu de exemplu, câștigarea, în 2018, cu echipa școlii, a mentiunii la Olimpiada de tenis de masă, faza națională. Pe 13 aprilie 2019 Roxana s-a calificat, alături de echipa școlii (din care face parte și sora ei, Maria, în vârstă de 12 ani, care practică același sport și este tot o elevă de 10 pe linie), la faza națională a Olimpiadei de tenis de masă, ce va avea loc în luna mai, la Izvorani. Iar în perioada 19-21 aprilie 2019, Roxana va participa la Câmpulung Muscel (jud. Argeș), la o competiție națională de tenis de masă și de pe acum îi urăm succes.

Programul zilnic al unui copil sportiv premiant și la școală, cum este Roxanei Nedelcu? L-am aflat stând de vorbă cu mama ei, doamna Irina Nedelcu: “Roxana își începe ziua la ora 8 și o încheie la ora 23. După ce servește micul dejun, are la dispozitie o oră pentru a face o parte din teme. De la ora 10 la ora 11.30, urmează cursul de pregătire suplimentară la o limbă străină. Ajunsă înapoi acasă de la acest curs, continuă cu rezolvarea temelor. La ora 12 începe pregătirea pentru școală. De la ora 13 la ora 19, participă la cursurile de la școala. Apoi au loc cele doua ore de antrenament la sportul pe care îl practică, respectiv tenisul de masă. Efectiv acest copil revine acasă după ora 21. După ce servește cina, începe rezolvarea unor teme, care poate dura, uneori, până la orele 23. Abia după aceea se poate pregăti pentru somn. Și asta se întâmplă zilnic, de luni până vineri. În plus, are un program competițional încărcat, cu deplasări lungi, dintr-o parte în alta a țării, astfel weekend-urile sunt și ele încărcate.  Niciodată nu a fost scutită de sarcinile de la școala doar pentru că face sport de performanță. Ba mai mult, ea aduce medalii școlii și orașului.” Impresionant…

Frumos este și faptul că sora ei mai mare, Maria Nedelcu, practică tot tenisul de masă, în aceeași echipă, ele fiind pregătite de domnul antrenor Cătălin Nedelcu.

Am vrut să aflăm și gândurile unui asemenea copil sportiv de excepție și am rugat-o pe Roxana să le aștearnă pe o foaie de hârtie și așa a făcut. În foto de mai jos aveți scrisoarea ei.

Foto: Arhiva personală a Roxanei Nedelcu

Scrisoarea Roxanei Nedelcu
Roxana Nedelcu alături de sora ei Maria și de antrenorul lor, domnul Cătălin Georgescu
Roxana Nedelcu – locul III la Campionatul Național Individual de Tenis de Masă – 2017
Calificarea de pe 13 aprilie la Olimpiada de tenis de masă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *