Ladislau Boloni declară, într-un interviu oferit exclusiv Revistei Junior Sport Mureș:

Ediții locale-jud Mureș

„Pentru mine, orașul Târgu Mureș este cel mai frumos”

Pentru orice gazetar sportiv, o conversație cu fostul internațional de fotbal Ladislau Boloni, fie ea și de doar câteva minute, este un eveniment, în condițiile în care interlocutorul este acum antrenor la o echipă de club din Belgia, iar timpul său este extrem de bine calculat. Dar, vorba cunoscută deja, cine nu insistă, nu reușește, a fost valabilă și pentru mine în acest caz…

A.B.: Domnule Boloni, este o mare bucurie să vă am interlocutor! Echipa Revistei Junior Sport desfășoară, de ceva timp, o caravană națională, iar prima oprire a fost în județul Mureș și aici vom realiza o ediție specială a Revistei Junior Sport, în care vom promova sportul mureșean de odinioară și actual. Dvs. sunteți desemnat să fiți promovat chiar și pe coperta publicației noastre! În acest sens v-am contactat și sunt onorat să am ca interlocutor un om care, pentru această zonă țării reprezintă foarte mult, iar pentru întreaga Românie, un nume cu rezonanțe speciale în istoria și actualitatea fotbalistică. Pentru început, aș vrea să să-mi spuneți care sunt gândurile dumenavoatră despre Târgu Mureș, orașul în care, la 11 martie 1953 vă nășteați?

L.B.: Ce pot să vă spun? Un om care se naște în aceste oraș, nu poate să spună, desigur, decât lucruri frumoase. Fiecare om din România spune lucruri frumoase despre orașul în care a apărut pe lume, că doar este orașul cel mai iubit, nu? Așa este, de exemplu, Craiova pentru un om din Craiova, ori Timișoara pentru cel din Timișoara. Pentru mine, orașul acesta Târgu Mueș a fost și este este un loc special pentru că eu am trăit acolo mereu în liniște. Târgul Mureș este un oraș tihnit, care nu este agitat, iar calitatea raporturilor dintre oameni este una specială. Spre deosebire de alte orașe, unde domină zarva, petrecerile și tot felul de evenimente marcate cu mare zgomot, la noi în oraș, cel puțin pe vremea mea, era tihnă, iar oameni trăiau într-un loc unde suveran era calmul, unde domina atmosfera liniștită, iar relațiile dintre oameni erau mult mai calde, mai apropiate. Cum să vă spun dvs., un om din Târgu Mureș nu este mai deștept, neaparat mai frumos, dar este unul special. Așa am simțit eu mereu și eram tare mântru pentru asta. Domnul Bunescu, cunoașteți orașul Târgu Mureș? Pentru noi, el era cel mai frumos, cu clădirile sale renumite, precum Prefectura, apoi Teatrul vechi, ori Palatul Culturii,  Sala Oglinzilor…Sunt lucruri care nu se găsesc oriunde. Mă gândesc mereu la facultatea mea unde se ajungea pe o stradă aparte. Apoi, mai este drumul până în Piață…Sigur, mai sunt multe lucruri de refăcut, dar pentru mine, orașul Târgu Mureș este cel mai frumos!

La Timișoara este un climat bun pentru afaceri, Craiova este cu mult zbucium, nu mai vorbesc de București din acest punct de vedere, iar orașul Cluj Napoca are un aer aristocrat. În această linie, Târgu Mureș este…special.

A.B.: Antrenați o echipă de fotbal din Belgia acum. Dar, în afară de fotbal, vă întreb în numele cititorilor publicației Junior Sport Mureș, cu ce vă mai ocupați, ce face, în general, domnul Boloni?

L.B.: Pot să vă spun că acum lucrez la o carte. Este vorba despre… mine. Am terminat primele 200 de pagini și am ajuns cu istoria mea la meciul cu Italia. Nu știu dacă știți…

A.B.: Da, sigur, nu se poate uita așa ceva! A fost un meci România- Italia, jucat pe Stadionul „23 August” din București (actualmente Arena Națională). România a câștigat cu scorul de 1-0, în fața echipei italiene, care era, la acea vreme, campioană mondială.

L.B.: Da, apoi vine perioada în care am fost fotbalist la formația „Steaua București”.

A.B.: Iar apoi ați început activitatea de antrenor…

L.B.: Da, dar cartea se va referi numai la activitatea mea de jucător de fotbal. Eu asta povestesc în acest volum, nimic altceva.

A.B.: Vă mulțumesc. Vă urez să fie aveți rezultate bune în campionatul de fotbal al Belgiei, patronii să fie mulțumiți, jucătorii să fie bine, iar dumneavoastră satisfăcut.

L.B.: Sănătatea este cel mai mare bun. Am călătorit mult și am ajuns la această concluzie, sănătatea este pe primul loc.

A.B.: Sigur, în calitate de medic, știți mai bine care este rolul sănătății.

L.B.: Să fim toți sănătoși, să avem toți liniște în familiile noastre. Aceasta este cea mai importantă.

A.B.: Atunci, numai bine pentru familia dumneavoastră!

L.B.: Mulțumesc asemenea!

Interviu realizat de Aristotel Bunescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *