„Campionii strâng rândurile”

Campanii & Proiecte

De pe 7 aprilie 2020 până pe 7 iulie 2020, campionii României au strâns fonduri. în valoare de peste 60.000 lei, pentru protecția cadrelor medicale de la Spitalul „Marie Curie”!

În plină pandemie de COVID-19, mari personalități au participat, la invitația Asociației Junior Sport, la Campania „Campionii strâng rândurile” – cea mai mare campanie a sportului românesc pentru Spitalul de Copii „Marie Curie”.

Campania s-a desfășurat sub forma licitației obiectelor oferite în acest sens de mari nume ale sportului românesc, adevărate bucăți de suflet, bucăți de glorie.

Cine a participat la această atingătoare de suflet campanie?

Alina Vuc, Mihai Leu, Cosmin GirleanuBogdan Constantin Matei, Ghita Nicolae, Alina Alexandra Dumitru, Eliza Samara, Laura Badea Carlescu, Adina Mihaela Diaconu, Alexandru Mihai Coman, Aurelia DrăghiciCristian Claudiu DamaschinIonescu Ovidiu GeorgeSimona Amanar Tabara, Radu Burciu, Luminita Dan și copii ei Rebeca și Darius DimofteRazvan George Catalin IfrimHerczeg Andy, Luigino Pellegrini, Ionel Ganea, Mario CamoraCiprian DeacCiprian TapasztoAna-Maria Branza OfficialCrina PinteaIonela Livia Cozmiuc și Bacsis Roxana Denisa!

Menționăm, cu titlu de exemplu, ce s-a oferit spre licitare:
– Alina Vuc, nr. 1 în lume la lupte libere și calificată la JO de la Tokyo (licitație adjudecată de Alex Ballai, vicepreședintele Federației Române de Lupte);

-Eliza Samara, campioana europeană la tenis de masa, a oferit la licitație prima sa medalie națională obținută pe vremea când avea câțiva ani, fiind medalia care i-a marcat, practic, începutul carierei – licitație adjudecată de Catalin Prelipcean, tot un constănțean de-al ei;

-Laura Badea Carlescu, scrimeră specializată pe floretă, campioană olimpică, campioană mondială și de trei ori campioană europeană, a oferit, spre licitare, medalia de participare la Jocurile Olimpice de vară organizate la Barcelona în 1992! Această medalie este creația lui Xavier Corbero, fiind confecționată din cupru și prezintă emblema Jocurilor de la Barcelona. Are o greutate de 254 gr., un diametru de 70 mm. O astfel de medalie primesc toți sportivii care participă la o ediție a Jocurilor Olimpice – licitație adjudecată de un părinte al unui copil care practică scrima;

-Norris Măgeanu, președintele de la Federația Română de Automobilism Sportiv a scos la licitație tricoul oficial al Raliului Argeșului 2010, tricou ce poartă semnăturile unor mari campioni, cum ar fi Mihai Leu, Titi Aur sau Vali Porcișteanu – licitație adjudecată de Bogdan Constantin Matei, senator și fost ministru al tineretului și sportului;

-Cosmin Gîrleanu, unicul, până acum boxer român calificat la JO de la Tokyo, a oferit medalia obținută prin câștigarea Titlului Național de Seniori de anul acesta, un tricou și o pereche de mănuși – licitație adjudecată chiar de unchiul său;

-Ghiță Nicolae – de 17 ori campion national la lupte și actualmente antrenor al Lotului feminin de lupte al Elveției, care a oferit echipamentul său de luptă purtat la Jocurile Olimpice Atena 2004 – licitație adjudecată tot de Alex Ballai;

-Bogdan Constantin Matei, senator și fost ministru al Tineretului și Sportului, a intrat în licitație cu o cupă primită de la pilotul de raliuri Simone Tempestini (licitația a fost câștigată de Norris Măgeanu) – licitație adjudecată de…Norris Măgeanu;

-Ana Maria Popescu Brânză a oferit la licitație costumul de scrimă purtat la o competiție mondială și un trofeu – licitație adjudecată de Orlando Docan;

-Simona Amânar Tabără, multipla campioană mondială, olimpică și europeană la gimnastică artisitică a scos la licitație un costul de gimnastică – licitație adjudecată de Sebastian Baciu, președintele Federatiei Române de Squash.

În campanie s-au alăturat și mai mulți președinți de federații: Irina Deleanu-Federatia Română de Gimnastică Ritmică, Alin Petrache Federația Română de Rugby, Florin Florea-Federația Română de Atletism, Gabriel Toncean-Federația Română de Culturism și Fitness, Marilena Mladin-Federația Ecvestră Română.

De asemenea, la campanie a participat și Mihai Covaliu-președintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român, care a oferit o pereche de pantofi speciali pentru scrimă și o sabie, iar câștigătorul acestei licitații a fost tot un om din sport, respectiv Bogdan Alic, președintele Clubului Sportiv Daisho KI DOJO din Timișoara, dar și Secretar General al Comisiei de Para Karate din Cadrul F.R.K.
De apreciat este implicarea venită de la Animona Huțu, fost președinte la Federația Română de Badminton, care a câștigat nu mai puțin de 4 licitații (cea inițiată de Adina Alexandra Diaconu, Alexandra Dulgheru, Aurelia Drăghici, Marilena Mladin). În aceeași notă de apreciere a implicării sale în campanie intră și Alexandru Ballai, vicepresedintele Federatiei Romane de Lupte, coordonator al Centrului Naţional Olimpic pentru Pregătirea Juniorilor, disciplina Lupte Libere la Târgu Mureş și președinte al CS De Lupte B.S.G., deținător a 5 titluri mondiale la veteran in luptele libere, care a reușit să isi adjudece, obiectele puse la “bătaie” de luptătorii Alina Vuc, respectiv Ghiță Nicolae.

Nu în ultimul rând, îi mulțumim pentru donața primită de la Valeria van Groningen Răcilă, marea noastră campioană la canotaj și președinte la Bucharest RUNNING CLUB.

Un susținător al proiectului a fost și Doru Soter, fiul marelui antrenor la atletism Ioan Soter și al Iolandei Balaș Șoter, marea doamnă a atletismului românesc, și președinte al Fundației Atletismului Românesc. Domnia sa a oferit spre licitare o carte despre Iolanda Balaș Soter, dar si o insignă foarte valoroasă, ce datează din 1980, de la Jocurile Olimpice de Vară de la Moscova. Designul insignei este oferit de Casa Bertoni din Milano. Această insignă au primit-o doar marile personalități de la JO de la Moscova.
Toate aceste personalități importante ale sportului românesc au avut dorința de a scoate la licitație obiecte cu valoare sentimentală, precum echipamente sportive folosite în competiții importante, medalii, cupe, diplome etc., pentru care oricine va putea licita. Licitația a avut loc pe Facebook online. Fiecare lcitație a avut loc timp de o săptămână, iar fanii au avut posibilitatea să liciteze, prin comentarii la postarea cu licitația, suma oferită. La finalul săptămânii de licitație, persoana care a oferit mai mulți bani, a intra în posesia obiectului licitat, iar apoi a donat suma respectivă în contul destinat fondurilor pentru Spitalul Marie Curie.
Oricine a fost invitat la campanie, fie că ca reprezentant al comunității sportive sau nu. Cine a dorit să suțină această campanie a putut-o face și prin donații în bani, nu doar prin produse scoase la licitație sau licitare de produse.

Inițiatorul acestei campanii a fost Asociația Junior SPORT, care derulează, de aproape 9 ani, proiectul Născut pentru Sport – cel mai complex proiect de educație și cultură sportivă din România, desfășurat printr-o suită de evenimente & campanii și prin editatea Revistei Născut pentru Sport (care este distribuită gratuit, în școli, elevilor).
Organizatorul acestei campanii a fost Asociatia de Medicină pentru Sănătate Publică, care derulează, de 7 ani, în Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie, un amplu proiect numit Voluntar in Spital – Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica, manifestat printr-o serie de acţiuni menite să susțină copiii suferinzi, familiile acestora, dar şi personalul spitalului.
Partener comunicare a fost compania PiArt Vision.

Livrările obiectelor licitate a fost asigurată de DPD Romania.

Parteneri media: AGERPRES, Revista 100% Sport România.

Despre toate licitațiile veți găsi informații pe pagina de eveniment

Campionii strâng rândurile – campanie umanitară, dar și pe pagina Născut pentru Sport.

Vă invităm să urmăriți acest material, în care am făcut o cronică a celor 3 luni de campanie!!

În fotografii am surprins fie momentul în care reprezentanții companiei de curierat DPD România au ridicat de la participanții la campanie obiectele pe care aceștia le-au oferit la licitație, pentru a le duce câștigătorilor, fie momentele în care înmânările obiectelor licitate s-au făcut personal.

Material realizat de Beatrie Mercado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *