Clubul Sportiv Mangalia

Legitimația de club

Locul unde se formează mari campioni, cel mai bun club din România la lupte pe plajă!

Clubul la care a început să practice luptele libere Andreea Beatrice Ana și pentru care a și reușit marile ei performanțe de până acum a luat ființă în anul 2002, la inițiativa domnului profesor de educație fizică și sport Ionel Luca, cel care deține și în prezent funcția de președinte.

Activitatea Clubului Sportiv Mangalia este axată atât pe sporturi individuale, cât și de echipă. Organizația este non profit, punând accent pe educația prin sport a copiilor, dar și pe spiritul de voluntariat al celor implicați. Din 2002 și până în prezent, clubul s-a dezvoltat pe mai multe ramuri sportive, respectiv: lupte libere, șah, yachting, biliard și handbal. Gruparea de la malul mării și-a dezvoltat foarte mult secția de lupte libere, de altfel pricipala sa ramură sportivă în acest moment. Una dintre cele mai recente performanțe ale luptătorilor din Mangalia a fost cea obținută în această vară, la Amara, gazda Campionatului Național de lupte pe plajă, unde CS Mangalia a devenit cel mai bun club de profil din România, după ce a cucerit patru medalii de aur şi una de argint, gruparea din sudul litoralului surclasându-şi adversarele. Astfel, Cosmin Nuica (33 kg), Loredana Predică (40 kg), Ana Maria Ciolan (50 kg) şi Ana Maria Predică (60 kg) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în timp ce Ana Maria Pârvu a cucerit argintul la categoria sa de greutate. În casamentele pe echipe, fetele au fost pe primul loc, iar băieții au teminat pe locul al treilea, la general. De departe însă a fost marea reușită a Andreei Beatrice Ana, care a devenit vicecampioană mondială la CM de Tbilisi (Georgia) și pe care am prezentat-o la capitolul “Colțul campionilor”. CS Mangalia de foarte mult timp, organizează anual două frumoase competiții de lupte pe plajă – Cupa Callatis și Campionatele Naționale, unde participă zeci de luptători din toată țara (copii 1, 2, 3 şi cadeți). Cupa Callatis este inclusă în cadrul Jocurilor Sportive ale Mangaliei, ce au loc anual.

Complexul Turistic SAILOR, locul ideal pentru cantonamente

Localizat la intrarea în localitatea 2 Mai, la o distanță de aproximativ 500 metri față de plajă, lângă șantierul naval din Mangalia, Complexul Turistic Sailor de trei stele aparține Clubului Sportiv Mangalia și este, pe lângă o alegere perfectă pentru o vacanță la mare, o adevărată bază sportivă ce răspunde perfect necesității sportivilor, atât pentru competiții, cât și pentru cantonamente. Complexul pune la dispoziția turiștilor/sportivilor 20 camere moderne (14 apartamente cu 4 locuri, 6 garsoniere cu 3 locuri, dotate cu grup sanitar propriu), internet, frigider, încălzire centrală, aer condiționat și TV. Stabilimentul dispune de curte interioară cu grătar unde oaspeții se pot relaxa în voie. Restaurantul complexului, cu o capacitate de 50 de locuri, vine în întâmpinarea turiștilor cu preparate din bucătăria românească, iar barul și terasa oferă condițiile necesare pentru destinderea de stresul cotidian. În cadrul hotelului turiștii/sportivii dispun de o sală de sport și de un teren de sport cu nocturnă, saună cu dușuri. Localul dispune, de asemenea, și de parcare.

Articol publicat în Revista Junior Sport nr. 5 (apariție octombrie 2016)

Autor: Clubul Sportiv Mangalia

Foto: Arhiva Clubului Sportiv Mangalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *