Volkswagen Bucharest HALF MARATHON 2019 aliniază la start peste 18.000 de participanți din 75 de țări!

Evenimente sportive

Volkswagen Bucharest HALF MARATHON, evenimentul sportiv inițiat și organizat de Asociația Bucharest RUNNING CLUB (asociație condusă de marea campioană Valeria Răcilă van Groningen) și ajuns, în acest an, la cea de-a 8-a ediție, va avea loc în intervalul 11-12 mai. La start, în Piața Constituției, se vor alinia 18.000 de participanți din peste 75 de țări! Volkswagen Bucharest HALF MARATHON, aplică, în acest an, pentru certificarea Bronze Label acordată de IAAF(Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism).

Restricții rutiere

Pentru buna desfășurare a evenimentului, s-au făcut anumite restricții rutiere, aplicate astfel:

Sâmbătă, 11 mai

  • Bdul Unirii (ambele sensuri) între bdul Libertății și bdul I.C. Brătianu și bretelele adiacente Pieței Constituției, între orele 06.30-19.00;
  • bdul Libertății între Calea 13 Septembrie și bdul Națiunile Unite între orele 07.00-19.00;
  • bdul Libertății (benzile 2 și 3) între bdul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie între orele 07.00-19.00;
  • bdul Libertății între breteaua Parchetului General și Ministerul de Finanțe începând cu orele 19.00-până la orele 16.00 a zilei de 12 mai 2019
  • bdul Libertății între bdul Națiunile Unite și Splaiul Independenței (ambele sensuri) începând cu orele 18.00-până la orele 16.00 a zilei de 12 mai 2019;
  •  bdul Libertății între bdul Națiunile Unite și breteaua Parchetului General (banda 2 și 3) începând cu orele 18.00-până la orele 16.00 a zilei de 12 mai 2019.

Traseele competițiilor de sâmbătă, 11 mai, precum și orele de start:

Cursa Populară, începând cu ora 09:00: START se va din Piaţa Constituţiei-breteaua Parchetului General-dreapta pe bd. Unirii, până la intersecția cu bd I.C. Brătianu (întoarcere înainte de intersecție), iar returul va fi pe bdul Unirii-breteaua Ministerului de Finanțe-dreapta pe bd. Libertății până la intersecția bdul Națiunile Unite-bdul Libertății pâna la intersecția Calea 13 Septembrie-bd.Libertății-dreapta breteaua Parchetului General-SOSIRE.

Înainte de acest start, la ora 08.50, se va da startul pentru persoanele cu dizabilități.

Cursa Adolescenților, începând cu ora 10:30: START din Piaţa Constituţiei, breteaua Parchetului General, dreapta bd. Unirii, până la intersecţia cu bd I.C. Brătianu (întoarcere înainte de intersecție)-retur pe bd Unirii-breteaua Ministerului de Finanțe-dreapta bdul Libertății pâna la intersecția bdlui Națiunile Unite-bdul Libertății pâna la intersecția Calea 13 Septembrie-bdul Libertății-dreapta breteaua Parchetului General-SOSIRE.

Adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani vor concura pe o distanță de 2,5 km. Participanţii se pot înregistra la Sport Expo DOAR și în ziua cursei, în funcţie de programul oficial. Alergătorii înregistraţi online îşi vor ridica kit-ul de participare în ziua cursei, până la ora 10.00 am. Kit-urile rămase nesolicitate, pentru care nu există participanţi înregistraţi, se vor distribui la ora 10.00 am, celor prezenţi şi care vor dori să alerge.

Cursa Copiilor între orele 12:30-17:00 (pe categorii de vârstă): START din Piaţa Constituţiei, breteaua Parchetului General, dreapta pe Bd. Unirii, până la prima trecere pentru pietoni pentru copii până la 9 ani și întoarcere la a doua trecere pentru pietoni penru copii cu vârsta până la 13 ani-retur pe celălalt sens al bdului Unirii-breteaua Parchetului General-SOSIRE.

La această cursă participă toți copiii cu vârste cuprinse între 0-12 ani, fiecare categorie de vârstă și gen va avea start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-12 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinți. Numărul maxim de participanți în cadrul Curselor Copiilor este 3600, iar pentru fiecare categorie de vârstă și gen nu vor concura mai mult de 500 de copii. Această cursă este SOLD OUT. Cursele Copiilor McDonald’s sunt gratuite. Pentru Cursa Copiilor, kiturile de participare se pot ridica în dimineața cursei, începând cu orele 7:00, din Sport Expo (Piața Constituției), iar cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere. Bucharest RUNNING CLUB anunță organizarea Curselor Copiilor în mod necompetitiv, pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament.

La sfârșitul Curselor Copiilor Mc Donald’s va fi organizată o tombolă iar înscrierea se va face în ziua concursului prin completarea talonului de participare și depunerea lui în urna de pe scenă amplasată în Piața Constituției. Fiecare categorie de vârstă și de gen are alocată o urnă specială. Tombolele se desfăşoară în data de 11 mai, în intervalul orar 13:00-16:00, separat pentru fiecare categorie de varsta si de gen.Primele 5 școli și primele 5 licee/colegii cu cei mai mulți participanți vor fi premiate cu echipamente sportive oferite de McDonald’s.

Toți copiii prezenți se pot distra și pot face sport pe circuitul de trambuline, tiroliene si saltele oferite de McDonald’s pe toata durata zilei de sâmbătă, 11 mai în Piața Constituției. Cei mici sunt așteptați după terminarea curselor în spațiul de joacă interactiv pentru copii îngrădit cu jocuri și gonflabile puse la dispoziție de World Class România.

Duminică, 12 mai

Începând cu ora 04.00 se va face delimitarea culoarelor sportive și cele pentru urgențe cu garduri și bandă de către organizator, fără închiderea traficului rutier;

  • bdul Unirii (ambele sensuri) între bdul Libertății și bdul I.C.Brătianu și bretelele adiacente Pieței Constituției, între orele 06.30-16.00;
  • bdul Libertății între Calea 13 Septembrie și bdul Națiunile Unite între orele 06.30 – 16.00;
  • bdul Libertății între bdul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie (benzile 2 și 3) între orele 06.30-16.00.
  • pe traseele curselor de 10km Individual și 21 km precum și pe străzile care acced în acestea în intervalul orar 07.30-15.00.

Traseele competițiilor de duminică, 12 mai, precum și orele de start:

Cursele de Semimaraton-cursele competitive pentru adulți. În această zi vor lua startul alergătorii de la cursele de 21 km OMV Petrom, Ștafetă Greenfield-formate, la această ediție, din echipe de câte 3 alergători (6.5km+7km+7,6km) și 10k Vodafone.

Startul se va da începând cu ora 09:00: START-Bd. Libertăţii  (segmentul cuprins între Splaiul Independenței și Bd. Națiunile Unite), dreapta pe Splaiul Independenței, Piața Națiunile Unite, stânga traversare podul Națiunile Unite, stânga pe Splaiul Independenței (la intersecția cu Calea Victoriei se face schimbul 1 de ștafetă), până la podul Hașdeu-dreapta pe str.Vasile Pârvan-str. Berzei-str. Buzești-dreapta pe bretea-Piața Victoriei-stânga Șos. Kiseleff până în apropiere de Piața Arcului de Triumf-retur pe Șos. Kiseleff până la Piața Victoriei (în Piața Victoriei se face schimbul 2 de ștafetă)-Calea Victoriei-dreapta str. Știrbei Vodă–stânga str. Ion Câmpineanu-dreapta Calea Victoriei-Piața Națiunile Unite-dreapta pe bdul Națiunile Unite-stânga pe bdul Libertății-Piața Constituției-SOSIRE cursa de 10 km, continuare pentru 21 km pe bdul Libertății-stânga pe breteaua Parchetului General-dreapta bdul Unirii-Piața Alba Iulia-bdul Decebal-Piața Hurmuzachi-bdul Basarabia-întoarcere în apropierea stadionului Național Arena-bdul Basarabia-Piața Hurmuzachi-bdul Decebal-Piața Alba Iulia-bdul Unirii-dreapta breteaua Ministerului de Finanțe-stânga bdul Libertății- Piața Constituției SOSIRE.

La ora 08.45 se va da startul pentru persoanele cu dizabilități.

Participanții deja înregistrați sunt așteptați să își ridice kit-urile de la Sport Expo, spațiul special amenajat în Piața Constituției. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere sâmbată 11 mai, între orele 11:00-20:00, când se pot înscrie și/sau ridica kit-uri precum și duminică, 12 mai, în intervalul orar 07:00-07:30 (doar cei care sosesc in București în dimineața competiției).

Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse. Campionii din clasamentul general de la cursele de 21 km OMV Petrom, 10 km individual Vodafone și Ștafetă Greenfield vor primi premii în bani iar caștigătorii de la categorii de vârste vor primi produse și servicii. Ca în fiecare an, pentru distanţa de semimaraton-21,097 km vor fi prezenți și alți alergători de elită din Kenya, Maroc și Etiopia.

Duminică arterele de circulație vor fi redeschise traficului rutier secvențial, în funcție de poziția ultimului alergător care se încadrează în timpul regulamentar al competiției.

Sunt recomandate următoarele rute ocolitoare:

-Pentru relația sud-nord (nord-sud) se poate face trecerea prin pasajul Unirea-bdul I.C.Brătianu-Piața Universității-Piața Romană-Piața Victoriei-bdul Aviatorilor-Piața Charles de Gaulle-Bdl Prezan-Piața Arcului de Triumf, Șos. Kiseleff-Piața Presei Libere sau bdul Aviatorilor-continuare către bdul Aerogarii-DN 1;

-Șos. Mihai Bravu-Pasajul Muncii-Pasajul Bucur Obor-Șos. Ștefan cel Mare sau Șos. Viilor-Șos. Progresului-Șoseaua Grozăvești-Pasajul Basarab-Șos. Ion Mihalache-Piața Arcului de Triumf;

-Șos. București Ploiești-Șos. Kiseleff -Piața Arcului de Triumf-bdul Prezan-bdul Aviatorilor-Piața Victoriei-Piața Romană-Piața Universității-bdul I.C.Brătianu-Pasajul Unirea;

-Șos. Bucuresti Ploiești-bdul Aerogării-str. Aviator Alexandru Șerbănescu-bdul Barbu Văcărescu-Șos. Ștefan cel Mare-pasajul Bucur Obor-Șos. Mihai Bravu-Pasajul Muncii-Șos. Mihai Bravu-Calea Văcărești;

Pentru relația vest-est se recomandă prin Pasajul Unirii, Pasajul Victoriei sau Pasajul Basarab folosind rutele:

– bdul Regina Maria-str. 11 Iunie-bdul Mărășești-bdul Dimitrie Cantemir-Pasajul Unirea- bdul ICBrătianu-Piața Universității-bdul Carol ;

-Șos. Nicolae Titulescu-Pasajul Victoriei-bdul Iancu de Hunedoara-Șos. Ștefan cel Mare;

-Șos. Grozăvești sau Vasile Milea-Pasajul Basarab-bdul Banu Manta-bdul Ion Mihalache- bdul Alexandru Averescu-Piața Arcului de Triumf-bdul Constantin Prezan-Calea Dorobanților-Șos. Ștefan cel Mare.

Restricțiile rutiere și segmentele supuse acestor restrictii cât și rutele alternative vor fi preluate de cele mai importante aplicații de mobilitate, Waze și TomTom. Bucharest RUNNING CLUB şi Comunitatea Waze România se află în al patrulea an de parteneriat. Experienţa dobândită în urma evenimentelor anterioare face ca aplicația să ofere în timp real inchiderile și deschiderile traficului gradual, pe măsură ce traseul de alergare este eliberat.

Hărțile traseelor competiției pot fi accesate pe:

Workshop-ul Eat.Train.Run

Conferința de presă și workshop-ul Eat.Train.Run-ediția a II-a

În data de 10 mai a fost organizată conferința de presă pentru lansarea celei de-a opta ediții a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON, prilej cu care au luat cuvântul, Anelise Moldovan-Marketing & Communication Manager, Volkswagen, Porsche România, Sergiu Petre, Corporate Brand Manager, OMV Petrom, Ramona Ciocodei-Communication Manager, McDonalds România, Ionuț Ionescu-Marketing Manager, Kvantumsport, Răzvan Ionescu-Director Marketing, Impact Developer & Contractor S.A. alături de Valeria Răcilă van Groningen-președinte Bucharest RUNNING CLUB. Moderatoarea evenimentului a fost Sonia Argint Ionescu, realizator TVR și fondator doer.ro. Conferința de presă a fost urmată de cea de-a doua ediție a workshop-ului Eat.Train.Run, care a fost structurat pe  două segmente – unul care se adresează în special participanților la cursele lungi și unul care se adresează părinților care își doresc să își îndrepte copiii către alegerea unui stil de viață sănătos, ce include și practicarea sportului. Vorbitorii prezenți au fost specialiști din diverse domenii (cardiolog, medic sportiv, psiholog sportiv, nutriționist, kinetoterapeut, psihoterapeut, antrenor de atletism pentru adulți și pentru copii, ș.a) care au susținut stilul corect de viață și de alergare.

Conferința de presă poate fi vizionată, în integralitate pe acest link:

Workshop-ul Eat.Train.Run – modulul dedicat părinților de copii sportivi – poate fi vizionat, aproape integral, pe acest link:

Zone și motive de divertisment pentru concurenți, dar și pentru însoțitori!

Atât sâmbătă, cât și duminică, Greenfield, sponsorul Cursei de Ștafetă dedicate echipelor, a pregătit zone speciale pentru ca participanții la curse, familiile și prietenii care au venit să îi încurajeze, să aibă parte de o experiență completă de entertainment și relaxare, atât înainte, cât și după concurs. Greenfield a avut ambiția de a aduce un colț din Pădurea Băneasa în fața Palatului Parlamentului. Astfel, cei care sunt îndrăgostiți de natură se vor putea bucura de un cadru natural: copaci și gazon natural, tiroliană și panou de escaladă pentru cei mici. Aceasta este prima inițiativă prin care Greenfield îi încurajează pe bucureșteni să redescopere Pădurea Băneasa și multiplele trasee de alergare disponibile în natură.

Volkswagen, Under Armour și Vodafone va fotografia toți alergătorii de la cursele competitive, iar aceștia vor primi albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să își introducă numărul de concurs pe site www.bucuresti21km.ro (în secțiunea dedicată) și vor primi pozele într-o pagină personalizată. Totodată, Bucharest RUNNING CLUB va oferi albume personalizate tuturor participanților la Cursa Copiilor MCDonald’s.

Cu ocazia Volkwagen Bucharest HALF MARATHON, Bucharest RUNNING CLUB lansează aplicația #RunRomania (disponibilă PlayStore și AppStore, atât pentru Android, cât și pentru iOS). Aceasta este un „one-stop-shop” în care veți putea găsi toate informațiile necesare legate de evenimentele Bucharest RUNNING CLUB, transmisiunile live streaming, formularele de înscriere pentru oricare dintre aceste evenimente, hățile interactive ale curselor, precum și alte surprize. Probabil cel mai util instrument al aplicației, funcția live tracking permite urmărirea în timp real a oricăruia dintre alergătorii aflați în cursă. Practic, în orice moment, veți putea afla unde anume pe traseu se află un prieten sau cineva drag, îi veți putea transmite mesaje de încurajare și veți putea estima cu exactitate ora la care va ajunge la finish. Pentru această funcție, nu este necesar ca alergătorul să aibă asupra sa telefonul (ori un alt dispozitiv mobil) sau să aibă aplicația instalată.

World Class România îi va ajuta pe alergătorii mici și mari să se încălzească și să-i țină în formă în Piata Constituției, participanții având posibilitatea de a participa la sesiuni de fitness susținute de cei mai cunoscuți profesioniști în domeniu. Astfel, sâmbătă, copiii se vor încălzi alături de antrenorii World Class în jurul orelor 08.00 și 09.40. Duminică, antrenorii World Class vor începe sesiunea de warm-up în jurul orei 08.00, urmate de sesiuni de stretching la orele 10.10, respectiv 11.00.

Sponsori

Volkswagen-sponsor principal și masină oficială, OMV Petrom-sponsor gold, Under Armour-sponsor tehnic, Greenfield-sponsor Ștafete, Vodafone-Sponsor Cursa 10km și partener comunicații, McDonald’s-sponsor Cursa Copiilor, Hotel Intercontinental-hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficială, Isostar-energizantul oficial, Zuzu, World Class, City Grill, Trattoria Buongiorno, Enterix.

Parteneri media

Look TV, Europa fm, TV City, Itsy Bitsy, Cartoon Network, Boomerang,Național TV, Medika TV, Shape, Femeia, Cărticica Practică, Ioana, Sănătatea de Azi, Femeia de Azi, Auto Motor și Sport, News.ro, Adevărul, Click, Click Sănătate, 4run.ro, Alerg-revista oficială, Media Trust, Revista Născut pentru Sport (editor Asociația Junior Sport).

Parteneri Bucharest RUNNING CLUB 

Primăria Municipiului București, PROEDUS-Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Compania Națională Aeroporturi București,  Ministerul de Interne, SMURD, AIMS, Waze, Pro Motion.it

ONG-uri invitate

Hospice Casa Speranței, Hope&Homes for Children România, Fundația Olimpică Română, Magicamp, Salvați Copiii, Light into Europe, Little People, Pădurea Copiilor, United Way, Crucea Roșie, Pachamama,ATCA, N-avem Sânge, As. Unu și Unu, Asociația România fără Orfani, Fundația Crucea Alb-Galbenă, Ajungem Mari, Organizația Umanitară Concordia, Asociația Câștigă Viață, Asociația Help Autism, Fundația Motivation, Rotary, Asociația Touched Romania, Asociația Junior Sport.

Ambasadorii Bucharest RUNNING CLUB 

Ambasadori ai evenimentului sunt personalități din lumea sportivă, culturală, care vor fi prezenți pe 11 și 12 mai în Piața Constituției, la linia de start. Aceștia sunt: campioanele olimpice Georgeta Damian Andrunache, Camelia Lupașcu cu fiul, Alina Dumiru cu fiul, Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, actorii Teatrului Mic-Silvana Mihai, Alina Petrica, Irina Ungureanu, Valentina Popa, Cezar Grumazescu și Rares Florin Stoica, realizatorii radio-TV Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinușă (radio), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Adriana Matei (hypewit.ro), concurenți emisiune Exatlon Kanal D- Ana Cazan, Irina Postolea, Yamato Andrei Zaharia, Catalin Ionut Dumitrescu, Cristian Geamanu, Mirel Dragan, Alexandru George Stoica, precum și actorii serialului Vlad-Pro Tv-Adrian Nartea și Diana Sar.

Transmisia va fi live

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone-Partener Comunicații.

Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisia va avea loc vineri,  sâmbătă 11 mai între orele 9:00-17:00 și duminică 13 mai, între orele 7:45-14:30.

Noutăți și informații despre alergători, cauze, performanțe, parteneri, echipe, nutriție și multe altele pot fi citite în revista “Alerg” – revista oficială a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON, care va fi distribuită alergătorilor la ridicarea kit-ului

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 4-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 7 aprilie, ediția a 8-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 11-12 mai, precum și cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 12-13 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania-www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri.

Interviu realizat de Revista Născut pentru Sport, cu Valeria Răcilă van Groningen, președinte al Asociației Bucharest RUNNING CLUB-inițiator și organizator al competiției Bucharest HALF MARATHON îl puteți viziona pe acest link:

Conferința de presă
Workshop-ul Eat.Train.Run-ediția a II-a

Foto Bucharest RUNNING CLUB și Revista Născut pentru Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *