Asociația Club Sportiv Touche

Legitimația de club

Asociația Club Sportiv Touche este un club sportiv de scrimă, înființat în anul 2016, care are ca scop activitatea sportivă de performanță.

Asociația Club Sportiv Touche promovează scrima – arma sabie, în rândul copiilor cu vârsta peste 7 ani și își desfășoară activitatea în Orașul Buftea. Antrenamentele au loc în sala de sport a Liceului Tehnologic “Dumitru Dumitrescu” (Sos. București-Târgoviște nr. 135, Buftea) și în sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr. 2 (Str Știrbei Vodă nr. 22, Buftea).

Asociația Club Sportiv Touche acordă posibilitatea copiilor bufteni de a practica scrima în scopul îmbunătățirii stării generale de sănătate fizică și psihică, a spiritului de fair-play, al socializării în scopul integrării în societate ca membru activ. Clubul are ca obiectiv principal dezvoltarea performanței sportive prin identificarea și valorificarea tinerelor talente și aducerea unui aport semnificativ în educația copiilor și formarea lor ca oameni cu principii și valori frumoase.

Beneficiile pe care scrima le are asupra copiilor sunt numeroase. Deși este un sport foarte solicitant din punct de vedere fizic, dezvoltă armonios corpul și dezvoltă foarte multe abilități motrice (rezistența, viteza în toate formele ei, coordonarea, agilitatea, suplețea, reflexele, forța, echilibru, etc), fiind un sport foarte complex. Scrima este considerată șahul în miscare, astfel ca psihicul are o însemnătate extraordinară și se dezvoltă continuu. Scrima ajută creșterea capacității de concentrare, care va ajuta copilul și la școală, în gestionarea propriilor emoții, dezvoltă gândirea strategică și disciplinează copilul. Sabia este cea mai dinamică armă a scrimei și dezvoltă capacitatea de a lua decizii rapide și de a găsi soluții potrivite în orice situație.

Unul dintre proiectele de suflet inițiate și organizate de către acest club este Touche Cup Buftea, competiție internatională de sabie pentru copii – individual feminin și masculin, la trei categorii de vârstă – U9, U11 și U13 – reunind la start sute de mici sportivi de la 23 de cluburi din România, dar și din Bulgaria, Grecia și Spania, eveniment sportiv ce are loc, anual, la Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din Orașul Buftea.

Palmares sportiv

Popa Mara-Loc 6 la Etapa de Circuit European CGS CUP Atena 2019

Paparoiu Iris-Loc 8 la Etapa de Circuit European CGS CUP Atena 2019

Militaru Alexia-medalia de argint la Campionatul Național de Copii 2018 

Soare Călin-medalia de argint la Campionatul Național de Copii 2018

Nica Daria-medalia de bronz la Campionatul Național de Copii 2018

Oarga Teodora-medalia de aur la Etapa de Circuit European Sofia U12, 2018, medalia de bronz la Campionatul Național de Copii 2017, locul 7 la Etapa de Circuit European CGS CUP Atena 2019

Pelin Briana-medalia de aur la Etapa de Circuit European Sofia U10, 2018 și locul 6 la Etapa de Circuit European CGS CUP Atena 2019

Căpățînă Sebastian-medalia de argint la Campionatul Național de Copii 2017 și locul 7 la CGS Cup 2019, etapa de Circuit European

Dulgheru Daniel-medalia de argint la Campionatul Național de Copii 2016

Dinu Crina-medalia de argint la Campionatul Național de Copii 2016.

Text & Foto Acs Touche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *