Trofeul Internațional Carpatic 2019

Evenimente sportive

Cei mai buni sportivi din Balcani au participat, în perioada 13-14 aprilie, la sala de escaladă Carpatic din București, la ediția a 9-a a Trofeului Internațional Carpatic 2019.

Locație: Sala de escaladă Carpatic, Splaiul Independenței 319 A, sector 6, București.

26 de cluburi sportive au participat, 146 de sportivi din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord, Turcia și Grecia, cu vârste între 7 și 19 ani, s-au înscris la cel mai mare eveniment oficial de escaladă al anului organizat în țara noastră. Competiția a inclus  Campionatul Balcanic de Bouldering pentru copii și juniori.

Acest eveniment sportiv a fost organizat de Alpin Club Carpatic București si Federația Română de Alpinism și Escaladă.

Competitia copiilor (<14 ani) a presupus întreceri în proba de escaladă dificultate (ascensiuni cu asigurare în coardă), cât și de bouldering (trasee scurte, foarte tehnice și dificile, ce presupun căderi frecvente, amortizarea făcându-se cu ajutorul saltelelor de gimnastică). Clasamentul final s-a alcătuit prin cumularea evoluțiilor din cele 2 probe. Juniorii s-au întrercut in cadrul unei singure probe, cea de bouldering, care a presupus desfășurarea a două manșe (calificări și finală), la sfârșitul acesteia fiind desemnați campionii balcanci pentru anul în curs

Text & Foto Federația Română de Alpinism și Escaladă


Rezultate Campionat Balcanic Youth-Junior 2019

Campionat Balcanic pentru copii 2019

Podiumul categoriei Juniori 1 (Youth A): Locul I: Cristian Râpă; Locul II: Călin Enache; Locul III: Peter Atanasov

Călin Enache în finală (traseul nr 2)

Cristian Râpă în finală (traseul nr 1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *