CS Olimpic Târgu Mureș a devenit o pepinieră importantă pentru loturile naționale feminine de handbal, la nivel de juniori, iar două jucătoare au luat

Ediții locale-jud Mureș

ARGINT la FOTE 2017

La începutul acestui an, Monica Alexandra Barabaș, Andreea Rebeca Târșoagă și Ioana Maria Ugran au fost selecționate în echipa de junioare a României participantă la Trofeul Carpați. Atunci CS Olimpic Târgu Mureș a avut cele mai multe jucătoare în lot. Primele două au contribuit la calificarea naționalei în finala Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Gyor.

Dincolo de medalii și trofee, cea mai mare realizare a unei formații (sau club) de juniori/junioare este de a forma sportivi de valoare, sportivi care vor străluci când vor face pasul la seniorat. În această ipostază fericită este CS Olimpic Târgu Mureș, Gruparea mureșană a avut mai multe handbaliste selecționate pentru acțiunile lotului national de junioare. Dintre ele, Monica Barabaș și Andreea Rebeca Târșoagă au participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Gyor, în vară, reușind să obțină medalia de argint (mai apoi au participat la Campionatul European, la care România a ocupat locul 7). În afară de ele, în ianuarie trecut, la meciul cu Franța, de la Chiajna, au fost prezente și extrema dreaptă Flavia Muntean, și pivotul Carina Lavinia Ghermeș.

O admiră pe Cristina Neagu

Socotită a fi una dintre cele mai percutante junioare din handbalul românesc, Monica Bărăbaș a încercat și alte sporturi, însă pe când avea 8 ani s-a decis pentru sportul cu mingea mică, unul pe care l-a practicat și mama ei, care i-a fost, de altfel, și principală sfătuitoare. La primul turneu final la care a participat a ieșit golgheteră. La următorul povestea s-a repetat, doar că de data aceasta a obținut și titlul de cea mai tehnică jucătoare. De atunci, la mai toate competițiile la care a fost prezentă, inclusive la unele în străinătate, s-a luptat pentru titlul de golgheteră. Desemnată să joace fie centru, fie inter, Monica o are ca model pe Cristina Neagu. și își dorește să atingă nivelul la care se află acum bucureșteanca.

Premieră pentru CS Olimpic

La începutul lunii octombrie, anul acesta, CS Olimpic a reușit o premieră. Debutantă în Divizia A de senioare, gruparea mureșană a obținut prima victorie: 32-25 (14-13) cu FC Argeș Universitatea Pitești. Elevele antrenorilor Mihaela și Claudiu Evi n-au fost complexate de faptul că întâlneau o formație mai bine clasată și cu experiență, izbutind să treacă la cârma partidei chiar înainte de pauză. La acest success au contribuit atât portarul Ioana Ugran, cât mai ales Monica Barabaș (12 goluri marcate) și Andreea Târșoagă (5).

Text: Marian BURLACU

Foto: Arhiva personală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *