Junior Sport – proiect național, prima oprire Mureș

Ediții locale-jud Mureș

Asociația Junior Sport* are plăcerea să vă aducă la cunoștință proiectul Junior Sport – cel mai complex proiect de educație și cultură sportivă pentru copiii din România, manifestat atât prin organizarea de evenimente de promovare sportivă și prin editarea și tipărirea Revistei JUNIOR SPORT – prima și unica revistă din România de promovare a sportului juvenil, cât și prin dezvoltarea platformei online www.juniorsport.ro, dar și prin canalul youtube Revista Junior Sport. Revista JUNIOR SPORT este distribuită gratuit, la nivel național, direct în școlile gimnaziale și colegiile cu clase gimnaziale, dar și în cadrul evenimentelor pe care Asociația JUNIOR SPORT le inițiază sau la care este partener. Din august 2017, proiectul Junior Sport a devenit un proiect cu adevărat național, prin demararea unei caravane naționale, în cadrul căreia vom realiza o amplă promovare sportului local, din fiecare județ. Prima caravană este desfășurată, în prezent, în județul Mureș. Asociația JUNIOR SPORT, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, realizează Revista JUNIOR SPORT – Mureș, ediție dedicată exclusiv promovării mișcării sportive, în special a celei juvenile, din județul Mureș și în care sunt promovate marile valori ale sportului românesc originare din această parte a țării, iar distribuția va avea loc în școlile din județul Mureș. Independent de realizarea revistei, pe parcursul caravanei (august 2017-februarie 2018), realizăm o promovare online, pe pagina Revista JUNIOR SPORT, unde am creat un eveniment numit Revista Junior Sport – Mureș. Aici postăm zilnic aspecte din viața sportivă a județului (ex: reportaje și interviuri scrise și filmate, știri, cronici de evenimente etc). Același lucru facem și pe portalul web al proiectului www.juniorsport.ro.
9 decembrie 2017 – Ziua Excelenței Sportului Mureșan!!!!
La inițiativa Asociației Junior Sport și în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Trima Events (manager events & PR pentru proiectele inițiate de Asociația Junior Sport) organizează, în data de 9 Decembrie 2017, de la ora 14.00, la Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, Gala de premiere „Născut pentru sport”, eveniment în cadrul căruia se vor oferi, cu sprijinul unor mari personalități ale sportului românesc, 35 de trofee campionilor mureșeni seniori (de odinioară și din prezent), cât și juniorilor de excepție din județul Mureș. De asemenea, în cadrul evenimentului, va avea loc lansarea oficială a Revistei Junior Sport Mureș, publicația dedicată promovării mișcării sportive la nivel de juniori din județul Mureș și în care vor fi promovate și marile valori ale sportului românesc originare din această parte a țării. În aceeași zi, începând cu ora 16.30, la inițiativa Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș, sub titulatura “Gala Sportului Mureșean”, vor fi premiați sportivii legitimați în județul Mureș, cu rezultate deosebite în 2017 la Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice, Naționale, Cupe Mondiale și Europene sau Jocuri Universitare. Câștigătorii vor fi desemnați în baza unui clasament de final de an întocmit pe baza unui punctaj elaborat de Ministerul Tineretului și Sportului, la categoriile seniori, juniori și speranțe. De asemenea, vor fi premiați cei mai buni antrenori, precum și cele mai bune echipe. Împreună, cele două evenimente, vor scoate în evidență atât istoria sportului din județul Mureș cât și sportivii care au realizat și realizează performanțe la cele mai înalte niveluri reprezentând astfel adevărați ambasadori ai județului Mureș în țară și în străinătate. Între cele două gale de premiere, Asociația Junior Sport și Direcția Județene pentru Sport și Tineret Mureș vor organiza un “Concert” al sportului mureșean, în cadrul căruia micii sportivi de la cluburile din județul Mureș, vor prezenta frumoase demonstrații, în prezența unor mari nume ale sportului românesc (originare din acea zonă și nu numai).

Prezentare Revista Junior Sport Mureș – ediția tipărită

Sub titulatura JUNIOR SPORT, revista (format A4, full color, minim 88 de pagini – cea dedicată județului Mureș are 100 de pagini – coperti plastifiate lucios) vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi sau amatori de sport, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o dezvoltare fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică şi sport de performanţă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac mai bine cunoscute performanțele sportive.. Suntem convinşi că, având alături de proiectul nostru cât mai mulți susţinători, vom putea genera un interes crescut în rândul celor mici să înveţe ce înseamnă cu adevărat performanţa, atât în sport, cât şi în viaţă. Revista JUNIOR SPORT este distribuită gratuit în școli, creând, în acest spațiu, totodată campanii de promovare a sportului și educației fizice în rândul copiilor, juniorilor și tinerilor, cum a fost cea numită ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, ajunsă deja la cea de-a III-a ediție (ca exemplificare a se vedea aceste linkuri:
https://www.youtube.com/watch?v=2kdFAZ4GVkQ&t=10s, https://www.youtube.com/watch?v=gnm14Qd8U3c&t=5s
În cadrul acțiunii ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, mari sportivi susțin, fiecare dintre ei, la câte o școală, ora de educație fizică și sport, în finalul căreia vorbesc celor mici despre frumusețea și importanța sportului în general, dar și despre ce a însemnat și înseamnă pentru ei sportul care i-a consacrat. În plus, aceștia încearcă să prezinte profesorilor curenți de sport metode noi de pregătire fizică, mai ales cele specifice sporturilor din care provin. Practic, ora de educație fizică și sport este o lecție deschisă atât pentru elevi, cât mai ales pentru profesori. Cu această ocazie, elevii primesc, gratuit, Revista Junior Sport. Așadar, sportivii promovează beneficiile educației fizice și sportului în rândul copiilor si juniorilor și aduc plus valoare pregătirii profesorilor de sport. Din dorința de a ajunge la copii, direct în scoli, cât mai multe exemplare, Asociația JUNIOR SPORT a decis să realizeze Revista Junior Sport și în ediții județene, astfel încât și alți copii din țară să beneficieze de acest proiect unic în România. La fel ca și în București, și Revista Junior Sport – ediția dedicată exclusiv județului Mureș, o vom distribui în școlile din județul Mureș, în cadrul unei astfel de acțiuni, la care vor participa mari campioni născuți în această zonă a țării sau care își desfășoară activitatea aici (perioada ianuarie-februarie 2018).
Acțiunea ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” face parte din suita de evenimente pe care Asociația Junior Sport le inițiază, de peste 6 ani, în cadrul campaniei permanente “TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”
După ce parcurgeți acest material și vă veți putea face o idee cine suntem și ce am realizat și mai ales ce dorim să realizăm, sperăm să ne fiți alături în acest demers unic de promovare. Important să reușim să ducem mesajele noastre, în cea mai bună și eficientă formulă, la cât mai mulți copii. Revista Junior Sport – Mureș va fi editată și tipărită, în prima sa ediție, în 8000 de exemplare, care vor fi distribuite GRATUIT în școlile din județul Mureș.
Consiliul Județean Mureș este partener principal al proiectului Junior Sport – Mureș, în toată complexitatea sa – Revista Junior Sport Mureș (ediția tipărită și cea online), Gala de premiere „Născut pentru sport” și acțiunea ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, iar susținători sunt următoarele instituții: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, dar și Asociația Sportul pentru Toți Reghin (aceasta din urmă va fi organizator al acțiunii ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”.
Parteneri media ai proiectului Junior Sport – Mureș sunt, cel puțin până în acest moment, Agerpres România și Ardealul TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *