Programele de educație alternativă prin sport, după modelul proiectului suedez „Hela Malmo”, proiect premiat de Casa Regală din Suedia, au fost introduse, în anul 1995, în România de

Ediții locale-jud Mureș

ASC Labradors 

Infrastructura

Cel care a avut această initiativă și le-a și coordonat, a fost fostul baschetbalist Dragos Curtifan, ulterior fondator ASC Labradors. Compania Three Pharm SRL a construit prima sală multifuncțională de competiții sportive din Târgu Mureș, din fonduri 100% private, iar ASC Labradors a primit-o în administrare, pentru a oferi mureșenilor proiecte de educație alternativă prin sport. Sala este construită conform normativelor în vigoare, cu fluxuri operaționale-modularitate-design, inspirate din Scandinavia, respectiv pereți capitonați, pentru siguranța sportivilor, umiditate și temperatură automat controlată, dar în acelasi timp dotată și cu echipamente sportive premium și condiții igienico-sanitare impecabile, pentru respectul față de sport. Sala de competiții sportive este rapid convertibilă în gym, aici fiind, de fapt, cel mai funcțional gym din Târgu Mureș, ce are o suprafață utilă de 800 mp, o înălțime de 9 metri pentru confortul sportivilor. Punctul forte al sălii este însă parchetul profesional considerat unic în România, parchet elastic, antimicrobian omologat de FIBA Level 1).În afara de sala de sport, ASC Labradors mai dispune de o cabană de agrement în Complexul Weekend, care are restaurant, terasa, piscină, sală de ședințe, sală de relaxare etc. pentru activități conexe sportului!

Echipa multidisciplinară

ASC Labradors beneficiază de un personal specializat, menit să conducă la buna funcționare a clubului, dar și a infrastructurii de care dispune. Clubul este structurat pe departamente, în așa fel ca instructorii și antrenorii să se concentreze pe partea de planificare sportivă etc. Echipa care răspunde de programele socio-sportive este formată din: Bianca Moldovan – nutriționist-dietetician licențiat, Ramona Pop și Dalma Papp – psihologi licențiati, Pálfi Tünde Eugen și Eugen Canceroschi – antrenori în devenire și Dan Curtifan – absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UMF Târgu Mureș, Dragoș Curtifan – antrenor cordonator programe sportive.

Clubul ASC Labradors funcționează după o viziune, misiune, valori, încă de la înființare. Un vechi proverb japonez spune că viziunea fără acțiune înseamnă a visa cu ochii deschiși, dar acțiunea fără viziune e un coșmar. Labradors nu promite, face! Deocamdată trăim, aproape în exclusivitate, din taxele lunare ale abonaților și am trecut testul suprem: am investit banii noștri în acest proiect (SC Three Pharm SRL & ASC Labradors), un milion de euro, pentru că avem încredere în ceea ce facem. Așa cum orice spațiu dedicat sportului ar trebui sa fie o oază de sănătate, am investit cu gândul la sportivi! Ne facem treaba corect și oferim condiții de pregătire excelente. Parteneri de viitor? Ne-am propuns să creem o comunitate în jurul conceptului de sport și mod de viață sănătos, iar acum, când administrativ suntem pregătiți, vom aborda și proiecte de sport de performanță, cu parteneri din lumea sportului și nu numai. Ne-am impus standarde înalte și ne vom implica doar în proiecte premium, de termen lung, să facem față, la nivel național și internațional. Dacă am găsi susținători și pe proiectele sportive, am putea asigura antrenamente mai multor copii, pentru a ne extinde baza de selecție…care este o condiție obligatorie pentru a reuși în sportul de performanță!

(Dragos Curtifan, fondator ASC Labradors)

Toți cei care doresc să construiască proiecte comune cu SC Three Pharm SRL & ASC Labradors, sunt invitați să viziteze pagina web: www.labradors.ro și să ne contacteze via e-mail: office@labradors.ro. WE BELIEVE IN SPORT-WISE LIFE-STYLE! GO LABRADORS!”

Text & Foto: Dragoș CURTIFAN

(Acest material va fi publicat în Revista Junior Sport Mureș)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *