ACS JUNIORUL București

Legitimația de club

JUNIORUL București este o adevărată școală de fotbal pentru copii. Înființat în anul 2008, acest club are drept obiectiv şi scop declarat “identificarea şi valorificarea tinerelor talente în practicarea fotbalului de performanță. Palmaresul realizat de-a lungul timpului demonstrează, fără drept de tăgadă, că JUNIORUL este în topul celor mai bune cluburi de profil.

Şcoala își propune un sistem de antrenamente bazate pe cele mai noi metode, mijloace și tehnici, care au ca scop inițierea, familiarizarea şi practicarea fotbalului de performanța, de educare şi dezvoltare a unor laturi noi ale personalității. Fiind preocupată de performanță, ACS JUNIORUL își propune colaborarea cu un club de tradiție din Europa, participarea la competiții locale, naționale şi internaționale pentru copii şi juniori, experiența şi rezultatele din anii trecuți fiind un motiv în plus pentru o participare activă. În cadrul clubului nostru activează 180 de copii legitimați în cadrul AMFB. ACS JUNIORUL  își propune deschiderea a doua noi centre de selecție în București printre care și unul de fotbal feminin. Clubul este structurat pe diferite categorii de vârstă cuprinse între 1994 și 2009. ( Liga III, Liga IV, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008). Clubul nostru ACS JUNIORUL 2014 este în parteneriat cu alte două cluburi din țară pentru descoperirea de noi talente (“Aripi” Pitesti și “Viitorul” Focșani).

Baza sportivă

Pentru practicarea fotbalului de performanță Şcoala de fotbal “ACS JUNIORUL 2014” pune la dispoziție patru baze sportive prevăzute cu toate condițiile necesare pentru a face performanță, Parcul Plumbuita şi Parcul Morarilor, teren sintetic 42m x 25m, teren de iarbă baza sportivă JUNIORUL I.O.R. 94m x 62m si baza sportivă Ion Țiriac, teren sintetic 104m x 68m, vestiare utilate corespunzător.

Staff-ul tehnic

Staff-ul tehnic al clubului ACS JUNIORUL 2014 este format din nouă antrenori: Gabriel Vasiliu – Licența B, antrenor portari Gabor Daniel – Licența C, Ion Cristian – instructor sportiv, Vasiliu Răzvan – Instructor sportiv, Bularda Florin – Licența PRO, Stroe Constantin – Licența C, Șerbănescu Dragos – Licența C, Florin Anton Drăgan, Cristian Fodor

Un junior al… Juniorului în Italia!

ACS JUNIORUL 2014 & Top Eleven Academy a lansat, în acest an, un nou junior în proiectul început în luna mai în România. Sub îndrumarea Top Eleven Academy, într-un stadiu de pregătire de 10 zile la Milano, un nou junior de la acest club a ajuns să cunoască fotbalul și pregătirea din peninsulă. Timp de 10 zile, Antonio Dumitrescu a luat parte la antrenamente și la meciuri amicale cu mai multe echipe din Italia. Munca, seriozitatea, devotamentul și pasiunea l-au adus în prim planul fotbalului juvenil din România la categoria lui de vârstă, U15.

Juniorii noștri la Naționala U16

Munca, ambiția, pasiunea și seriozitatea juniorilor la meciuri și antrenamente începe să se vadă și la echipa națională. Primul care deschide drumul către națională este juniorul nostru Andrei Cristian Tomescu, care a primit, în luna august, convocarea pentru meciul cu echipa similară a Angliei. În luna septembrie, în urma deplasării echipei naționale U16 în Muntenegru, pe lângă Andrei Tomescu și un alt junior din cadrul clubului nostru primește șansa de a simți aerul echipei naționale, respectiv Arpetin Maxim.Ambii au avut evoluții excelente în toate meciurile, iar Max a început meciul doi din Muntenegru ca titular.

Competiții

Cupa Juniorului Eurobusiness – Buftea

Ajunsă în acest an la a IV-a ediție, Cupa Juniorului Eurobusiness a fost, timp de 3 ani, una dintre cele mai puternice competiții din România, locul de desfășurare fiind orașul Buftea, de altfel fieful echipei naționale a României. An de an, la această competiție au participat echipe din ce în ce mai puternice, organizatorii făcând tot posibilul ca jocurile să fie, începând din faza grupelor, considerate adevărate finale. Slavia Sofia, Zimbrul Chișinău, Dinamo București, Steaua București, Academia Hagi, Atletico Madrid, Ludogoreț Razgrad, Dacia Chișinău sau Cernomoreț Varna sunt doar câteva echipe ce au fost prezente la această competiție. Participanții la întreceri au avut bucuria de a juca pe terenurile unde naționalele de tineret și juniori și-au disputat jocurile amicale și oficiale și au dormit în aceleași camere unde Mutu, Chiricheș și Sânmărtean s-au pregătit de atâtea ori pentru marile meciuri internaționale de acasă. Și în acest an, ACS JUNIORUL a concurat cu grupele 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 și 2001. Locul I l-a ocupat cu grupa 2002, în care s-a remarcat Alexandru Despa, un puști foarte talentat, care a fost desemnat și golghererul competiției. Cupa Juniorului este un eveniment marca SportLife, dezvoltat și organizat alături de Fotbal Club Juniorul București și Federația Română de Fotbal, un eveniment care, încă din anul 2011, de la prima ediție, a reușit să se remarce în fotbalul juvenil.

JUNIOR CUP VIITORUL -Pitești

În luna august a avut loc la Pitești un turneu de minifotbal pentru junior – JUNIOR CUP VIITORUL Pitești, unde juniorii de la JUNIORUL s-au prezentat exemplar, obținând rezultate foarte bune, cum ar fi: grupa 2005 a câștigat medalia de argint; Netcu Andrei a obținut titlul de “portarul” turneului; grupa 2007 s-a clasat pe poziția a 5-a; grupa 2009 a câștigat medalia de bronz; Bogdan Nicolas a obținut titlul de “jucătorul” turneului.

Brașov Cup

JUNIORUL București a fost câștigătoarea din acest an a turneului Brașov Cup. Juniorii de la JUNIORUL (din grupa 2002) s-au impus (cu scorul final de 3-1) în fața juniorilor (din grupa 2003) de la Academia “Gheorghe Hagi”. Organizatorii au acordat premii individuale, unde, de asemenea, clubul bucureștean a punctat frumos. Alexandru Despa, jucătorul său din grupa 2002, a câștigat titlu de “Cel mai bun jucător al finalei”. Brașov Cup, ajuns la a 8-a ediție, este considerat cel mai puternic turneu de fotbal pentru copii și juniori din România. În acest an a aliniat la start nu mai puțin de 200 de echipe din 5 țări (România, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova și Israel). Brașov Cup 2016 a fost organizat de Academia de Fotbal Celta Vigo Brașov și Enjoy Sports Agency Brașov, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Brașov, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului Brașov, Grădina Zoologică Brașov, dar și Federația Română de Fotbal.

Articol publicat în Revista Junior Sport nr. 5 (apariție octombrie 2016)

Autor: Clubul JUNIORUL București

Foto: Arhiva Clubului JUNIORUL București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *