CSU Medicina si CSS Tirgu Mures

Ediții locale-jud Mureș

Echipa noastră de volei feminine de Junioare este vicecampioană națională, iar echipa de Cadete este campioană națională. CSU Medicina si CSS Tirgu Mures

Prin crearea unei baze proprii de selecție şi promovare a celor mai talentate sportive, managerii echipei de volei din capital județului Mureș asigură o concepţie unitară de selecţie şi pregătire, precum și promovarea voleibalistelor în loturile naţionale. Cu sprijinul UMF Târgu Mureș, dar şi cu sprijinul UPM Târgu Mureş, asigurăm pentru jucătoare, pe lângă cariera sportivă, şi şansa unei cariere profesionale.

Activitatea clubului nostru este bazată pe trei direcții de dezvoltare: performanța sportivă (reprezentată de echipa de senioare), promovarea tinerelor talente ale Centrului Național Universitar de Excelență pentru Cadete și Junioare, către echipa de senioare și, nu în ultimul rând, aducerea copiiilor în sala de sport, prin înființarea grupei de copii, care să asigure, și la nivel local, completarea numărului de sportivi ai centrului. În spatele activității de mare performanță se regăsește Centrul Național Universitar de Excelență pentru Cadete și Junioare, unde regăsim un colectiv tehnic tânăr și dornic de afirmare format din trei antrenori, avându-l, ca antrenor principal, pe antrenorul secund al echipei de senioare. Acest Centru are în activitate două echipe, de Junioare și de Cadete și ambele au rezultate deosebite în competițiile interne, fiind prezente, an de an, pe podium. Cel mai important aspect este acela că, din acest centru, sunt asigurate peste 50% dintre jucătoarele pentru loturile naționale de Cadete și Junioare. Sperăm ca de acum încolo vor asigura și viitorul echipei de senioare. Antrenorul principal al centrului este și antrenorului Lotului Național de Junioare care va participa în ianuarie la Calificări pentru Campionatul Mondial. Lotul centrului este completat permanent cu cele mai de perspectivă elemente care se regăsesc în țara pe nivelul lor de vârstă și cărora le sunt asigurate aici, în Târgu Mureș, condiții deosebite de cazare și masă. Alături de toată această structură se regăsește și grupa de copii, care este formată 100% din copii din Târgu Mureș. Aceasta își desfășoară pregătirea zilnic în sala mică din U.M.F., fiind coordonată de un atrenor cu mare experiență pentru acest plafon de vârstă. Sperăm că acești copii vor fi, peste ani, componenți ai Centrului și, de ce nu, jucătoare a echipei de senioare.

Text: prof. Univ. Dr. Constantin COPOTOIU, președinte al C.S.U. Târgu Mureș și președinte U.M.F. Târgu Mureș

Foto Arhiva C.S.U. Târgu Mureș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *