Cupa Născut pentru Sport

Campanii & Proiecte

Asociația Junior Sport a realizat, până acum, două ediții ale acțiunii numite generic Cupa Născut pentru Sportcea mai mare selecție de identificare a talentului nativ la sport, în rândul copiilor din București și județul Ilfov. Dacă la prima ediție – ce a avut loc în 2016 – s-a făcut selecția pentru tenis și fotbal, la cea de-a II-a – ce a avut loc în 2019 – s-a făcut selecția doar la tenis. Iată, în rândurile ce urmează, câteva detalii despre această acțiune.

Cupa Născut pentru Sport” (ediția I)

Data: 2 iulie 2016

Loc de desfășurare: Centrul Național de Tenis (pentru selecția de tenis) și Baza sportivă Herăstrău Football (pentru selecția de fotbal)

Inițiator: Asociația Junior Sport

Organizator: Trima Events

PR & Media: Tudor Communication

Parteneri principali: Federaţia Română de Tenis şi Federația Română de Fotbal

Partener oficial: Ministerul Educației Naționale

Susținător: Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București

La Cupa Născut pentru Sport (ediția I) cea mai mare selecție simultană de identificare a talentului nativ la tenis și fotbalau participat copiii între 5-9 ani, nepracticanți de sport. Ca parte a campaniei permanente TRIMITEȚI COPIII LA SPORT”, inițiată de către Asociația Junior Sport, selecţia a fost realizată după rigori standard de identificare a talentului nativ la cele două sporturi, de către antrenori profesioniști de la cluburile sportive partenere, sub privirile unor nume mari ale sportului românesc. La selecția de fotbal, copiii l-au putut cunoaşte pe Sorin Paraschiv (fost jucător al Stelei), iar la tenis, vedetele care au fost alături de viitorii campioni au fost Victor Hănescu și Alexandra Dulgheru. Cei mai talentați 12 copii care au câștigat selecția simultană și implicit au câștigat  Cupa Născut pentru Sport – 6 la tenis și 6 la fotbal – au fost premiați cu accesorii și obiecte vestimentare specifice sportului ales – rachete de tenis (oferite de Federația Română de Tenis), mingi de fotbal (oferite de Federația Română de Fotbal), echipament sportiv complet adecvat pentru tenis și fotbal (oferit de compania ANCADA – sponsorul principal). Cei 12 câștigători ai selecției au mai primit cursuri gratuite, sub forma unor burse de un 1 an, de la cluburile sportive care au realizat selecția. Practic, în total, au fost acordate 6 burse la fotbal pentru băieți (câte o bursă pentru fiecare sector al Capitalei), oferite de către Academia de Fotbal Sport Team (au preluat 3 dintre câștigători) și Clubul Chelsea București (au preluat 3 dintre câștigători) și 6 burse la tenis pentru fete și băieți (câte o bursă pentru fiecare sector al Capitalei), oferite de Club Sportiv Politehnica, TC2000 Academia de Tenis Sever Dron, Asociația Tennis Team București, Asociația Club Sportiv Gauzin Moraru Tennis, Daimon SC București și AS CS Tenis Masters.

A se vedea pe aceste linkuri aspect de la această acțiune: 
https://www.facebook.com/events/854547307983194/

https://www.facebook.com/events/232845350430329/

Cupa Născut pentru Sport” – ediția a II-a

Data: 21 septembrie 2019

Loc de desfășurare: Centrul Național de Tenis

Inițiator: Asociației Junior Sport

Organizator: AMA Events

Parteneri principali: Federaţia Română de Tenis şi Federația Română de Fotbal

Partener oficial: Ministerul Educației Naționale

Sponsor: E-tennis (companie de echipament sportiv specializată doar pentru tenis)

La Cupa Născut pentru Sport (ediția a II-a) – cea mai mare selecție simultană de identificare a talentului nativ la tenis  – au participat copiii între 5-8 ani, nepracticanți de sport. Ca parte a campaniei permanente TRIMITEȚI COPIII LA SPORT”, inițiată de către Asociația Junior Sport, selecţia a fost realizată după rigori standard de identificare a talentului nativ la cele două sporturi, de către antrenori profesioniști de la cluburile sportive partenere, sub privirile unor nume mari ale sportului românesc. Acest eveniment a beneficat de o amplă promovare, campanie realizată cu mari nume ale sportului alb (cum ar fi Simona Halep, Georgia Crăciun, Alexandra Dulgheru), dar și de mici campioni ce promit să aibă o frumoasă carieră în acest sport (cum ar fi Alexandru Mihai Coman sau Maria Sara Popa – ambii number one la tenis în Europa). Cu toții au îndemnat copiii să se înscrie în selecție.

Concret, în această acțiune, la fel ca și la prima ediție, Federația Română de Tenis (în calitate de  partener principal), alături de Asociația Junior Sport (în calitate de initiator),  au cheamat copiii din București și județul Ilfov, cu vârsta între 5 și 8 ani, nepracticanți de sport (nelegitimați), la cea mai mare selecție de identificare a talentului nativ la tenis, la Centrul Național de Tenis București, în data de 21 septembrie 2019.

Federația Română de Tenis a colaborat, pentru această selecție, cu 7 cluburi sportive (câte un club din fiecare sector al Capitalei și unul din județul Ilfov), iar reprezentanții acestora, alături de specialiștii desemnați de către partenerul principal, au selecționat, dintre toți participanții înscriși la selecție, pe cei mai talentați 21 de copii – câte 3 din fiecare sector și 3 din județul Ilfov. Ulterior, fiecare dintre cele 7 cluburi a oferit, celui mai bun copil din cei 3 selecționați, o bursă pentru un an, iar celorlalți 2 le-a oferit un discount de susținere, pentru a putea să-și înceapă activitatea sportivă la acel club. În plus, cei 21 de copii selecționați au primit, din partea Federației Române de Tenis și a sponsorului, medalii și numeroase premii surpriză, iar 7 cei mai buni dintre ei au primit și Cupa Născut pentru Sport!

Ca și la prima ediție, selecția a durat o zi și a avut loc, spre bucuria copiilor și părinților, sub privirile unor mari campioni ai tenisului românesc, invitați de către Federația Română de Tenis. Setul de teste și probele de selecție, mijloacele prin care se va face selecția, dar și materialele necesare desfășurării selecției, vor fi puse la dispoziție de Federația Română de Tenis. Cele 7 cluburi sportive participante la Cupa Născut pentru Sport au fost următoarele: Tenis Prim Club, ACS Tenis Masters, Daimon Sport Club, ACS Politehnica, Tenis Club 2000, AS Club Elite Tenis, Acs Tennis Team Bucuresti.  

Ambele ediții ale evenimentului Cupa Născut pentru Sport fac parte din campania permanentă “Trimiteți copiii la sport”, campanie inițiată, în urmă cu 9 ani, de către Asociația Junior Sport.

Partener media al Cupei Născut pentru Sport au fost: Revista Născut pentru Sport, dar și AGERPRES România, ca urmare a parteneriatului dintre această companie de și Asociația Junior Sport, pentru toate proiectele inițiate de asociație la nivel național.

A se vedea aici aceste mesaje ale tenismenilor, dar și impresii de la selecția organizată în 2019:

https://www.facebook.com/events/530114767728492/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *